Artikel top billede

Ny Microsoft-skærm kan ændre form under berøring

Microsoft tager patent på ny teknologi, som kan få en skærm til at ændre overflade ved berøring.

Microsoft kan være ved at tage et stort spring fremad inden for skærm-teknologi med en ny teknologi, som selskabet netop har søgt om at få patenteret.
 
Med den nye teknologi vil det blive muligt at få en touch-skærm til at ændre overflade, når man rører ved den.
 
Microsoft indsendte patentansøgningen i sidste uge på den teknologi, som selskabet kalder "Light-induced shape-memory polymer display screen."
 
Display kan føles med fingrene
Ideen er, at overfladen på displayet er fleksibelt, så det er muligt at skabe bittesmå "ridser" og teksturer på overfladen.
 
Det betyder, at det for eksempel er muligt at frembringe et tastatur på touch-skærmen, som faktisk kan mærkes med fingrene, hedder det i patentansøgningen.
 
Skærmen vil indeholde et såkaldt 'topografi-ændrende lag', som vil bestå af noget polymer, som kan huske særlige forudbestemte forme.

Teknologien kan skifte form, når den påvirkes af ultraviolet lys, og systemet vil ifølge Microsoft kræve en såkaldt topografi-ændrende motor, der skal udsende der ultraviolette lys.
 
Angiveligt planlægger Microsoft at indarbejde den nye overfladeteknologi i Surface-computerne, der er bord-lignende computere med store touch-skærme. Du kan læse mere om Surface-computerne her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?