SKI i skyen med milliard-udbud til det offentlige

Et rammeaftale om ASP og cloud på op mod 1,2 milliarder kroner rettet mod den offentlige sektor, ser dagens lys om en måned. Men hvor meget cloud computing er der egentlig i den forsinkede aftale?

Om godt en måned er der skybrud i Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI).

Efter usikkerhed om tidsplanen har SKI nemlig meldt ud, at statslige og kommunale myndigheder fra den 1. december kan købe cloud computing igennem en fælles rammeaftale.
 
Cloud-aftalen er kombineret med en indkøbsliste på ASP (Application Service Providers), og de har samlet en værdi på mellem 800 millioner og 1,2 milliarder kroner over de kommende to år.
 
Skyen fylder klart mindst i rammeaftalen. 
  
"Vores forsigtige vurdering er, at fra aftalens start vil 80 procent af indkøbene være i relation til ASP og 20 procent på cloud. Med tiden vil det formentlig udvikle sig i retning af, at cloud får en lidt højere andel senere i aftalens løbetid," forklarer Søren Bo Christiansen, it-udbudschef i SKI.
 
Forsinkelser undervejs
Rammeaftalen er blevet forsinket, da leverandørernes afleveringsfrist er blevet udskudt to gange med en samlet udsættelse på fire uger.
 
"Udsættelserne er primært sket for at sikre, at tilbudsgiverne havde tilstrækkelig og rimelig tid til at gennemarbejde deres tilbud på basis af de informationer, som SKI er fremkommet med i udbudsprocessen," siger Søren Bo Christiansen.
 
Han understreger, at udsættelsen ikke betyder nogen samlet forsinkelse for de kunder, der kan hoppe med på cloud-vognen i de kommende to år.
 
"Alle offentlige organisationer, der var kunder hos SKI på udbudstidspunktet, kan gøre brug af aftalen løbende i hele kontraktperioden," forsikrer Søren Bo Christensen.
 
SKI vil tilbyde kontrakter til maksimalt 20 leverandører på hver af de to ASP-delaftaler og maksimalt lukke 12 leverandører ind i cloud-delaftalen. Antallet af leverandører bestemmes af tilbuddenes konkurrencedygtighed, oplyser Søren Bo Christensen, som dog ikke ønsker at udtale sig om det konkrete antal leverandører i udbuddet.
 
Kan ikke se skyen for tåge
"Vi kan sige, at antallet af tilbudsgivere absolut er tilfredsstillende. Det lover godt for både konkurrencen og markedsdækningen i forhold til de services, der er blevet tilbudt," fortæller Søren Bo Christensen om de leverandører, der afgav deres tilbud inden tidsfristen udløb for tre uger siden.
 
Samtidig er det ret tåget, hvad leverandørerne egentlig skal levere via cloud computing om en god måneds tid.
 
"Det er endnu for tidligt at udtale sig om, hvilke cloud services, der kommer på rammeaftalen. Vi arbejder på højtryk lige nu for at gennemgå og evaluere leverandørernes tilbud," siger SKI's it-udbudschef.
 
Han fortæller, at alle tilbuddene vil være evalueret i midten af november.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.