Artikel top billede

Den unge iværksætter Jesper Nøhr har netop solgt Bitbucket.org for et millionbeløb.

Dansk iværksætter sælger hostingprojekt for millioner

Hosting-siden BitBucket.org er blevet solgt til australske Atlassian for et millionbeløb. Manden bag er en 25-årig dansker, der som 18-årig blev headhuntet til udlandet. Mød ham her.

Onsdag blev salget af hosting-service-sitet Bitbucket offentliggjort.

Det australske software-firma Atlassian har købt firmaet for mellem fem og 15 millioner, oplyser grundlæggeren af Bitbucket.org, den 25-årige dansker Jesper Nøhr, til Computerworld.

"Jeg må ikke sige, hvor meget vi har fået for BitBucket, men vi kan sige, at det er mellem fem og 15 millioner danske kroner. Jeg ved ikke om det hjælper. Men jeg må ikke sige, hvor meget det er," siger han.  

Bitbucket.org har eksisteret i to og et halvt år, og er en service, hvor man kan hoste sine projekter og sin source-kode.
Siden er baseret på Mercurial og henvender sig til programmører og udviklere.

Bitbucket er udviklet af den 25-årige Jesper Nøhr, og begyndte oprindeligt som et sen aften/weekend-projekt. 

Projektet havde på salgstidspunktet over 60.000 brugere. 

Headhuntet til Opera

Som 18-årig blev Jesper Nøhr, der kommer fra Holstebro, headhuntet til Norge for at arbejde som software-ingeniør for Opera, der står bag browseren af samme navn.

Opera blev interesseret, efter at være stødt på open source-projekter på nettet, som den unge dansker havde skrevet i programmeringssproget Perl. 

Tre år senere flyttede Jesper Nøhr til Holland, hvor han grundlagde konsulentfirmaet Avantlumiere. 

I mellemtiden udviklede han Bitbucket, og da firmaet begyndte at generere penge nok, flyttede han med kæresten til Grækenland. 

Målet er 300.000

I øjeblikket er Jesper Nøhr bosat i Sydney, Australien, hvor Atlassian har ansat ham som teknisk leder på Bitbucket-projektet med ansvar for arkitektur og de øvrige programmører.
Han vil dermed forsat være med til at føre produktet videre.
 
"Grunden til, at jeg overhovedet ville sælge, var, at de har cirka samme ide om, hvor projektet skal gå hen, som jeg selv har," siger han.

"Der skal sådan set bare ske det, at Atlassian smider en masse folk bag det, og at selskabet har pengene til at lave en masse ændringer, som vi ikke havde selv," uddyber han.

Herfra skal sitet gøres bedre, have flere features og gøres med stabilt og hurtigere.

"Vi regner med, at vi kan nå op på 300.000 brugere inden for de næste to år. Det er vores mål," siger Jesper Nøhr til Computerworld. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Ikke mange kender VMware - men danske it-professionelle er ret vilde med selskabet
Computerworld Image 2021 VMware sidder ikke inde med det mest velkendte brand i Danmark, men alligevel ryger selskabet til tops i årets image-undersøgelse. Virtualiserings-giganten høster nemlig anerkendelse på en række afgørende parametre.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.