Artikel top billede

Her er Microsofts næste Small Business Server

Microsoft har frigivet preview-version af den næste version af Small Business Server, "Aurora," hvor cloud computing kommer til at spille en væsentlig rolle.

Microsofts server-løsninger til små virksomheder står overfor en større opgradering.

Small Business Server (SBS) vil i den næste version blive splittet op i to produkter, hvor det ene med kodenavnet Aurora allerede har skabt en del opmærksomhed rundt omkring på nettet.

Det skyldes, at den i modsætning til den traditionelle SBS, der udelukkende er en on-premise-løsning, kommer med en række cloud-features.

Microsoft har netop frigivet preview-versionen af Aurora.

Aurora retter sig med virksomheder med under 25 brugere, der har brug for at skabe og styre et netværk, men uden nødvendigvis at have egentlige it-medarbejdere ansat.

Blandt de mest oplagte brugsscenarier er backup og restore af data, deling af mapper og dokumenter, Remote Desktop og mulighed for fjernadgang til data.

"Ved at anvende en personaliseret webadresse, vil Auroras brugere være i stand til at tilslutte sig serveren fra stort set alle steder og få adgang til deres computere og dokumenter fra en hvilken som helst almindelig webbrowser," forklarer Microsofts Kevin Kean, der er ansvarlig for Windows Home and Small Business Servers.

"'Aurora' er en bro til skyen, designet til integration mellem on-premise og online services og til brug af pay-as-you-go online services til at udvide serverfunktionaliteten uden at øge arbejdsbyrde og vedligeholdelses-behov," lyder løfterne fra Microsoft blandt andet.

Det siger anmeldelserne

Windows-bloggeren Paul Thurrott har allerede haft fingrene i Aurora, og hans umiddelbare dom lyder på, at Aurora er et fremragende bud på en fremtidens Small Business Server.

"... det er næsten for let at installere og konfigurere, en process der skjuler den kraft der gemmer sig bagved," skriver Paul Thurrott.

Han peger på, at Aurora langt hen ad vejen minder om forbrugerproduktet Windows Home Server, men samtidig er et komplet Windows Server-produkt, der fungerer med Active Directory.

ZDNet UK har også set nærmere på Aurora, og den britiske avis vurderer, at små virksomheder på udkig efter en server-løsning vil kunne få stor gavn af Aurora.

"... specielt hvis du vil bruge cloud services til email og collaboration og ønsker at holde antallet af bruger-passwords og logins under kontrol."

Samtidig med Aurora, arbejder Microsoft også på den endelige version af Small Business Server 7, der er en ny version af den traditionelle SBS og kan arbejde med op til 75 brugere.

Se video om Aurora

Microsoft har selv frigivet en video, der viser, hvordan Aurora kan bruges.

Den skal i sagens natur tages med et gran salt, men beskriver uanset hvad konceptet:

Get Microsoft Silverlight




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere