Microsoft til VMware: Windows er stadig relevant

Der er udbrudt PR-krig mellem Microsoft og VMware om, hvem der er mest innovativ.

Computerworld News Service: Virtualiserings-bølgen har ikke frataget Windows sin relevans, siger en talsmand fra Microsoft som svar på VMwares topchef, Paul Maritz', argument om, at styresystemerne ikke længere udgør centrum for innovation it-verdenen.

Maritz har ikke decideret forudsagt, at styresystemerne står på kanten af afgrunden, men i sin åbningstale ved VMworld argumenterede han for, at styresystemernes rolle i håndteringen af hardware og i leveringen af services til applikationer er i gang med at blive overtaget af virtualiseringssoftware og nye rammeværktøjer inden for udvikling såsom Spring og Ruby on Rails.

Ikke desto mindre er langt størstedelen af VMwares kunder stadig også Windows-kunder, og VMwares teknologi ville være ubrugelig uden et styresystem, siger chef hos Microsoft Mike Neil i et interview med Network World. "Hvis man køber en kopi af VMwares ESX og installerer det på en maskine, får man en blinkende cursor," siger Neil, der er general manager for Microsofts division for servervirtualisering og Windows Server.

"Det får man ikke meget ud af, vel? Det har ingen værdi i sig selv, før man kører et styresystem i en virtuel maskine. Hypervisoren og virtualiseringslaget, som VMware selvfølgelig har fokuseret på, er interessant teknologi," anerkender han. "Det er en god funktion til et styresystem."

Folk har i årevis gået og forudsagt Windows' endeligt, fortsætter Neil. Maritz er interessant nok tidligere chef hos Microsoft, hvor han ledte udviklingen af Windows 95 og Windows 2000. På trods af at det kun er 10 år siden, han forlod Microsoft, hævder Mauritz nu, at "der virkelig ikke har været megen innovation inden for styresystemer i de sidste 20 år."

"Vi får gode rabatter"
Når det kommer til brancheobservatører, "der forudsiger Windows' undergang, så var det noget, der også foregik, mens Paul stod ved roret," fremhæver Neil.

"Jeg tror, at hvis jeg var en virksomhed, der bare udviklede en virtualiserings-platform, så ville jeg også forsøge at trække opmærksomheden væk fra, hvor den faktiske innovation foregår i branchen, og det er stadig i styresystemet," mener Neil.

Maritz' opbakning til Spring og Ruby on Rails er også mærkværdig i sin udeladelse af Microsofts .Net Framework, "der er den største udviklingsplatform på planeten," siger Neil.

Microsoft reklamerede i sidste uge med en helsidesannonce i USA Today, hvor kunderne opfordredes til ikke at underskrive langtidskontrakter med VMware. Prisen for en sådan annonce (PDF) ligger på godt 690.000 kroner, men talsmand for Microsoft Patrick O'Rourke oplyser: "Vi får gode rabatter."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.