Artikel top billede

Det koster kassen at blive trukket ind i domæne-sag

Et lavt gebyr for at indgive en klage i Domæneklagenævnet er ikke kun en fordel. Det kan blive en dyr fornøjelse.

Læs også: 

Er god domænenavnsskik blevet en uskik?

Domænenavne er et begrænset offentligt gode 

På konferencen Internetdagen, der blev afholdt i mandags, var reglerne for god domænenavnsskik til debat.

Blandt andet blev det debatteret om, hvorvidt de nuværende regler bør revideres, og i hvor høj grad markedet for domænenavne skal være reguleret

Også det nuværende klagegebyr for behandling af klager i Domæneklagenævnet var til diskussion. En herre fra salen mente blandt andet, at klagegebyret på 500 kroner er for dyrt.  

"500 kroner er dyrt, men med omvendt fortegn. Det er dyrt for den, der bliver indklaget. Jeg kan nemlig ikke henvende mig til en advokat og spørge, om han ikke lige vil se på sagen, uden at det kommer til at koste mig 10.000 kroner," siger Mads Rosentoft fra Powernation.  

Det er da også tilfældet i sagen om PBS' klage over nets.dk.

Her har den indklagede Sten Axelsen set sig nødsaget til at starte en indsamling for at dække udgifter til advokatomkostninger.

En regning, som Sten Axelsen tidligere har fortalt Computerworld, godt kan ende på omkring 100.000 kroner.  

Det kan blive dyrt
Gert Jacobsen, der er direktør for ATZnet og medlem af Difos bestyrelse medgiver da også, at der kan være store omkostninger forbundet med at blive indklaget for klagenævnet. 

"Hvis min virksomhed blev indklaget, ville jeg da også straks hyre den bedste og den dyreste advokat til at beskytte forretningen, men omvendt er jeg bange for, at der ville være nogle sager, der aldrig ville komme for klagenævnet, hvis gebyret bliver for højt," siger han.

Læs også:

Er god domænenavnsskik blevet en uskik?

Domænenavne er et begrænset offentligt gode




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere