Artikel top billede

Sten 'Nets' Axelsen får hjælp fra nye kanter i sin kamp mod PBS. Foto: Kenneth Hansen.

Dansk fagforbund blæser til kamp for Nets.dk-ejer

Dansk fagforbund går aktivt ind i kampen mod PBS, der forsøger at fravriste et domænenavn fra webdesigneren Sten Axelsen.

Fagforbundet Prosa går nu aktivt ind i sagen om Sten 'Nets' Axelsen, der ejer domænet nets.dk, som PBS vil have fingre i. 

"Vi vil nu aktivt opfordre alle vores medlemmer til at støtte Sten Axelsens indsamling til advokatomkostninger, og vi vil også gerne opfordre de andre it-faglige forbund til at gøre det samme," siger Bjarke Friborg, der er faglig konsulent i it-fagforeningen Prosa. 

Principiel sag

Prosa mener at Sten Axelsen har en god sag, når sagen skal køre i klagenævnet.

Alligevel mener forbundet, at sagen langt fra ligner en almindelig domænestrid, og at den derfor fortjener en høj grad af opmærksomhed. 

"Det her handler om, at en stor virksomhed ikke bare skal regne med at kunne tromle henover personer, der står i vejen for deres interesser," siger Niels Bertelsen, der er formand for Prosa. 

Han uddyber, at Prosa ser det som en vigtig principiel sag. Ikke mindst fordi at mange Prosas medlemmer er folk, der driver selvstændig virksomhed og administrerer deres eget domæne.  

"Hvis Sten Axelsen taber, vil det være en blåstempning af en adfærd, der både truer enkeltpersoner, små selvstændige og en lang række andre virksomheder, der ikke har så store ressourcer som Nets. Det skal vi selvfølgelig have sat en stopper for - og det er derfor, at vi nu går bredt ud og opfordrer til støtte," siger han.

Mange støtteerklæringer

Det har væltet ind med støtteerklæringer til Sten 'Nets' Axelsen efter det for nyligt kom frem, at PBS i forbindelse med navneskifte til Nets forsøger at tvinge Sten Axelsen til at overdrage sit domænenavn nets.dk ved at indklage ham for Domæneklagenævnet. 

Det er både privatpersoner samt virksomheder og organisationer, der erklærer, at de støtter Sten Axelsen i kampen mod PBS.

Og blandt støtteerklæringerne har ligeledes ligget en opfordring til at indlede en indsamling til betaling af advokatomkostninger.
Til det formål har han fået oprettet en spærret bankkonto, hvor pengene ifølge Sten Axelsen så småt er begyndt at trille ind. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere