Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Hold øje med disse 15 it-tendenser

Der er 15 it-tendenser, som verdens it-afdelinger ifølge analytikerne hos Forrester bør holde øje med i de næste tre år.

Computerworld News Service: I en ny rapport undersøger Forrester fire kategorier af teknologi:

Den første kategori, "empowered technology," inkluderer mobile forretningsapplikationer, cloud computing, telepresence, samarbejdsteknologier og platforme til online-fora for kunder.

Ud af disse vurderer analytiker Gene Leganza fra Forrester, at software-as-a-service og cloud-platforme samt samarbejdsteknologier vil få størst vægt i erhvervslivet.

Cloud og SaaS vil derudover ifølge den nye rapport komme til at betyde mest for it-afdelingerne, i takt med at it-ledelserne finder ud af, hvor ressourcerne skal investeres, vedtager ny praksis for applikationsunderstøttelse af SaaS samt reevaluerer kapacitetsproblemer og arkitekturstandarder.

Leganza fremhæver, at virksomhederne bør "tænke uden for rammerne og sætte medarbejderne i stand til at gøre det samme ved at evaluere de nøgletendenser, der driver de bemyndigende teknologier."

BI har fortsat stor effekt

Den anden kategori, procesorienteret data og indsamling af information, inkluderer den næste generation af business intelligence, tekst- og socialanalyse, information-as-a-service samt såkaldt master data management.

Ud af disse vurderer analysehuset, at BI vil få den største effekt i erhvervslivet, da virksomhederne vil "øge deres brug af analyser til at forbedre reaktionshastigheden i forhold til de ændrende markedsvilkår."

I løbet af de næste tre år vil realtidsinformation om kunders adfærd og markedsvilkårene ifølge Forrester blive mere udbredt, hvilket betyder, at det bliver så meget desto mere afgørende for virksomhederne at forstå den rolle, ustruktureret data spiller i den daglige drift.

Forbedret serviceorienteret arkitektur (SOA), web 2.0-orienteret business process management (BPM) samt den stigende grad af virtualisering vil understøtte de to sidste kategorier.

Rapporten fra Forrester er baseret på en onlinespørgeundersøgelse af it-personale fra virksomheder af alle størrelser.

Disse tendenser bør du holde øje med

1. Den næste generation af business intelligence er på vej. Den kombinerer data i realtid med en omfattende udbredelse, fleksibilitet og selvbetjening.

2. Policy-baseret SOA bevæger sig mod mainstream.

3. SaaS og cloud-baserede platforme bliver standard.

4. Systemadministrationen åbner for den fortsat stigende brug af virtualisering.

5. Samarbejdssystemerne bliver mere menneske-orienterede.

6. Hændelsesdrevne mønstre vil kræve opmærksomhed.

7. Platforme til kunde-fora vil blive integreret i forretningsapplikationerne.

8. Applikationer og forretningsprocesser bliver mobile ved hjælp af kraftigere håndholdte enheder og hurtigere netværk.

9. Tekstanalyse og analyse af sociale netværk vil vinde frem.

10. IaaS vil blive mere udbredt.

11. It-afdelingerne vil i stigende grad benytte sig af planlægnings- og analyseværktøjer.

12. BPM vil få web 2.0-funktionalitet.

13. Klient-virtualisering vil blive allestedsnærværende.

14. Master data management vil modnes.

15. Telepresence vil vinde stor udbredelse.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.