BreakingDisse fem it-systemer bliver omfattet af den nye krigsregel

Business intelligence bruges blandt andet til analyse af Falcks ambulancetjeneste.

Derfor kan Falck slet ikke undvære BI

Business Intelligence-løsninger har fra begyndelsen været en helt essentiel del af Falcks forretningsdrift.

Læs også om Falck: "Vi hopper ikke på alt det hypede"

En af tidens termer i it-verdenen er uden tvivl business intelligence. Men hos den nordisk baserede Falck-koncern er det ingenlunde noget nyt. Det har længe været en del af forretningen.

"Falck er en virksomhed, som traditionelt har brugt måleværktøjer ret intensivt. Det har vi gjort i mange år, også før man ville kalde det BI. Der ville man måske kalde det rapportering," fortæller CIO hos Falck, Torben Ruberg. 

Her bruger de business intelligence på mange fronter, eksempelvis performance-management.

Falck er vant til at skulle kunne dokumentere bestemte mål i forhold til deres kunder. Og for at dokumentere skal de også måle og registrere. Så registreringskulturen i det udførende led er ret indarbejdet, siger CIO'en.

Optimering af ambulancetjenesten
Et af de områder hvor Falck benytter business intelligence er på ambulancetjenesten.

I forbindelse med en udrykning ved de, hvornår de modtog alarmen, hvornår de forlod stationen, hvornår de kom frem til ulykkessteder, hvornår de forlod det, hvad de lavede på ulykkesstedet, hvornår de var fremme ved hospitalet, og hvornår de var hjemme i garagen.

Disse data kan de bruge til mange spændende ting, forklarer Torben Ruberg.

De kan for eksempel undersøge, hvor lang responstiden er - perioden fra de får meldingen, til de er fremme på skadesstedet. Eller hvor lang tid bruger de på ulykkestedet? 

"Det afhænger af hvilke kompetencer, vi har i spil. Hvis vi får nogle nye kompetencer som for eksempel at give noget medicin, vil det typisk betyde, at vi kan være længere på skadesstedet, men det kan være, at kundens overlevelseschancer er væsentligt forbedrede. Det koster mere, men til gengæld er udbyttet også markant bedre," uddyber Torben Ruberg.

"Vi er født med at kunne dokumentere alle led i det, vi gør, fordi det, vi har med at gøre, er kritisk," siger han.  

En flåde af biler
BI bruges ikke bare til at dokumentere noget over for kunderne, det hjælper det også internt.

"Vi har en kæmpe flåde af biler, og det er enormt vigtigt at finde ud af, hvordan de bliver brugt? Kører vi de korteste veje? Vi fokuserer meget på optimering af arbejdsgangene og måling af delprocesser," siger Torben Ruberg. 

På den måde kan de se tilbage på hvilke områder, de måske skulle have fokuseret på, tiden per tur eller betydningen af et batteriskift i bilerne. Performance-kulturen er en del af driftafviklingen, som it-direktøren påpeger.

Det samme gælder for hele salgsapparatet. Her bliver det undersøgt, hvad kampagner betyder for salget og lignende. Alle tallene havner på den eller anden vis i et datawarehouse og bliver præsenteret for beslutningstagerne.

Langt størstedelen af BI-løsningerne hos Falck er fra Microsoft.

Læs også om Falck: "Vi hopper ikke på alt det hypede"


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Disse fem it-systemer bliver omfattet af den nye krigsregel
Mere end to år efter krigsreglen blev ændret, er statens vejledning til loven klar. Krigsreglen bliver fremover kendt som 'lokationskravet,' og fem it-systemer bliver omfattet af kravet. Se de fem it-systemer, der ikke må forlade Danmark her.
Computerworld
Tidligere Intel-udvikler: Derfor besluttede Apple sig for at droppe Intel
Det har vakt opsigt, at Apple har besluttet at droppe sin mangeårige samarbejdspartner Intel som leverandør af chip til Mac. Årsagen var helt konkret, fortæller tidligere Intel-topudvikler.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.