Arm arbejder på en 64-bit processor

Arms næste generation af processorer vil ifølge rygter understøtte 64-bit, hvilket åbner for mere hukommelseskrævende applikationer.

Computerworld News Service: Arm Holdings vil inden for de næste få uger løfte sløret for nye planer for processorkerner, der understøtter 64-bit, og har allerede fremvist eksempler ved private begivenheder, fortæller kilder tæt på virksomheden ved en konference i Taipei.

Virksomhedens retning mod 64-bit viser, at Arm er seriøs angående lanceringen af kraftfulde processorer, der skal imødekomme behovet hos erhvervslivet og forbrugerne. De fleste personlige computere er i dag stadig baseret på 32-bit, mens supercomputere, servere og andre større systemer anvender 64-bit, som kan tilgå mere hukommelse.

Og mere hukommelse kan give en væsentlig forbedring af ydelsen på ethvert system, hvor der skal køres mange applikationer på samme tid.

Intel, der er verdens største chipproducent, tilbyder allerede en mængde processorer med en 64-bit arkitektur til servere, desktoppe og mobile enheder, ligesom også konkurrenten Advanced Micro Devices gør.

Flere valgmuligheder
Intel og AMD producerer begge processorer i x86-arkitekturen, mens Arms chip er baseret på en helt anderledes arkitektur, hvilket betyder, at x86-software skal skrives om, før den kan køres på en Arm-processor. Arms processordesign er dog i dag langt mere udbredt i mobile enheder og indlejrede systemer end i desktop-pc'er.

Arms tiltag med udgivelsen af en 64-bit processor vil give virksomhedens partnere flere valgmuligheder i designet af produkter til flere markeder heriblandt servere, siger kilden. Arm designer kun processorerne. Virksomhedens kunder og partnere køber disse design og bruger dem til at producere de faktiske chip.

På nuværende tidspunkt anvender virksomheder som Marvell Technology 32-bit Arm-processorer til servere.

Arm løftede for nyligt sløret for sit seneste processordesign, Cortex A15, hvilket er virksomhedens kraftigste processor hidtil. Det er dog kun en 32-bit processor.

Den næste Arm Cortex-processor vil ifølge kilder understøtte 64-bit. Det er muligt, at offentliggørelsen sker allerede i denne uge.

Officielt har Arm endnu ikke offentliggjort noget som helst om nogen kommende processorer.

Arm har ikke talt offentligt om sit roadmap for processorer efter A15, svarer Tudor Brown, der er direktør for Arm, til et spørgsmål om 64-bit processorer ved en pressekonference.

64-bit er af adskillige årsager blevet mere udbredt de seneste år. De fleste processorer kan allerede håndtere et 64-bit styresystem og den større hukommelse er billigt til rådighed, fordi prisen er faldet betydeligt på grund af hård konkurrence blandt hukommelsesproducenterne.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.