Artikel top billede

Pas på med e-mail og collaboration i skyen

Du skal tænke dig godt om, inden du kaster din virksomhed ud i skyen med eksempelvis e-mail. Se her, hvorfor eksperterne mener, at du skal være forsigtig.

Det er svært at komme uden om cloud computing i disse år. Både i medier som det nærværende og i it-branchen generelt, hvor de fleste leverandører presser på med nye tilbud i skyen.

Ifølge Gartner bør man dog som potentiel bruger af cloud computing klogt i at klappe hesten med de cloud-baserede løsninger.

Analysefirmaet har set nærmere på e-mail og collaboration i skyen og konkluderer, at selvom nogle virksomheder allerede har eller er ved at tage springet, så er det først fra 2012, at størstedelen vil begynde at tage de nye leverance-modeller til sig, hvor eksempelvis applikationer og ressourcer kører som cloud-services.

Gartner karakteriserer cloud-bølgen som en udvikling, der vil finde sted over de næste 15 år.

"Vores konklusion - dette er stadie et tidligt stadie af evolutionen, der startede i 2006 og vil fortsætte til efter 2020 for at opnå den maksimale markeds-penetration," lyder det blandt andet fra Gartner.

"Mange små virksomheder rykker allerede nu, men kun få store virksomheder; Det store skift til cloud e-mail og collaboration services vil ikke vise sig for alvor før 2012 til 2014."

"Når migreringen er fuldendt, forventer vi, at to ud af tre virksomheder vil være skiftet til primært at anvende cloud e-mail og collaboration services," skriver Gartner.

Microsoft: Kom så i gang med cloud
Hos Microsoft har man i de senere år indledt en række store cloud-satsninger, og selskabet, der både står med et ben i on-premise-lejren og i skyen, opfordrede tidligere på sommeren i forbindelse med dets årlige partnerkonference til, at partnerne skal hoppe med på cloud-bølgen nu.

Også i forbindelse med selskabets TechEd 2010 i New Orleans var cloud computing det helt store tema.

"Vi står på kanten af en kæmpe transformation i it-industrien, der hedder cloud computing. Det er en transformation, der vil få en indflydelse på os alle, specielt software-udviklere og it-professionelle," sagde Bob Muglia, president for Server og Tools Business, blandt andet i sin keynote.

Så modne er leverandørerne

I rapporten fra Gartner vurderes de forskellige cloud-leverandørers modenhed også, heriblandt også Microsoft.

"Vi mener, at Microsoft halter bagefter med dets multi-tenant-version af Exchange OnLine og Business Productivity Online Suite (BPOS)," lyder det fra Gartner, der dog også mener, at netop Microsoft sammen med selskaber som IBM, Google og Cisco er længst fremme med cloud e-mail og collaboration.

Googles mail-tjenester i skyen har fået megen opmærksomhed i de senere år, men også her er Gartners vurdering af modenheden noget skeptisk.

Blandt andet peges der på, at de potentielle kunder har svært ved at finde ud af, om de tør tage skiftet, når Google ikke har nogen roadmap for produkterne.

Gartners råd lyder derfor, at man skal overveje cloud-baseret e-mail med forsigtighed.

"Disse services er umodne i deres evne til at tilbyde en god management og rapporterings-infrastruktur, og i nogle tilfælde mangler cloud e-mail features, der normalt findes i on-premise e-mail-systemer."

I sidste uge konkluderede en rapport fra IDC, at det først er i 2012, at omsætningen på cloud computing vil runde den magiske milliard kroner i Danmark.

I dag ligger cloud-omsætningen her i landet på knap 400 millioner kroner.

I 2014 vurderer IDC, at det samlede cloud-marked i Danmark vil omsætte for omkring 2,2 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?