Artikel top billede

Business intelligence bruges blandt andet til analyse af Falcks ambulancetjeneste.

Derfor kan Falck slet ikke undvære BI

Business Intelligence-løsninger har fra begyndelsen været en helt essentiel del af Falcks forretningsdrift.

Læs også om Falck: "Vi hopper ikke på alt det hypede"

En af tidens termer i it-verdenen er uden tvivl business intelligence. Men hos den nordisk baserede Falck-koncern er det ingenlunde noget nyt. Det har længe været en del af forretningen.

"Falck er en virksomhed, som traditionelt har brugt måleværktøjer ret intensivt. Det har vi gjort i mange år, også før man ville kalde det BI. Der ville man måske kalde det rapportering," fortæller CIO hos Falck, Torben Ruberg. 

Her bruger de business intelligence på mange fronter, eksempelvis performance-management.

Falck er vant til at skulle kunne dokumentere bestemte mål i forhold til deres kunder. Og for at dokumentere skal de også måle og registrere. Så registreringskulturen i det udførende led er ret indarbejdet, siger CIO'en.

Optimering af ambulancetjenesten

Et af de områder hvor Falck benytter business intelligence er på ambulancetjenesten.

I forbindelse med en udrykning ved de, hvornår de modtog alarmen, hvornår de forlod stationen, hvornår de kom frem til ulykkessteder, hvornår de forlod det, hvad de lavede på ulykkesstedet, hvornår de var fremme ved hospitalet, og hvornår de var hjemme i garagen.

Disse data kan de bruge til mange spændende ting, forklarer Torben Ruberg.

De kan for eksempel undersøge, hvor lang responstiden er - perioden fra de får meldingen, til de er fremme på skadesstedet. Eller hvor lang tid bruger de på ulykkestedet? 

"Det afhænger af hvilke kompetencer, vi har i spil. Hvis vi får nogle nye kompetencer som for eksempel at give noget medicin, vil det typisk betyde, at vi kan være længere på skadesstedet, men det kan være, at kundens overlevelseschancer er væsentligt forbedrede. Det koster mere, men til gengæld er udbyttet også markant bedre," uddyber Torben Ruberg.

"Vi er født med at kunne dokumentere alle led i det, vi gør, fordi det, vi har med at gøre, er kritisk," siger han.  

En flåde af biler

BI bruges ikke bare til at dokumentere noget over for kunderne, det hjælper det også internt.

"Vi har en kæmpe flåde af biler, og det er enormt vigtigt at finde ud af, hvordan de bliver brugt? Kører vi de korteste veje? Vi fokuserer meget på optimering af arbejdsgangene og måling af delprocesser," siger Torben Ruberg. 

På den måde kan de se tilbage på hvilke områder, de måske skulle have fokuseret på, tiden per tur eller betydningen af et batteriskift i bilerne. Performance-kulturen er en del af driftafviklingen, som it-direktøren påpeger.

Det samme gælder for hele salgsapparatet. Her bliver det undersøgt, hvad kampagner betyder for salget og lignende. Alle tallene havner på den eller anden vis i et datawarehouse og bliver præsenteret for beslutningstagerne.

Langt størstedelen af BI-løsningerne hos Falck er fra Microsoft.

Læs også om Falck: "Vi hopper ikke på alt det hypede"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere