Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Jobcenter-koks: Odense overvejer erstatningskrav

Odense Kommune overvejer at kræve økonomisk kompensation af dets it-leverandør til jobcenter-området i kølvandet på massive it-problemer.

Flere af landets største kommuner har haft så store it-problemer i deres jobcentre, at de enten kræver bod eller lige nu overvejer erstatningskrav mod deres it-leverandør.

Nu meddeler Odense Kommune, at den overvejer at kræve økonomisk kompensation af it-leverandøren Medialogic.

"Ja, vi har tabt arbejdstid, men har ingen opgørelse over hvor meget. Vi får nok aldrig fuldt overblik over konsekvenserne af it-udfordringerne på grund af de mange vinkler, der er på dem og de mange involverede med videre," siger jobcenterchef Jørgen Peter Holst fra Odense Kommune.

Han henviser dog til et mødereferat, som Computerworld har fået aktindsigt i.

"Som du kan se i aktindsigten, mødet den 8.3.2010, har vi rejst spørgsmålet om økonomisk kompensation over for ML (Medialogic, red.). For så vidt angår den økonomiske kompensations størrelse er det et forhold mellem JCO (Jobcenter Odense, red.) og ML," siger han.

København varsler KMD

Forleden kunne Computerworld fortælle, at Københavns Kommune af to omgange har varslet bod mod dens leverandør på området: KMD.

Her landede man en løsning, der gik ud på at KMD skulle "rydde op" efter sig selv ved at stille en stribe konsulenter gratis til rådighed.

I Hillerød Kommune overvejer ligesom Odense Kommune at kræve kompensation af Medialogic.

Århus Kommune afviser, at kunne kræve erstatning selvom det i et mødereferat har skrevet, at kommunen har tabt mindst to millioner kroner på it-balladen. Kommunen havde Medialogic som leverandør. 

Frustration over brudte løfter

Af referatet fra Odense Kommune fremgår, at Odense Kommune langt fra har været tilfreds med Medialogic.

"JCO mener sig derfor berettiget til økonomisk kompensation enten i form af bod, afslag i pris (f.eks. ved at JCO foretager modregning for den periode systemet ikke har virket, fra den dato det oprindelig skulle have været implementere/have virket dvs fra og med d. 01.10.09) eller ligende," står der blandt andet i referatet.

Odense Kommune gør det samtidig klart, at såfremt andre kommuner spørger ind til kommunens løsning, så vil svaret lyde:
"Vi er ved at implementere systemet, men at det går langsomt!"

Referatet fortæller også om det, som kommunen opfatter som brudte løfter fra leverandørens side.

"Med den hidtidige erfaring JCO har med leverancer fra ML, så er JCO bange for, at der ikke vil blive tale om få fejlrettelser, oveni er det JCO's erfaring, at fejlrettelser hidtil har været længe undervejs. At det derfor skulle nås inden for 3 1/2 uge, beregnet fra d. 07.06.10 til d. 30.06.10, er JCO meget skeptisk overfor," står der i referatet.
<span></span>
Leverandøren, Medialogic, ønsker ikke at kaste mere lys over problemerne i Odense.  

"Vi har faktisk ingen kommentarer andet end, at det må respekteres, at Medialogic er underlagt en tavshedspligt i forhold til vores kunder, hvorfor jeg ikke kan udtale mig, men jeg kan oplyse dig, at vi har en konstruktiv dialog med Odense, og at vi ønsker at videreføre denne konstruktive dialog med Odense og ikke med Computerworld," siger administrerende direktør Kate Turch fra Medialogic.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere