Artikel top billede

Disse virksomheder styrer virtualiseringen

VMware, Microsoft og Citrix styrer virtualiseringen i de fleste virksomheder. Teknologisk set er der ikke afgørende forskel på selskabernes platforme, mener virtualiserings-rådgiver.

Læs også: Der er masser af virtualiserings-arbejde forude

Når omkring 5.000 it-professionelle om et par timer stimler sammen i Bella Center til den første VMworld-konference på dansk jord, er det for at diskutere og lære om virtualiseringens mange facetter.

Mens VMware fortsat er den største leverandør af virtualiserings-software på verdensplan, har også Microsoft og Citrix betydelige markedsandele.

Selvom der findes en række andre muligheder, så er det typisk de tre virksomheder, valget står imellem for de virtualiserings-hungrende it-chefer. Beslutningen afgøres dog typisk ikke af de teknologiske forskelle.

"Gabet imellem produkterne er blevet meget mindre. Der er forskelle, men de er efterhånden marginale," siger Carsten Neubert, seniorkonsulent og virtualiserings-rådgiver hos Devoteam.

Han forklarer, hvordan en kunde typisk finder frem til den bedste platform.

"Vi kigger på, hvad man med størst fordel kan benytte ude i den enkelte virksomhed. Det afhænger af de opgaver, der skal løses og af den måde, man har opbygget sine systemer på," siger Carsten Neubert.

"Det er typisk ikke opgavens art, der er afgørende for valget af virtualiserings-platform. Det er mere, hvad man selv har erfaringer med i forvejen. Valg af både ny virtualiserings-platform og leverandør er sjældent en god cocktail."

Ifølge analysehuset IDC lå VMware ESX før sommerferien fortsat på en førsteplads på det globale marked for virtualiserings-platforme efter at være vokset med 19 procent i forhold til året før.

VMware Server lå trods et fald på ni procent som nummer to, mens nummer tre, Microsofts Hyper-V, havde oplevet en vækst på 215 procent i forhold til året før.

Virtual Server 2005 fra Microsoft kom i rapporten ind på en fjerdeplads efter et fald i markedsandele på 29 procent, mens Citrix XenServer havde oplevet en vækst på 290 procent og kom ind på en femteplads.

VMworld 2010 finder sted i Bella Center tirsdag, onsdag og torsdag. Læs mere her på Computerworld.dk senere.

Læs også: Der er masser af virtualiserings-arbejde forude




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere