Artikel top billede

Foto: RTX Telecom

RTX lukker afdeling efter år med underskud

Der var ingen udsigt til overskud i RTX Network Systems, og derfor lukker RTX Telecom nu sin afdeling.

Det blev til røde tal i regnskabsåret 09/10 hos nordjyske RTX Telecom.
 
Årets resultat efter skat lander på et underskud på 15,1 millioner kroner, og det er alene afdelingen RTX Network Systems, der er skyld i de røde tal.
 
Derfor har ledelsen nu valgt at lukke afdelingen for at minimere risici i RTX-forretningen.
 
"Vi har valgt at lukke forretningsområdet, fordi der ikke er udsigt til, at det bliver et profitabelt forretningsområde," fortæller administrerende direktør Jesper Mailind fra RTX Telecom.
 
RTX Network Systems har leveret trådløse netværk til telefoni og bredbånd i primært Latinamerika, men omsætningen på dette forretningsområde har været faldende. I det seneste regnskabsår faldt omsætningen med 38,5 procent. Det hænger blandt andet sammen med økonomiske problemer hos nogle af kunderne, fremgår det af årsregnskabet. 

Svært at bryde igennem 
Teknologien, som RTX Network Systems har leveret, har været en kombination af Wifi og DECT (trådløs telefoni, red.), men den har ifølge Jesper Mailind haft det svært hos teleoperatørerne.
 
"Det er ikke den mest anvendte teknologi. Teleoperatørerne vælger de kendte teknologier, når de skal udbygge deres net, eller også venter de på LTE. Det er det, der har været problematikken," siger Jesper Mailind.
 
RTX Telecom har på baggrund af den manglende udsigt til et gennembrud for RTX Network Systems forsøgt at finde en køber til afdelingen. Men det er ikke lykkedes.

En del af de ansatte fra RTX Network Systems fortsætter i RTX-regi i RTX Products.

Læs også: RTX klar til at gøre op med røde regnskaber




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere