Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Jobcenter-koks: Odense overvejer erstatningskrav

Odense Kommune overvejer at kræve økonomisk kompensation af dets it-leverandør til jobcenter-området i kølvandet på massive it-problemer.

Flere af landets største kommuner har haft så store it-problemer i deres jobcentre, at de enten kræver bod eller lige nu overvejer erstatningskrav mod deres it-leverandør.

Nu meddeler Odense Kommune, at den overvejer at kræve økonomisk kompensation af it-leverandøren Medialogic.

"Ja, vi har tabt arbejdstid, men har ingen opgørelse over hvor meget. Vi får nok aldrig fuldt overblik over konsekvenserne af it-udfordringerne på grund af de mange vinkler, der er på dem og de mange involverede med videre," siger jobcenterchef Jørgen Peter Holst fra Odense Kommune.

Han henviser dog til et mødereferat, som Computerworld har fået aktindsigt i.

"Som du kan se i aktindsigten, mødet den 8.3.2010, har vi rejst spørgsmålet om økonomisk kompensation over for ML (Medialogic, red.). For så vidt angår den økonomiske kompensations størrelse er det et forhold mellem JCO (Jobcenter Odense, red.) og ML," siger han.

København varsler KMD

Forleden kunne Computerworld fortælle, at Københavns Kommune af to omgange har varslet bod mod dens leverandør på området: KMD.

Her landede man en løsning, der gik ud på at KMD skulle "rydde op" efter sig selv ved at stille en stribe konsulenter gratis til rådighed.

I Hillerød Kommune overvejer ligesom Odense Kommune at kræve kompensation af Medialogic.

Århus Kommune afviser, at kunne kræve erstatning selvom det i et mødereferat har skrevet, at kommunen har tabt mindst to millioner kroner på it-balladen. Kommunen havde Medialogic som leverandør. 

Frustration over brudte løfter

Af referatet fra Odense Kommune fremgår, at Odense Kommune langt fra har været tilfreds med Medialogic.

"JCO mener sig derfor berettiget til økonomisk kompensation enten i form af bod, afslag i pris (f.eks. ved at JCO foretager modregning for den periode systemet ikke har virket, fra den dato det oprindelig skulle have været implementere/have virket dvs fra og med d. 01.10.09) eller ligende," står der blandt andet i referatet.

Odense Kommune gør det samtidig klart, at såfremt andre kommuner spørger ind til kommunens løsning, så vil svaret lyde:
"Vi er ved at implementere systemet, men at det går langsomt!"

Referatet fortæller også om det, som kommunen opfatter som brudte løfter fra leverandørens side.

"Med den hidtidige erfaring JCO har med leverancer fra ML, så er JCO bange for, at der ikke vil blive tale om få fejlrettelser, oveni er det JCO's erfaring, at fejlrettelser hidtil har været længe undervejs. At det derfor skulle nås inden for 3 1/2 uge, beregnet fra d. 07.06.10 til d. 30.06.10, er JCO meget skeptisk overfor," står der i referatet.
<span></span>
Leverandøren, Medialogic, ønsker ikke at kaste mere lys over problemerne i Odense.  

"Vi har faktisk ingen kommentarer andet end, at det må respekteres, at Medialogic er underlagt en tavshedspligt i forhold til vores kunder, hvorfor jeg ikke kan udtale mig, men jeg kan oplyse dig, at vi har en konstruktiv dialog med Odense, og at vi ønsker at videreføre denne konstruktive dialog med Odense og ikke med Computerworld," siger administrerende direktør Kate Turch fra Medialogic.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital