Disse virksomheder styrer virtualiseringen

VMware, Microsoft og Citrix styrer virtualiseringen i de fleste virksomheder. Teknologisk set er der ikke afgørende forskel på selskabernes platforme, mener virtualiserings-rådgiver.

Læs også: Der er masser af virtualiserings-arbejde forude

Når omkring 5.000 it-professionelle om et par timer stimler sammen i Bella Center til den første VMworld-konference på dansk jord, er det for at diskutere og lære om virtualiseringens mange facetter.

Mens VMware fortsat er den største leverandør af virtualiserings-software på verdensplan, har også Microsoft og Citrix betydelige markedsandele.

Selvom der findes en række andre muligheder, så er det typisk de tre virksomheder, valget står imellem for de virtualiserings-hungrende it-chefer. Beslutningen afgøres dog typisk ikke af de teknologiske forskelle.

"Gabet imellem produkterne er blevet meget mindre. Der er forskelle, men de er efterhånden marginale," siger Carsten Neubert, seniorkonsulent og virtualiserings-rådgiver hos Devoteam.

Han forklarer, hvordan en kunde typisk finder frem til den bedste platform.

"Vi kigger på, hvad man med størst fordel kan benytte ude i den enkelte virksomhed. Det afhænger af de opgaver, der skal løses og af den måde, man har opbygget sine systemer på," siger Carsten Neubert.

"Det er typisk ikke opgavens art, der er afgørende for valget af virtualiserings-platform. Det er mere, hvad man selv har erfaringer med i forvejen. Valg af både ny virtualiserings-platform og leverandør er sjældent en god cocktail."

Ifølge analysehuset IDC lå VMware ESX før sommerferien fortsat på en førsteplads på det globale marked for virtualiserings-platforme efter at være vokset med 19 procent i forhold til året før.

VMware Server lå trods et fald på ni procent som nummer to, mens nummer tre, Microsofts Hyper-V, havde oplevet en vækst på 215 procent i forhold til året før.

Virtual Server 2005 fra Microsoft kom i rapporten ind på en fjerdeplads efter et fald i markedsandele på 29 procent, mens Citrix XenServer havde oplevet en vækst på 290 procent og kom ind på en femteplads.

VMworld 2010 finder sted i Bella Center tirsdag, onsdag og torsdag. Læs mere her på Computerworld.dk senere.

Læs også: Der er masser af virtualiserings-arbejde forude
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.