Arm arbejder på en 64-bit processor

Arms næste generation af processorer vil ifølge rygter understøtte 64-bit, hvilket åbner for mere hukommelseskrævende applikationer.

Computerworld News Service: Arm Holdings vil inden for de næste få uger løfte sløret for nye planer for processorkerner, der understøtter 64-bit, og har allerede fremvist eksempler ved private begivenheder, fortæller kilder tæt på virksomheden ved en konference i Taipei.

Virksomhedens retning mod 64-bit viser, at Arm er seriøs angående lanceringen af kraftfulde processorer, der skal imødekomme behovet hos erhvervslivet og forbrugerne. De fleste personlige computere er i dag stadig baseret på 32-bit, mens supercomputere, servere og andre større systemer anvender 64-bit, som kan tilgå mere hukommelse.

Og mere hukommelse kan give en væsentlig forbedring af ydelsen på ethvert system, hvor der skal køres mange applikationer på samme tid.

Intel, der er verdens største chipproducent, tilbyder allerede en mængde processorer med en 64-bit arkitektur til servere, desktoppe og mobile enheder, ligesom også konkurrenten Advanced Micro Devices gør.

Flere valgmuligheder
Intel og AMD producerer begge processorer i x86-arkitekturen, mens Arms chip er baseret på en helt anderledes arkitektur, hvilket betyder, at x86-software skal skrives om, før den kan køres på en Arm-processor. Arms processordesign er dog i dag langt mere udbredt i mobile enheder og indlejrede systemer end i desktop-pc'er.

Arms tiltag med udgivelsen af en 64-bit processor vil give virksomhedens partnere flere valgmuligheder i designet af produkter til flere markeder heriblandt servere, siger kilden. Arm designer kun processorerne. Virksomhedens kunder og partnere køber disse design og bruger dem til at producere de faktiske chip.

På nuværende tidspunkt anvender virksomheder som Marvell Technology 32-bit Arm-processorer til servere.

Arm løftede for nyligt sløret for sit seneste processordesign, Cortex A15, hvilket er virksomhedens kraftigste processor hidtil. Det er dog kun en 32-bit processor.

Den næste Arm Cortex-processor vil ifølge kilder understøtte 64-bit. Det er muligt, at offentliggørelsen sker allerede i denne uge.

Officielt har Arm endnu ikke offentliggjort noget som helst om nogen kommende processorer.

Arm har ikke talt offentligt om sit roadmap for processorer efter A15, svarer Tudor Brown, der er direktør for Arm, til et spørgsmål om 64-bit processorer ved en pressekonference.

64-bit er af adskillige årsager blevet mere udbredt de seneste år. De fleste processorer kan allerede håndtere et 64-bit styresystem og den større hukommelse er billigt til rådighed, fordi prisen er faldet betydeligt på grund af hård konkurrence blandt hukommelsesproducenterne.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.