Artikel top billede

Det koster kassen at blive trukket ind i domæne-sag

Et lavt gebyr for at indgive en klage i Domæneklagenævnet er ikke kun en fordel. Det kan blive en dyr fornøjelse.

Læs også: 

Er god domænenavnsskik blevet en uskik?

Domænenavne er et begrænset offentligt gode 

På konferencen Internetdagen, der blev afholdt i mandags, var reglerne for god domænenavnsskik til debat.

Blandt andet blev det debatteret om, hvorvidt de nuværende regler bør revideres, og i hvor høj grad markedet for domænenavne skal være reguleret

Også det nuværende klagegebyr for behandling af klager i Domæneklagenævnet var til diskussion. En herre fra salen mente blandt andet, at klagegebyret på 500 kroner er for dyrt.  

"500 kroner er dyrt, men med omvendt fortegn. Det er dyrt for den, der bliver indklaget. Jeg kan nemlig ikke henvende mig til en advokat og spørge, om han ikke lige vil se på sagen, uden at det kommer til at koste mig 10.000 kroner," siger Mads Rosentoft fra Powernation.  

Det er da også tilfældet i sagen om PBS' klage over nets.dk.

Her har den indklagede Sten Axelsen set sig nødsaget til at starte en indsamling for at dække udgifter til advokatomkostninger.

En regning, som Sten Axelsen tidligere har fortalt Computerworld, godt kan ende på omkring 100.000 kroner.  

Det kan blive dyrt
Gert Jacobsen, der er direktør for ATZnet og medlem af Difos bestyrelse medgiver da også, at der kan være store omkostninger forbundet med at blive indklaget for klagenævnet. 

"Hvis min virksomhed blev indklaget, ville jeg da også straks hyre den bedste og den dyreste advokat til at beskytte forretningen, men omvendt er jeg bange for, at der ville være nogle sager, der aldrig ville komme for klagenævnet, hvis gebyret bliver for højt," siger han.

Læs også:

Er god domænenavnsskik blevet en uskik?

Domænenavne er et begrænset offentligt gode
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere