Artikel top billede

SKI i skyen med milliard-udbud til det offentlige

Et rammeaftale om ASP og cloud på op mod 1,2 milliarder kroner rettet mod den offentlige sektor, ser dagens lys om en måned. Men hvor meget cloud computing er der egentlig i den forsinkede aftale?

Om godt en måned er der skybrud i Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI).

Efter usikkerhed om tidsplanen har SKI nemlig meldt ud, at statslige og kommunale myndigheder fra den 1. december kan købe cloud computing igennem en fælles rammeaftale.
 
Cloud-aftalen er kombineret med en indkøbsliste på ASP (Application Service Providers), og de har samlet en værdi på mellem 800 millioner og 1,2 milliarder kroner over de kommende to år.
 
Skyen fylder klart mindst i rammeaftalen. 
  
"Vores forsigtige vurdering er, at fra aftalens start vil 80 procent af indkøbene være i relation til ASP og 20 procent på cloud. Med tiden vil det formentlig udvikle sig i retning af, at cloud får en lidt højere andel senere i aftalens løbetid," forklarer Søren Bo Christiansen, it-udbudschef i SKI.
 
Forsinkelser undervejs
Rammeaftalen er blevet forsinket, da leverandørernes afleveringsfrist er blevet udskudt to gange med en samlet udsættelse på fire uger.
 
"Udsættelserne er primært sket for at sikre, at tilbudsgiverne havde tilstrækkelig og rimelig tid til at gennemarbejde deres tilbud på basis af de informationer, som SKI er fremkommet med i udbudsprocessen," siger Søren Bo Christiansen.
 
Han understreger, at udsættelsen ikke betyder nogen samlet forsinkelse for de kunder, der kan hoppe med på cloud-vognen i de kommende to år.
 
"Alle offentlige organisationer, der var kunder hos SKI på udbudstidspunktet, kan gøre brug af aftalen løbende i hele kontraktperioden," forsikrer Søren Bo Christensen.
 
SKI vil tilbyde kontrakter til maksimalt 20 leverandører på hver af de to ASP-delaftaler og maksimalt lukke 12 leverandører ind i cloud-delaftalen. Antallet af leverandører bestemmes af tilbuddenes konkurrencedygtighed, oplyser Søren Bo Christensen, som dog ikke ønsker at udtale sig om det konkrete antal leverandører i udbuddet.
 
Kan ikke se skyen for tåge
"Vi kan sige, at antallet af tilbudsgivere absolut er tilfredsstillende. Det lover godt for både konkurrencen og markedsdækningen i forhold til de services, der er blevet tilbudt," fortæller Søren Bo Christensen om de leverandører, der afgav deres tilbud inden tidsfristen udløb for tre uger siden.
 
Samtidig er det ret tåget, hvad leverandørerne egentlig skal levere via cloud computing om en god måneds tid.
 
"Det er endnu for tidligt at udtale sig om, hvilke cloud services, der kommer på rammeaftalen. Vi arbejder på højtryk lige nu for at gennemgå og evaluere leverandørernes tilbud," siger SKI's it-udbudschef.
 
Han fortæller, at alle tilbuddene vil være evalueret i midten af november.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere