Artikel top billede

Den unge iværksætter Jesper Nøhr har netop solgt Bitbucket.org for et millionbeløb.

Dansk iværksætter sælger hostingprojekt for millioner

Hosting-siden BitBucket.org er blevet solgt til australske Atlassian for et millionbeløb. Manden bag er en 25-årig dansker, der som 18-årig blev headhuntet til udlandet. Mød ham her.

Onsdag blev salget af hosting-service-sitet Bitbucket offentliggjort.

Det australske software-firma Atlassian har købt firmaet for mellem fem og 15 millioner, oplyser grundlæggeren af Bitbucket.org, den 25-årige dansker Jesper Nøhr, til Computerworld.

"Jeg må ikke sige, hvor meget vi har fået for BitBucket, men vi kan sige, at det er mellem fem og 15 millioner danske kroner. Jeg ved ikke om det hjælper. Men jeg må ikke sige, hvor meget det er," siger han.  

Bitbucket.org har eksisteret i to og et halvt år, og er en service, hvor man kan hoste sine projekter og sin source-kode.
Siden er baseret på Mercurial og henvender sig til programmører og udviklere.

Bitbucket er udviklet af den 25-årige Jesper Nøhr, og begyndte oprindeligt som et sen aften/weekend-projekt. 

Projektet havde på salgstidspunktet over 60.000 brugere. 

Headhuntet til Opera

Som 18-årig blev Jesper Nøhr, der kommer fra Holstebro, headhuntet til Norge for at arbejde som software-ingeniør for Opera, der står bag browseren af samme navn.

Opera blev interesseret, efter at være stødt på open source-projekter på nettet, som den unge dansker havde skrevet i programmeringssproget Perl. 

Tre år senere flyttede Jesper Nøhr til Holland, hvor han grundlagde konsulentfirmaet Avantlumiere. 

I mellemtiden udviklede han Bitbucket, og da firmaet begyndte at generere penge nok, flyttede han med kæresten til Grækenland. 

Målet er 300.000

I øjeblikket er Jesper Nøhr bosat i Sydney, Australien, hvor Atlassian har ansat ham som teknisk leder på Bitbucket-projektet med ansvar for arkitektur og de øvrige programmører.
Han vil dermed forsat være med til at føre produktet videre.
 
"Grunden til, at jeg overhovedet ville sælge, var, at de har cirka samme ide om, hvor projektet skal gå hen, som jeg selv har," siger han.

"Der skal sådan set bare ske det, at Atlassian smider en masse folk bag det, og at selskabet har pengene til at lave en masse ændringer, som vi ikke havde selv," uddyber han.

Herfra skal sitet gøres bedre, have flere features og gøres med stabilt og hurtigere.

"Vi regner med, at vi kan nå op på 300.000 brugere inden for de næste to år. Det er vores mål," siger Jesper Nøhr til Computerworld. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere