Artikel top billede

Logica vinder udbud om data-register til elmarkedet

Logica Danmark har i dag underskrevet en aftale med Energinet.dk om at levere en DataHub, der skal samle data om kunder og målinger fra de forskellige aktører på det danske elmarked.

Hvis alt går efter planen, skal Logica i april 2012 være klar med en DataHub til aktørerne på det danske elmarked.

Logica Danmark har i dag underskrevet en kontrakt med Energinet.dk, der hører under Klima- og Energiministeriet og står for at styre det danske elnet.

Logica vandt dermed opgaven, der er budgetteret til 114 milioner kroner. Hertil kommer 20 milioner kroner årligt til drift af DataHub'en.

"Når valget faldt på Logica, er det dels, fordi de gav det økonomisk mest fordelagtige tilbud, det vil sige det bedste forhold mellem pris, leveringssikkerhed og den ønskede funktionalitet. Dels vil Logica etablere sin løsning på allerede fungerende komponenter og trækker på længerevarende datahub-erfaring fra specielt det hollandske elmarked," siger projektleder for DataHub, Anders Dalgaard fra Energinet.dk, i en pressemeddelelse.

DataHub'en skal ifølge udbudsmaterialet være et datatrafikalt knudepunkt, der modtager oplysninger fra aktørerne på elmarkedet.

På den måde er det ideen at samle data om kunder og tal for forbrug og produktion centralt.

Webportal til forbrugerne

Med DataHub'en skal et elselskab for eksempel ikke have sendt oplysninger fra et andet elselskab, når en kunde ønsker at skifte.

"DataHub'en vil give en forenklet kommunikation mellem elmarkedets aktører, som i dag sker mellem alle parterne. Når DataHub'en sættes i drift i april 2012 kommer al kommunikation til at foregå via DataHub'en. For elforbrugere med elforbrug i flere netområder, eksempelvis sommerhusejere, betyder DataHub'en samlet adgang til egne forbrugsdata," siger elmarkedsdirektør Lene Sonne fra Energinet.dk i en pressemeddelelse.

Desuden skal DataHub'en gøres klar til at understøtte fremtidige visioner omkring SmartGrid, elbiler, samfakturering og sammenbygning med Energinet.dk's afregningssystem.

Udover DataHub'en skal der også udvikles en fælles webportal-løsning, hvor elforbrugerne får adgang til at se egne stamdata og tal for deres forbrug.

Logica skal både stå for design, udvikling, implementering, samt drift og vedligeholdelse af de nye systemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere