Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Jobcenter-koks: Odense overvejer erstatningskrav

Odense Kommune overvejer at kræve økonomisk kompensation af dets it-leverandør til jobcenter-området i kølvandet på massive it-problemer.

Flere af landets største kommuner har haft så store it-problemer i deres jobcentre, at de enten kræver bod eller lige nu overvejer erstatningskrav mod deres it-leverandør.

Nu meddeler Odense Kommune, at den overvejer at kræve økonomisk kompensation af it-leverandøren Medialogic.

"Ja, vi har tabt arbejdstid, men har ingen opgørelse over hvor meget. Vi får nok aldrig fuldt overblik over konsekvenserne af it-udfordringerne på grund af de mange vinkler, der er på dem og de mange involverede med videre," siger jobcenterchef Jørgen Peter Holst fra Odense Kommune.

Han henviser dog til et mødereferat, som Computerworld har fået aktindsigt i.

"Som du kan se i aktindsigten, mødet den 8.3.2010, har vi rejst spørgsmålet om økonomisk kompensation over for ML (Medialogic, red.). For så vidt angår den økonomiske kompensations størrelse er det et forhold mellem JCO (Jobcenter Odense, red.) og ML," siger han.

København varsler KMD

Forleden kunne Computerworld fortælle, at Københavns Kommune af to omgange har varslet bod mod dens leverandør på området: KMD.

Her landede man en løsning, der gik ud på at KMD skulle "rydde op" efter sig selv ved at stille en stribe konsulenter gratis til rådighed.

I Hillerød Kommune overvejer ligesom Odense Kommune at kræve kompensation af Medialogic.

Århus Kommune afviser, at kunne kræve erstatning selvom det i et mødereferat har skrevet, at kommunen har tabt mindst to millioner kroner på it-balladen. Kommunen havde Medialogic som leverandør. 

Frustration over brudte løfter

Af referatet fra Odense Kommune fremgår, at Odense Kommune langt fra har været tilfreds med Medialogic.

"JCO mener sig derfor berettiget til økonomisk kompensation enten i form af bod, afslag i pris (f.eks. ved at JCO foretager modregning for den periode systemet ikke har virket, fra den dato det oprindelig skulle have været implementere/have virket dvs fra og med d. 01.10.09) eller ligende," står der blandt andet i referatet.

Odense Kommune gør det samtidig klart, at såfremt andre kommuner spørger ind til kommunens løsning, så vil svaret lyde:
"Vi er ved at implementere systemet, men at det går langsomt!"

Referatet fortæller også om det, som kommunen opfatter som brudte løfter fra leverandørens side.

"Med den hidtidige erfaring JCO har med leverancer fra ML, så er JCO bange for, at der ikke vil blive tale om få fejlrettelser, oveni er det JCO's erfaring, at fejlrettelser hidtil har været længe undervejs. At det derfor skulle nås inden for 3 1/2 uge, beregnet fra d. 07.06.10 til d. 30.06.10, er JCO meget skeptisk overfor," står der i referatet.
<span></span>
Leverandøren, Medialogic, ønsker ikke at kaste mere lys over problemerne i Odense.  

"Vi har faktisk ingen kommentarer andet end, at det må respekteres, at Medialogic er underlagt en tavshedspligt i forhold til vores kunder, hvorfor jeg ikke kan udtale mig, men jeg kan oplyse dig, at vi har en konstruktiv dialog med Odense, og at vi ønsker at videreføre denne konstruktive dialog med Odense og ikke med Computerworld," siger administrerende direktør Kate Turch fra Medialogic.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.