Artikel top billede

Ifølge direktør Lars Bang, køber IBM en virksomhed cirka en gang om måneden på verdensplan. Foto: Troels Jeppe/IBM

IBM: Halvdelen af omsætningen skal være software

Omkring 1.000 jakkesæt og smarte nederdele mødte i dag op til IBM Softwaredag for at høre om vejen til en smartere planet, og hvem der vandt priserne.

Øksnehallen i København danner i dag, tirsdag, rammen om IBM Softwaredag. En begivenhed, som for 7. år i træk trækker en del af den danske it-branche af huse.

"Med mere end 1.100 tilmeldte deltagere er det klart, at software i høj grad er et relevant emne. Samtidig er software nøglen til at håndtere de stadig større udfordringer, vi ser i mange forskellige brancher," sagde direktør for IBM Danmarks Software Group Lars Bang.

De udfordringer, Lars Bang taler om, er blandt andet:

At der allerede til næste år vil være en billion (1.000 milliarder) enheder koblet til internettet, og at vi hastigt er på vej mod 'Internet of things'.
 
At 78 procent af it-direktører ønsker at forbedre den måde, de anvender og styrer virksomhedens data på.

At omfanget af digitale data ventes at vokse med en faktor 10 i 2011.

Og ikke mindst at 80 procent af den digitale datavækst forventes at være ustruktureret, og som sådan vil kræve en betydelig indsats, for at kunne forstås og analyseres.

Halvdelen fra software

For 10 år siden var omtrent 25 procent af IBM's omsætning baseret på software. Sidste år var det 42 procent, og i 2011 satser it-kolossen på, at det tal stiger til 50 procent.

"Den eksplosive vækst i data betyder, at software og forretningen hos vores kunder smelter sammen. Global integration og samarbejde fylder mere og mere, og det er her, at vores partnere kommer til deres ret med løsninger baseret på vores software," siger Lars Bang.

Han tilføjer, at IBM på verdensplan køber en virksomhed cirka en gang om måneden, og ad den vej udvider bredden af koncernens kompetencer.

Som sædvanlig har IBM to priser, der skal uddeles. Dels Smarter Planet-prisen, dels Software Innovationsprisen. Kandidaterne er ifølge Lars Bang: BUPL, IKT Agro, DanID, Videncenter for Helbred og Forsikring, Telenor og Danisco. Hvem, der løber med hvad, offentliggøres senere i dag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere