Artikel top billede

Mystisk softwarehus født ud af spionudstyr-eventyr

Læs om selskabet, der kun optræder ved særlige konferencer, hvor deltagerne skal vise billed-id, inden de træder ind i møderummene.

"This site is strictly for the benefit of Government Agencies, Law Enforcement Agencies, Intelligence Agencies and Government Approved companies."

Sådan en velkomst møder man på url'en www.spectronic-systems.com

Spectronic Systems A/S har til huse i København på Flæsketorvet og er grundet dets kunder og produkter nærmest omgivet af en mur af tavshed.

"Ingen kommentarer," er da også meldingen fra selskabet med administrerende direktør Christian Shannon i spidsen.

Selskabet er opstået ud af spionudstyrfirmaet Spectronic Denmark fra Grenå, der i dag hedder Cobham Surveillance (Spectronic Products) efter at være blevet overtaget af den engelske koncern Cobham i 2004.

Medarbejdere køber andel

I marts 2009 køber en del af den danske ledelse en afdeling ud af selskabet. Tilsyneladende efter at afdelingen havde ryggen mod muren - alternativet var fyringer. 

"Vi har knoklet med at se efter alternative løsninger. Det er lykkedes os at sælge aktiviteterne i den division til en gruppe af tidligere ledere - en slags management buy out, og med den øvelse har vi også forsøgt at bevare flest mulige arbejdspladser," siger administrerende direktør i Cobham Surveillance (Spectronic Products), Peter Lyhne Uhrenholt, til Ing.dk/elektronik i maj 2009.

Forud er gået en del bøvl og problemer. Flere projekter var blevet forsinket, hvilket kostede selskabet op imod 50 millioner kroner.

Ikke desto mindre blev udviklingsafdelingen, der havde 25 ansatte og i overordnede termer arbejdede med overvågning af ip- og teletrafik, solgt fra. 

Verdens største overvågnings-konference

Det er småt med oplysninger om selskabets produkter og kunder. Men nogle sponsorater løfter dog en del af sløret for virksomhedens aktiviteter.

En række globale ISS-konferencer (Intelligence Support Systems) i Prag, Dubai og Washington har nemlig Spectronic Systems på sponsor-listen.

Det giver ifølge konferencens hjemmeside adgang til taletid og selvfølgelig eksponering over for de besøgende.

Og de besøgende til verdens største konference af sin art, hives ikke bare ind fra det nærliggende gadehjørne.

"ISS World programs are by invitation only," fremgår det af konferencens hjemmeside.

Typisk er der tale om repræsentanter fra blandt andre regeringer.

Et særligt spor under konferencen kræver, at "you must be a
sworn law enforcement officer or military/intelligence/government employee."

Tilmeldingen skal ske måneder forinden, så identiteten kan bekræftes, ligesom gæsterne får beskeden:

"Government photo ID required for Track 7 classroom access."

For alle gæster gælder, at "photographing and recording prohibited on ISS Event Space and information received is not for public dissemination."

Sms-overvågning

Om Spectronic Systems aktiviteter står:

"The Spectronic Systems activities include development and manufacturing of monitoring systems and monitoring centres handling telephony, internet/IP, fax and modem traffic for intelligence and law enforcement agencies."

"Spectronic Systems also develops intelligence systems and solutions which are designed to handle - i.e. retrieve, collect, decode, store and present - bulk data."

"These solutions can act as data retention systems and/or as an intelligence platform for bulk monitoring of SMS, MMS, e-mails or other means of data communication."

Selskabet oplyste i 2009 ikke sin omsætning, men havde en bruttofortjeneste på 6,3 millioner kroner fra april til december.

Egenkapitalen var 2,5 millioner kroner og der er 12 ansatte hos selskabet.

Iøvrigt er Spectronic Systems tilmeldt branchekoden 263000, hvis ordlyd er: "fremstilling af kommunikationsudstyr".

Læs mere:
Dansk virksomhed bag hemmeligt spion-udstyr

Her er det vildeste spionudstyr - og så er det dansk

Sådan lever danske spionudstyr-rigmænd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere