Artikel top billede

Arm arbejder på en 64-bit processor

Arms næste generation af processorer vil ifølge rygter understøtte 64-bit, hvilket åbner for mere hukommelseskrævende applikationer.

Computerworld News Service: Arm Holdings vil inden for de næste få uger løfte sløret for nye planer for processorkerner, der understøtter 64-bit, og har allerede fremvist eksempler ved private begivenheder, fortæller kilder tæt på virksomheden ved en konference i Taipei.

Virksomhedens retning mod 64-bit viser, at Arm er seriøs angående lanceringen af kraftfulde processorer, der skal imødekomme behovet hos erhvervslivet og forbrugerne. De fleste personlige computere er i dag stadig baseret på 32-bit, mens supercomputere, servere og andre større systemer anvender 64-bit, som kan tilgå mere hukommelse.

Og mere hukommelse kan give en væsentlig forbedring af ydelsen på ethvert system, hvor der skal køres mange applikationer på samme tid.

Intel, der er verdens største chipproducent, tilbyder allerede en mængde processorer med en 64-bit arkitektur til servere, desktoppe og mobile enheder, ligesom også konkurrenten Advanced Micro Devices gør.

Flere valgmuligheder

Intel og AMD producerer begge processorer i x86-arkitekturen, mens Arms chip er baseret på en helt anderledes arkitektur, hvilket betyder, at x86-software skal skrives om, før den kan køres på en Arm-processor. Arms processordesign er dog i dag langt mere udbredt i mobile enheder og indlejrede systemer end i desktop-pc'er.

Arms tiltag med udgivelsen af en 64-bit processor vil give virksomhedens partnere flere valgmuligheder i designet af produkter til flere markeder heriblandt servere, siger kilden. Arm designer kun processorerne. Virksomhedens kunder og partnere køber disse design og bruger dem til at producere de faktiske chip.

På nuværende tidspunkt anvender virksomheder som Marvell Technology 32-bit Arm-processorer til servere.

Arm løftede for nyligt sløret for sit seneste processordesign, Cortex A15, hvilket er virksomhedens kraftigste processor hidtil. Det er dog kun en 32-bit processor.

Den næste Arm Cortex-processor vil ifølge kilder understøtte 64-bit. Det er muligt, at offentliggørelsen sker allerede i denne uge.

Officielt har Arm endnu ikke offentliggjort noget som helst om nogen kommende processorer.

Arm har ikke talt offentligt om sit roadmap for processorer efter A15, svarer Tudor Brown, der er direktør for Arm, til et spørgsmål om 64-bit processorer ved en pressekonference.

64-bit er af adskillige årsager blevet mere udbredt de seneste år. De fleste processorer kan allerede håndtere et 64-bit styresystem og den større hukommelse er billigt til rådighed, fordi prisen er faldet betydeligt på grund af hård konkurrence blandt hukommelsesproducenterne.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere