Artikel top billede

It-kaos presser kommunernes jobcentre i knæ

Landets kommuner kæmper med store it-problemer i deres jobcentre.

"Alvorlige driftsproblemer", "stor frustration", "svigtende ledelsesinformation" og "tabt arbejdstid".

Sådan lyder blot nogle af meldingerne ude fra landets jobcentre.

Computerworld har været i kontakt med ni kommuner, der alle taler om it-problemer på jobcenter-området i løbet af 2010.

Kommunerne har it-virksomheden Medialogic som leverandør. Og her erkender man problemerne:

"Vi lægger ikke skjul på, at vi har haft systemmæssige problemer, hvilket i øvrigt gælder for samtlige af landets jobcentre," siger administrerende direktør Kate Turch.

Men leverandøren peger også på andre ansvarlige for it-fadæsen.

Følgende kommuner har foreløbig oplyst om større eller mindre problemer og fejl i løbet af 2010: Århus, Hillerød, Sønderborg, Holbæk, Næstved, Herning, Odense, Frederiksberg og Vejle.

Sønderborg ramt af stimme af problemer

I Sønderborg Kommune beretter jobcenterchef Anne Kirk om en hel stribe konsekvenser og problemer som følge af it-problemer i jobcenteret.

Helt overordnet har kommunen haft vanskeligheder med at styre produktionen.

"Ikke mindst rettidigheden," siger Anne Kirk. 

Sønderborg-chefen peger på, at en anden konsekvens af it-problemerne er "svingende kvalitet i opgaveløsningen".

Og kommunen bliver også ramt økonomisk, idet problemerne, ifølge Anne Kirk, betyder manglende effektiv drift.

"Som medfører øgede omkostninger," siger Anne Kirk.

Hun kan dog ikke vurdere præcis hvor meget, it-bøvlet har kostet kommunen.

Hos kommunerne fungerer it-systemet som dokumentation over for staten i forhold til, hvad kommunen har foretaget sig overfor de ledige, men den er nogle steder væk.

En anden kommune beretter, at "meget grundlæggende ting i sagsbehandlingen har vi ikke kunnet skrive ind".

Tidligere bøvl i jobcentre

Gribskov Kommune har haft problemer i 2008, men har af ressourcemæssige årsager ikke villet finde eventuelle nyere mødereferater fra 2010, der måtte dokumentere status, frem til Computerworld.

I et mødereferat fra kommunen fra 2009 fremgår det dog, at tilbagemeldinger til Medialogic fra Erfa-møder ikke er opmuntrende:

"Kundetilfredsheden er dalende hos Medialogic."

Tidligere har Computerworld beskrevet, hvordan også Kolding Kommune bøvlede med netop it-løsninger til dets jobcentre.

Kommunens leverandør er KMD. It-giganten har tidligere erkendt, at der var "udfordringer" for dets kunder på dette område.

Faktisk har KMD på sin egen hjemmeside erkendt, at selskabets produkt, KMD Opera, til jobcenterområdet havde en "en række opstartsproblemer i 2007", og at første halvår af 2008 blev "benyttet til fejlretning og kvalitetssikring."

Men også Medialogic, der har omkring 60 ansatte, har altså leveret utilfredsstillende it-løsninger.

I de kommende dage sætter Computerworld fokus på problemerne i jobcentrene og konsekvenserne. Vi taler med både de projektansvarlige hos kommunerne, Arbejdsmarkedsstyrelsen, leverandører og eksperter.

Læs også:
Leverandør indrømmer: Derfor gik det galt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Penneo dropper First North og vil noteres på hovedbørsen Nasdaq: Forventer at kunne hente 100 millioner kroner
Den danske it-virksomhed Pennoe vil væk fra First North-børsen. I stedet vil selskabet noteres på Nasdaqs hovedbørs, hvor en række af landets største it-selskaber også handles.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.