Artikel top billede

Foto: RTX Telecom

RTX lukker afdeling efter år med underskud

Der var ingen udsigt til overskud i RTX Network Systems, og derfor lukker RTX Telecom nu sin afdeling.

Det blev til røde tal i regnskabsåret 09/10 hos nordjyske RTX Telecom.
 
Årets resultat efter skat lander på et underskud på 15,1 millioner kroner, og det er alene afdelingen RTX Network Systems, der er skyld i de røde tal.
 
Derfor har ledelsen nu valgt at lukke afdelingen for at minimere risici i RTX-forretningen.
 
"Vi har valgt at lukke forretningsområdet, fordi der ikke er udsigt til, at det bliver et profitabelt forretningsområde," fortæller administrerende direktør Jesper Mailind fra RTX Telecom.
 
RTX Network Systems har leveret trådløse netværk til telefoni og bredbånd i primært Latinamerika, men omsætningen på dette forretningsområde har været faldende. I det seneste regnskabsår faldt omsætningen med 38,5 procent. Det hænger blandt andet sammen med økonomiske problemer hos nogle af kunderne, fremgår det af årsregnskabet. 

Svært at bryde igennem 
Teknologien, som RTX Network Systems har leveret, har været en kombination af Wifi og DECT (trådløs telefoni, red.), men den har ifølge Jesper Mailind haft det svært hos teleoperatørerne.
 
"Det er ikke den mest anvendte teknologi. Teleoperatørerne vælger de kendte teknologier, når de skal udbygge deres net, eller også venter de på LTE. Det er det, der har været problematikken," siger Jesper Mailind.
 
RTX Telecom har på baggrund af den manglende udsigt til et gennembrud for RTX Network Systems forsøgt at finde en køber til afdelingen. Men det er ikke lykkedes.

En del af de ansatte fra RTX Network Systems fortsætter i RTX-regi i RTX Products.

Læs også: RTX klar til at gøre op med røde regnskaber




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere






CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?