Artikel top billede

SKI i skyen med milliard-udbud til det offentlige

Et rammeaftale om ASP og cloud på op mod 1,2 milliarder kroner rettet mod den offentlige sektor, ser dagens lys om en måned. Men hvor meget cloud computing er der egentlig i den forsinkede aftale?

Om godt en måned er der skybrud i Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI).

Efter usikkerhed om tidsplanen har SKI nemlig meldt ud, at statslige og kommunale myndigheder fra den 1. december kan købe cloud computing igennem en fælles rammeaftale.
 
Cloud-aftalen er kombineret med en indkøbsliste på ASP (Application Service Providers), og de har samlet en værdi på mellem 800 millioner og 1,2 milliarder kroner over de kommende to år.
 
Skyen fylder klart mindst i rammeaftalen. 
  
"Vores forsigtige vurdering er, at fra aftalens start vil 80 procent af indkøbene være i relation til ASP og 20 procent på cloud. Med tiden vil det formentlig udvikle sig i retning af, at cloud får en lidt højere andel senere i aftalens løbetid," forklarer Søren Bo Christiansen, it-udbudschef i SKI.
 
Forsinkelser undervejs
Rammeaftalen er blevet forsinket, da leverandørernes afleveringsfrist er blevet udskudt to gange med en samlet udsættelse på fire uger.
 
"Udsættelserne er primært sket for at sikre, at tilbudsgiverne havde tilstrækkelig og rimelig tid til at gennemarbejde deres tilbud på basis af de informationer, som SKI er fremkommet med i udbudsprocessen," siger Søren Bo Christiansen.
 
Han understreger, at udsættelsen ikke betyder nogen samlet forsinkelse for de kunder, der kan hoppe med på cloud-vognen i de kommende to år.
 
"Alle offentlige organisationer, der var kunder hos SKI på udbudstidspunktet, kan gøre brug af aftalen løbende i hele kontraktperioden," forsikrer Søren Bo Christensen.
 
SKI vil tilbyde kontrakter til maksimalt 20 leverandører på hver af de to ASP-delaftaler og maksimalt lukke 12 leverandører ind i cloud-delaftalen. Antallet af leverandører bestemmes af tilbuddenes konkurrencedygtighed, oplyser Søren Bo Christensen, som dog ikke ønsker at udtale sig om det konkrete antal leverandører i udbuddet.
 
Kan ikke se skyen for tåge
"Vi kan sige, at antallet af tilbudsgivere absolut er tilfredsstillende. Det lover godt for både konkurrencen og markedsdækningen i forhold til de services, der er blevet tilbudt," fortæller Søren Bo Christensen om de leverandører, der afgav deres tilbud inden tidsfristen udløb for tre uger siden.
 
Samtidig er det ret tåget, hvad leverandørerne egentlig skal levere via cloud computing om en god måneds tid.
 
"Det er endnu for tidligt at udtale sig om, hvilke cloud services, der kommer på rammeaftalen. Vi arbejder på højtryk lige nu for at gennemgå og evaluere leverandørernes tilbud," siger SKI's it-udbudschef.
 
Han fortæller, at alle tilbuddene vil være evalueret i midten af november.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere