Klap lige hesten inden du virtualiserer din desktop

Desktop-virtualisering er super hypet i disse dage, hvor de store virksomheder slås om fremtidens kunder. Men er det så smart? Måske er det lige smart nok, mener dansk virtualiseringsekspert.

Det er godt nok smart, det man kan med desktopvirtualisering.

I løbet af årets Citrix Synergy event i Berlin blev det blandt andet demonstreret, hvordan man så let som ingenting kan flytte sin virtuelle desktop fra sin stationære PC over på en af Apples rør-og-føl-computere.

Desuden demonstrerede Citrix, hvordan man ved hjælp af selskabets XenClient, hvor hypervisoren er installeret direkte på klientmaskinen, kan dele klientmaskinens hardware mellem to virtuelle maskiner med direkte adgang til hardwaren.

Således var det muligt at køre to desktoppe på to forskellige skærme, som afspillede hver sin video i fuld 1080 HD opløsning.

Klap hesten

Smadder smart. Bestemt.

Men klap lige hesten, inden du sætter hele butikken over styr ved at investere i en fuldvoksen virtuel desktop infrastruktur (VDI).

Det er den konklusion, Rene Vester fra firmaet Conecto har til Computerworld, da vi møder ham i Berlin kort tid efter, at Citrix har løftet sløret for firmaets fremtidsvisioner for blandt andet virtuelle desktops.

Rene Vester blev sidste år udnævnt til Citrix Technology Profesional, som er en samling af industri-analytikere og tekniske folk, der arbejder med Citrix-teknologierne. Citrix Technology Profesional består af en lille gruppe mennesker, som Citrix kan sparre med omkring udvikling, produkter og roadmap.

Men selvom René Vester er stor fan af virksomhedens teknologier og da også er svært begejstret for flere af de visioner, firmaet fremlægger, så erkender han, at det på nuværende tidspunkt er begrænset hvor mange, der reelt set har behov for den fuldvoksne VDI-løsning.

"Sådan noget som at køre HD-film og 3D grafik er super godt, når man skal demonstrere teknologien, men der er ikke ret mange kunder, der har det store behov for det," siger han. 

Kog teknologien
Han mener derimod, at det er vigtigt, at man prøver at koge teknologien ind til benet og så finde ud af, hvad det er for elementer, man rent faktisk kan bruge til noget.

"Der er en masse gode visioner. Blandt andet i forhold til muligheden for at synkronisere virtuelle maskiner på en central server. Den udvikling er smart, fordi det kan spare en masse tid, hvis en bruger mister sin bærbare computer," siger han.

Desuden mener han, at der er forskel på, hvilke medarbejdere der vil have glæde af hvilke teknologier. Derfor giver det heller ikke mening for forretningen at udrulle det nyeste og smarteste til alle. Og for nogle brugere vil det være tilstrækkeligt med eksempelvis en tynd klient, der er koblet på en terminal service.

Derudover rejser understøttelsen af de mange forskellige mobile enheder et problem, der rækker udover serverrummet.

"Hvis du giver dine medarbejdere lov til at bruge eksempelvis iPads i forbindelse med arbejdet, hvem skal så supportere de forskellige mobile enheder? Hvis man ikke gør det klart, at det er medarbejderens eget ansvar, kan det hurtigt blive en stor ekstraudgift for organisationen," siger Rene Vester.

Læs også: Dine brugere skal ikke have for mange valg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.