Arkivfoto: Home optræder ikke i artiklen.

Købere flokkes om danske it-firmaer

Interessen fra både købere og sælgere er stor i it-branchen. Der er dog et enkelt problem, som kan stå i vejen for handlerne.

Der er stadig interesse for at både at sælge og købe virksomheder i den danske it- og telebranche.

To af Danmarks største virksomhedsmæglere oplever stor interesse både fra købere og sælgere, selvom det nogle gange kan være svært eller tidskrævende at få en handel afsluttet.

"Vi oplever fortsat en stor interesse, men samtidig kan det være svært at få enderne til at nå sammen. En virksomheds pris er jo defineret ved dens evne til at generere indtjening i fremtiden. Da der stadig er en stor usikkerhed om fremtiden, kan det derfor være svært at finde en pris," siger Gert Mortensen fra Schrøder Partners.

Schrøder Partners er virksomhedsmæglere med særligt fokus på køb og salg af it-, tele- og konsulentvirksomheder.

Jan Larsen, der arbejder med it- og televirksomheder ved LNP Corporate Finance oplever også, at det kan være svært at nå til enighed om en pris.

"Køber og sælger står tit i hvert sit univers. Der kan ofte være store forskelle i forventninger til pris," siger Jan Larsen.

Han synes dog ikke på samme måde, at der er svært at få enderne til at nå sammen.

"Jeg oplever ikke at tingene går i hårdknude. Alt tager længere tid. Der er ingen impulskøb. Dagene, hvor man købte en virksomhed til en opskruet pris i håb om, at tingene bare bragede derud af, er selvfølgelig ovre. Selvfølgelig er virksomhederne blevet mere forsigtige," siger Jan Larsen.

Han vurderer, at hvor det tidligere typisk tog tre til seks måneder at lukke en handel, så er det i dag meget få handler, der bliver klaret på tre måneder.

"Men omvendt tager det heller ikke betydeligt mere end de seks måneder. Jeg synes, de fleste har nogle realistiske forventninger, og hvis bare afkastet og risikoen ved et køb er fornuftigt, så er der stor motivation for at køre det igennem," forklarer han.

Virksomheder er en god investering
Jan Larsen oplever, at interessen på købersiden kommer, fordi flere større virksomheder er kommet styrket gennem krisen og har den kapital der skal til.

"Der er en situation, hvor de store har kapitalen, men samtidig stadig har svært ved at skabe en organisk vækst. Samtidig er den overskydende likviditet ikke så interessant at placere andre steder. Aktier er usikre og obligationer giver ikke nok," forklarer Jan Larsen.

Han mener også, at it-branchen er interessant for investorer, fordi investeringer i ejendomme, byggebranchen og traditionel industri ikke længere er så attraktivt.

Ifølge Jan Larsen er der også begyndt at komme flere interessante virksomheder til salg, end det var tilfældet tidligere.

"Nogle af de mere spændende virksomheder har holdt beslutningen om at sælge tilbage, fordi markedet har været ugunstigt. De begynder at komme tilbage nu, fordi de begynder at tro, at de kan få en attraktiv pris," siger Jan Larsen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.