Artikel top billede

Polsag-rapport advarede imod ekstra regninger

En konsulent-rapport slog allerede i 2007 fast, at Polsag-projektet er så stort og kompliceret, at der var stor risiko for budget-overskridelser.

Allerede i juni 2007 blev det slået fast med syvtømmersøm, at Polsag-projektet risikerede at havne i forsinkelser og budget-overskridelser.

Det fremgår af en rapport fra PA Consulting Group.

Under overskriften "Overordnet vurdering af muligheden for at gennemføre Polsag-programmet som planlagt" lyder advarslen:

"Polsag-programmet er stort og kompliceret. Uden Rigspolitiets aktive håndtering af de identificerede ricisi, er det overvejende sandsynligt, at programmet ikke lykkes inden for tid og budget".

Hovedanbefalingen lyder derfor:

"Rigspolitiet er vant til store it-projekter, og har omfattende erfaring med at udvikle it-løsninger i samarbejde med CSC.

Polsag programmet er både større og mere kompliceret end andre projekter som Rigspolitiet har gennemført.

Dette kræver en helt særlig indsats fra såvel CSC's som Rigspolitiets side.

Risikostyring bør have meget høj prioritet og stærk fokus på at fjerne eller rducere de risici, der allerede er identificeret, og som afdækkes i projektforløbet.

For Rigspolitiet vedkommende vil nøglen til succes ligge i evnen til at bemande organisationen med højt kvalificerede medarbejdere, der kan matche CSC's organisation på alle niveauer, og som kan sikre, at Polsag's implemtering i kredsene generelt opfattes som en succes."

En bunke risici

Senere i rapporten remses en stribe risici op:

"De nødvendige ressourcer til gennemførelse af Polsag-programmet er ikke til stede. Blandt andet mangler projektlederressourcer, især når flere spor er i gang samtidig".

Af andre risici peges på, at "at testplan er uklar", "at der kun er afsat begrænset tid til implementering i laveranceplanen", "at opgavefordelingen mellem linjeledelsen og programledelsen ikke synes at være veldefineret" og "at det er usikkert, om der er de nødvendige fora til udveksling af information mellem Rigspolitiets ledelse og programmets medarbejdere om programmet tilstand, fremdrift og udfodringer med henblik på etablering af proaktive afværgehandlinger".

Politiet og CSC var selv klar over farerne

Konklusionerne i rapporten er iøvrigt ikke bare dumpet ned i skødet på et par konsulenter.

Rapporten bygger nemlig hovedsageligt på udsagn og interview fra folk fra politiet og CSC selv.

Således er otte personer fra politiet blevet interviewet til rapporten, ligesom tre personer fra CSC er blevet interviewet.

Således lyder en anden konklusion fra 2007-rapporten:

"Stort set alle interviewede personer vurderer, at leveranceplanen er meget komprimeret".

Som bekendt endte projektet med både store forsinkelser og budget-overskridelser. På tidspunktet for rapportens endelige udforming var budgettet blevet overskredet for første gang.

Siden har forsinkelser og budget-brud løbende dryppet ned over projektet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere