Artikel top billede

HP og Dell i milliard-slagsmål om storagefirma

HP er klar til at trække den helt store pengepung til købet af et storagefirma, som Dell ellers stod til at gafle.

Først så det ud til, at it-giganten Dell havde sat gaflen godt og grundigt i storagefirmaet 3PAR og var klar til at sluge virksomheden med speciale i virtualiseret storage i en overdådig mundfuld.

Men købet er langtfra gledet på plads, selv om Dell har vist sig villig til at lægge 6,7 milliarder kroner, hvilket er en overpris på næsten det dobbelte af 3PARs aktieværdi.

For nu stormer HP ind fra højre og tilbyder 140 kroner per aktie, hvilket er en tredjedel mere end Dells oprindelige tilbud. Det svarer til en samlet købspris på 9,38 milliarder kroner i kolde kontanter.

HP forventer at lukke handlen

3PAR's produkter er i konkurrence med blandt andet produkter fra storage-giganten EMC, Japanske Hitachi, Hewlett-Packard og IBM.

Og 3PAR-budkrigen mellem Dell og HP kan anses som både Dells og HP's forsøg på at møve sig godt og grundigt på plads i hundeslagsmålet om datacentrene, hvor Dell anses for at være bagud i forhold til konkurrenter som Oracle, IBM og netop HP.

Og HP virker da også sejrssikker i sin udmelding oven på overbuddet:

"Når tilbuddet er blevet accepteret af 3PAR's bestyrelse, forventer HP, at aftalen er lukket hen i mod slutningen af kalenderåret," skriver HP i en pressemeddelelse, hvor HP også argumenterer stærkt for sin førende position i enterprise-markedet som værende en årsag til, at Dells tilbud bør viftes væk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere