Det koster kassen at blive trukket ind i domæne-sag

Et lavt gebyr for at indgive en klage i Domæneklagenævnet er ikke kun en fordel. Det kan blive en dyr fornøjelse.

Læs også: 

Er god domænenavnsskik blevet en uskik?

Domænenavne er et begrænset offentligt gode 

På konferencen Internetdagen, der blev afholdt i mandags, var reglerne for god domænenavnsskik til debat.

Blandt andet blev det debatteret om, hvorvidt de nuværende regler bør revideres, og i hvor høj grad markedet for domænenavne skal være reguleret

Også det nuværende klagegebyr for behandling af klager i Domæneklagenævnet var til diskussion. En herre fra salen mente blandt andet, at klagegebyret på 500 kroner er for dyrt.  

"500 kroner er dyrt, men med omvendt fortegn. Det er dyrt for den, der bliver indklaget. Jeg kan nemlig ikke henvende mig til en advokat og spørge, om han ikke lige vil se på sagen, uden at det kommer til at koste mig 10.000 kroner," siger Mads Rosentoft fra Powernation.  

Det er da også tilfældet i sagen om PBS' klage over nets.dk.

Her har den indklagede Sten Axelsen set sig nødsaget til at starte en indsamling for at dække udgifter til advokatomkostninger.

En regning, som Sten Axelsen tidligere har fortalt Computerworld, godt kan ende på omkring 100.000 kroner.  

Det kan blive dyrt
Gert Jacobsen, der er direktør for ATZnet og medlem af Difos bestyrelse medgiver da også, at der kan være store omkostninger forbundet med at blive indklaget for klagenævnet. 

"Hvis min virksomhed blev indklaget, ville jeg da også straks hyre den bedste og den dyreste advokat til at beskytte forretningen, men omvendt er jeg bange for, at der ville være nogle sager, der aldrig ville komme for klagenævnet, hvis gebyret bliver for højt," siger han.

Læs også:

Er god domænenavnsskik blevet en uskik?

Domænenavne er et begrænset offentligt gode
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid Cloud - placer dit workload hvor det giver mest værdi

De fleste virksomheder er forlængst begyndt at anvende cloud-services til produktivitet, onlinemøder og meget andet. Men de næste trin på cloudrejsen er svære. På dette seminar vil du høre om den metodik, der gør det muligt at tage de næste skridt på cloudrejsen - og få indblik i praktiske eksempler.

25. februar 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


Premium
Test: Huawei Sound X er hvad du får, når du giver en smart-højttaler det hvide snit
Smarthøjttaleren fra den kinesiske teknologi-kæmpe er desværre handikappet af storpolitik. Det er der ikke desto mindre kommet et godt slagtilbud ud af.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.