Artikel top billede

Det koster kassen at blive trukket ind i domæne-sag

Et lavt gebyr for at indgive en klage i Domæneklagenævnet er ikke kun en fordel. Det kan blive en dyr fornøjelse.

Læs også: 

Er god domænenavnsskik blevet en uskik?

Domænenavne er et begrænset offentligt gode 

På konferencen Internetdagen, der blev afholdt i mandags, var reglerne for god domænenavnsskik til debat.

Blandt andet blev det debatteret om, hvorvidt de nuværende regler bør revideres, og i hvor høj grad markedet for domænenavne skal være reguleret

Også det nuværende klagegebyr for behandling af klager i Domæneklagenævnet var til diskussion. En herre fra salen mente blandt andet, at klagegebyret på 500 kroner er for dyrt.  

"500 kroner er dyrt, men med omvendt fortegn. Det er dyrt for den, der bliver indklaget. Jeg kan nemlig ikke henvende mig til en advokat og spørge, om han ikke lige vil se på sagen, uden at det kommer til at koste mig 10.000 kroner," siger Mads Rosentoft fra Powernation.  

Det er da også tilfældet i sagen om PBS' klage over nets.dk.

Her har den indklagede Sten Axelsen set sig nødsaget til at starte en indsamling for at dække udgifter til advokatomkostninger.

En regning, som Sten Axelsen tidligere har fortalt Computerworld, godt kan ende på omkring 100.000 kroner.  

Det kan blive dyrt
Gert Jacobsen, der er direktør for ATZnet og medlem af Difos bestyrelse medgiver da også, at der kan være store omkostninger forbundet med at blive indklaget for klagenævnet. 

"Hvis min virksomhed blev indklaget, ville jeg da også straks hyre den bedste og den dyreste advokat til at beskytte forretningen, men omvendt er jeg bange for, at der ville være nogle sager, der aldrig ville komme for klagenævnet, hvis gebyret bliver for højt," siger han.

Læs også:

Er god domænenavnsskik blevet en uskik?

Domænenavne er et begrænset offentligt gode
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere