Artikel top billede

Vil Android knække iPhone?

Android har indtaget applikations-arenaen med raketfart, men er det dommedag for Apple og iPhone? Læs analytikernes vurdering.

Computerworld News Service: "Android er eksploderet på applikations-arenaen," siger Jonathan Carson, som er administrerende direktør for telecom hos Nielsen Company, og tilføjer, "som en raket i løbet af det sidste år."

Jonathan Carson talte til nogle hundrede applikations-udviklere, som var samlet under den første AppNation-konference, der netop er afviklet i San Franciscos Moscone Center.

Analysevirksomheden Nielsens seneste mobil-undersøgelse sætter fokus på Android.

I sidste kvartal solgte enheder med Android for første gang mere end iPhone. Jonathan Carson mener, at en del af skylden for den udvikling skal findes hos Apples eksklusivaftale for iPhone med AT&T.

IPhonen er bundet til en eksklusivitetsaftale, og sammenholdt med AT&T's notorisk dårlige service åbnede det en mulighed for de store trådløse operatører og enhedsproducenter for at skabe en iPhone-lignende smartphone og "satse på Android," sagde Jonathan Carson.

Da virksomhederne også begyndte at smide marketing og distributions-ressourcer i retning af den nye mobile platform, "var Androids succes uundgåelig," tilføjede han.

Konklusionerne i Nielsens undersøgelse minder om Piper Jaffrays. Investeringsbanken forudser, at Android vil overgå iPhone på andele af smartphone-markedet i løbet af et par år.

Piper Jaffray forventer, at Androids markedsandel vil vokse fra omkring 15 i dag til 23 procent i 2012. IPhones markedsandel ligger på nuværende tidspunkt på 16 procent, og den vil vokse til 17,6 procent i 2012, vurderer Piper Jaffray.

"Vi mener, at Android i løbet af de næste fem år vil komme til at kontrollere mere end halvdelen af smartphone-markedet," skriver Piper Jaffray i en rapport.

"Apples todelte fokus (på henholdsvis de billigere 3GS-telefoner og de dyrere 4-telefoner) vil sandsynligvis komme til at begrænse, hvor stor en del af markedet Apple i sidste ende kan kontrollere, og vi vurderer, at Apples andel vil toppe et sted mellem 20 og 30 procent," står der videre.

Analysefirmaet IDC forudser, at Android vil komme til overgå iOS på markedsandele senere år. Android vil ende med en markedsandel på 16,3 procent i år, og det vil stige til 24,6 procent i 2014. I mellemtiden vil markedsandelen for iOS ende på 14,7 procent i år, for derefter, utroligt nok, at falde til 10,9 procent i 2014, mener IDC.

Men er det dommedag for Apple og iPhone? Næppe, siger analytikeren Rob Enderle. Han pointerer, at Apple stadig har mulighed for at åbne op over for andre operatører - det seneste rygte siger, at der vil komme en Verizon-iPhone på markedet næste år med en lang række nye designs.

"De vil sandsynligvis hurtigt kunne komme sig igen, og så vil tallene bedre repræsentere Google status som den evige nummer to," siger Rob Enderle.

Mens analysehuset Gartner også vurderer, at Android vil overgå iOS i løbet af de næste par år, så er analytiker Van Baker dog enig i, at en iPhone fra Verizon måske vil kunne dæmme op for Android-bølgen.

"Men det er vigtigt at lægge mærke til, at Androids markedsandel er spredt ud over flere leverandører, og at ingen af de individuelle producenter ser ud til at kunne overgå Apple inden for en overskuelig fremtid," pointerer han.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital