Artikel top billede

Polsag-rapport advarede imod ekstra regninger

En konsulent-rapport slog allerede i 2007 fast, at Polsag-projektet er så stort og kompliceret, at der var stor risiko for budget-overskridelser.

Allerede i juni 2007 blev det slået fast med syvtømmersøm, at Polsag-projektet risikerede at havne i forsinkelser og budget-overskridelser.

Det fremgår af en rapport fra PA Consulting Group.

Under overskriften "Overordnet vurdering af muligheden for at gennemføre Polsag-programmet som planlagt" lyder advarslen:

"Polsag-programmet er stort og kompliceret. Uden Rigspolitiets aktive håndtering af de identificerede ricisi, er det overvejende sandsynligt, at programmet ikke lykkes inden for tid og budget".

Hovedanbefalingen lyder derfor:

"Rigspolitiet er vant til store it-projekter, og har omfattende erfaring med at udvikle it-løsninger i samarbejde med CSC.

Polsag programmet er både større og mere kompliceret end andre projekter som Rigspolitiet har gennemført.

Dette kræver en helt særlig indsats fra såvel CSC's som Rigspolitiets side.

Risikostyring bør have meget høj prioritet og stærk fokus på at fjerne eller rducere de risici, der allerede er identificeret, og som afdækkes i projektforløbet.

For Rigspolitiet vedkommende vil nøglen til succes ligge i evnen til at bemande organisationen med højt kvalificerede medarbejdere, der kan matche CSC's organisation på alle niveauer, og som kan sikre, at Polsag's implemtering i kredsene generelt opfattes som en succes."

En bunke risici

Senere i rapporten remses en stribe risici op:

"De nødvendige ressourcer til gennemførelse af Polsag-programmet er ikke til stede. Blandt andet mangler projektlederressourcer, især når flere spor er i gang samtidig".

Af andre risici peges på, at "at testplan er uklar", "at der kun er afsat begrænset tid til implementering i laveranceplanen", "at opgavefordelingen mellem linjeledelsen og programledelsen ikke synes at være veldefineret" og "at det er usikkert, om der er de nødvendige fora til udveksling af information mellem Rigspolitiets ledelse og programmets medarbejdere om programmet tilstand, fremdrift og udfodringer med henblik på etablering af proaktive afværgehandlinger".

Politiet og CSC var selv klar over farerne

Konklusionerne i rapporten er iøvrigt ikke bare dumpet ned i skødet på et par konsulenter.

Rapporten bygger nemlig hovedsageligt på udsagn og interview fra folk fra politiet og CSC selv.

Således er otte personer fra politiet blevet interviewet til rapporten, ligesom tre personer fra CSC er blevet interviewet.

Således lyder en anden konklusion fra 2007-rapporten:

"Stort set alle interviewede personer vurderer, at leveranceplanen er meget komprimeret".

Som bekendt endte projektet med både store forsinkelser og budget-overskridelser. På tidspunktet for rapportens endelige udforming var budgettet blevet overskredet for første gang.

Siden har forsinkelser og budget-brud løbende dryppet ned over projektet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere