Artikel top billede

Sådan vil kommunerne smadre KMD's monopol

Kommunernes fælles it-organisation, Kombit, har planen klar for, hvordan kommunerne skal klippe afhængighedsforholdet til KMD's monopolsystemer. Se udkastet til planen her.

Kommunernes Landsforenings (KL) it-selskab, Kombit, har fremlagt den første grove skitse for, hvordan kommunerne vil klippe monopol-navlestrengen til it-leverandøren KMD.
 
For med KL's salg af KMD i slutningen af 2008, indgår KMD nu på lige fod med andre it-leverandører, selvom kommunerne i årenes løb har bundet tætte bånd til KMD og er afhængige af flere systemer, der rangeres som monopolsystemer.
 
Men de tider skal være forbi med en udbudsplan for 2011, der blev godkendt på Kombits bestyrelsesmøde tidligere på måneden.
 
Derudover har Kombit løse planer for, hvordan KMD-systemerne skal bydes op til skønhedskonkurrence mod andre systemer frem til 2014.
 
"Målet med udbudsplanen for ydelsesområdet er blandt andet at skabe konkurrence om it-opgaverne. Det er derfor afgørende, at flere it-leverandører er parate til at byde på opgaverne," skriver Kombit på sin hjemmeside
  
Planen for 2011 er klar
I første omgang vil Kombit konkret tage fat i kontantydelser, enkeltydelser og persontillæg i 2011.
 
Næste år skal Kombit sammen med KL og kommunerne i gang med at kigge på implementeringen og ensretningen af fælles løsninger, infrastruktur og grænseflader.
 
I planen er der taget højde for, at ATP i de kommende år overtager en række kommunale ydelser som eksempelvis folkepension og barselsdagpenge i en ny myndighed, Udbetaling Danmark.
 
For at understøtte sikker drift på de systemer i overtagelsperioden fra 2012 og frem til projektets fase to i 2014, er der derfor endnu ikke planlagt udbud på de kommende ATP-områder (folkepension, førtidspension, boligstøtte, barselsdagpenge og forskudsvist udbetalt børnebidrag). 
 
ATP oplyser til Computerworld, at Udbetaling Danmark er udbudsforpligtet, og ATP/Udbetaling Danmark derfor sammen med Kombit er gået i gang med at kigge på, hvordan de udbud skal forløbe.
 
Endnu er det dog for tidligt at sætte datoer og årstal for, hvornår KMD's monopolsystemer i ATP-regi ryger i udbud.  
 
Flere om udbuddet
Kombit forklarer, at nogle områder egner sig godt til centrale udbud som eksempelvis ydelsesberegningen, mens andre løsninger som eksempelvis økonomistyringen og dokumenthåndteringen er på markeder, hvor flere spillere kæmper om kunder og kroner ude i kommunerne.
 
"I begge tilfælde skal det være attraktivt for flere leverandører at byde på opgaven for kommunerne," lyder det fra Kombit.
 
Kombit vil løbende involvere it-leverandørerne i arbejdet med udbudsplanen og i de konkrete projekter. Det arbejde bliver formelt skudt i gang tirsdag den 14. december i København, hvor Kombit har inviteret interesserede it-leverandører til møde om planen og rammearkitekturen.
 
Kommuner med interesse for ensretningen af it-arkitekturen kan desuden henvende sig til Kombit, der på nuværende tidspunkt allerede får assistance fra Odense, Næstved og Vejen.
 
De tre kommuner vurderer således, hvordan kommende forbedringsforslag kan give effektivisering, kvalitetsforbedringer eller mere korrekte udbetalinger i de 98 danske kommuner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.