Den unge iværksætter Jesper Nøhr har netop solgt Bitbucket.org for et millionbeløb.

Dansk iværksætter sælger hostingprojekt for millioner

Hosting-siden BitBucket.org er blevet solgt til australske Atlassian for et millionbeløb. Manden bag er en 25-årig dansker, der som 18-årig blev headhuntet til udlandet. Mød ham her.

Onsdag blev salget af hosting-service-sitet Bitbucket offentliggjort.

Det australske software-firma Atlassian har købt firmaet for mellem fem og 15 millioner, oplyser grundlæggeren af Bitbucket.org, den 25-årige dansker Jesper Nøhr, til Computerworld.

"Jeg må ikke sige, hvor meget vi har fået for BitBucket, men vi kan sige, at det er mellem fem og 15 millioner danske kroner. Jeg ved ikke om det hjælper. Men jeg må ikke sige, hvor meget det er," siger han.  

Bitbucket.org har eksisteret i to og et halvt år, og er en service, hvor man kan hoste sine projekter og sin source-kode.
Siden er baseret på Mercurial og henvender sig til programmører og udviklere.

Bitbucket er udviklet af den 25-årige Jesper Nøhr, og begyndte oprindeligt som et sen aften/weekend-projekt. 

Projektet havde på salgstidspunktet over 60.000 brugere. 

Headhuntet til Opera
Som 18-årig blev Jesper Nøhr, der kommer fra Holstebro, headhuntet til Norge for at arbejde som software-ingeniør for Opera, der står bag browseren af samme navn.

Opera blev interesseret, efter at være stødt på open source-projekter på nettet, som den unge dansker havde skrevet i programmeringssproget Perl. 

Tre år senere flyttede Jesper Nøhr til Holland, hvor han grundlagde konsulentfirmaet Avantlumiere. 

I mellemtiden udviklede han Bitbucket, og da firmaet begyndte at generere penge nok, flyttede han med kæresten til Grækenland. 

Målet er 300.000
I øjeblikket er Jesper Nøhr bosat i Sydney, Australien, hvor Atlassian har ansat ham som teknisk leder på Bitbucket-projektet med ansvar for arkitektur og de øvrige programmører.
Han vil dermed forsat være med til at føre produktet videre.
 
"Grunden til, at jeg overhovedet ville sælge, var, at de har cirka samme ide om, hvor projektet skal gå hen, som jeg selv har," siger han.

"Der skal sådan set bare ske det, at Atlassian smider en masse folk bag det, og at selskabet har pengene til at lave en masse ændringer, som vi ikke havde selv," uddyber han.

Herfra skal sitet gøres bedre, have flere features og gøres med stabilt og hurtigere.

"Vi regner med, at vi kan nå op på 300.000 brugere inden for de næste to år. Det er vores mål," siger Jesper Nøhr til Computerworld. 


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan får du overblikket over hele dit it-landskab
Få adgang til seks konkrete use cases og fokusområder der hjælper dig med at skabe overblik over dit samlede it-landskab. For hver use case er der en række gode spørgsmål, du bør stille dig selv og erfaringer du kan lære af. Blandt andet erfaringer med overraskende opdateringer, ældre enheder eller ukendte enheder på netværket.