Artikel top billede

It-koks i jobcentre: Kommune mister dokumentation

I Hillerød Kommune har konsekvensen af alvorlige it-problemer været, at kommunen har mistet sin dokumentation over for staten og dermed risikerer et tab.

I Hillerød Kommune har it-problemerne i jobcentrene været til stor frustration for medarbejderne.

"Meget grundlæggende ting i sagsbehandlingen har vi ikke kunnet skrive ind," siger jobcenterchef Stine Hollensted fra Hillerød Kommune.

Hun understreger dog, at alle klienter har fået den behandling, de har krav på.

Men systemet har haft så mange fejl, at det har givet alvorlige problemer i forhold til driften - og skabt stor frustration blandt medarbejderne.

"Der har været alvorlige driftsproblemer siden maj måned 2010," siger jobcenterchefen.

Dokumentation væk

Det største problem har været, at systemet også fungerer som kommunens dokumentation i forhold til afregning hos staten.

Altså at kommunen får et beløb for eksempelvis, at have x-antal samtaler med en ledig eller kontanthjælpsmodtager.

"Men den dokumentation har vi ikke grundet problemerne," siger Stine Hollensted.

Og derfor risikerer kommunen at lide et tab.

Kommunen overvejer derfor i øjeblikket, om det tab skal forsøges indkrævet hos it-leverandøren Medialogic, der har leveret systemet, oplyser Stine Hollensted.

Havde store forventninger

Hillerød Kommune havde ellers store forventninger til samarbejdet.

Således optræder it-projektleder, Per Tromborg fra Hillerød Kommune fortsat på Medialogics hjemmeside, som glad kunde.

Her udtaler han blandt andet:

"Vi er meget tilfredse med vores valg af it-leverandør, og der er ingen tvivl om, at vi er klar til drift den 1. januar 2007".

Og dengang vurderede kommunen, at det ville gå godt:

"WorkBase Jobcenter integreres let til vores øvrige IT-systemer og til kommunens jobportal og cv-indeks. Desuden øger løsningen kommunikationen mellem jobcentret, der skal hjælpe klienterne, og ydelseskontoret, der skal varetage udbetalingen af diverse økonomiske ydelser, idet begge afdelinger nu har adgang til klienternes historik."

"Det giver os mulighed for at bruge mere tid på sagsbehandling og mindre tid på administration, hvilket er yderst positivt," sagde kommunens it-projektleder dengang.

I dag overvejer kommunen at kræve erstatning af leverandøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere