Logica vinder udbud om data-register til elmarkedet

Logica Danmark har i dag underskrevet en aftale med Energinet.dk om at levere en DataHub, der skal samle data om kunder og målinger fra de forskellige aktører på det danske elmarked.

Hvis alt går efter planen, skal Logica i april 2012 være klar med en DataHub til aktørerne på det danske elmarked.

Logica Danmark har i dag underskrevet en kontrakt med Energinet.dk, der hører under Klima- og Energiministeriet og står for at styre det danske elnet.

Logica vandt dermed opgaven, der er budgetteret til 114 milioner kroner. Hertil kommer 20 milioner kroner årligt til drift af DataHub'en.

"Når valget faldt på Logica, er det dels, fordi de gav det økonomisk mest fordelagtige tilbud, det vil sige det bedste forhold mellem pris, leveringssikkerhed og den ønskede funktionalitet. Dels vil Logica etablere sin løsning på allerede fungerende komponenter og trækker på længerevarende datahub-erfaring fra specielt det hollandske elmarked," siger projektleder for DataHub, Anders Dalgaard fra Energinet.dk, i en pressemeddelelse.

DataHub'en skal ifølge udbudsmaterialet være et datatrafikalt knudepunkt, der modtager oplysninger fra aktørerne på elmarkedet.

På den måde er det ideen at samle data om kunder og tal for forbrug og produktion centralt.

Webportal til forbrugerne

Med DataHub'en skal et elselskab for eksempel ikke have sendt oplysninger fra et andet elselskab, når en kunde ønsker at skifte.

"DataHub'en vil give en forenklet kommunikation mellem elmarkedets aktører, som i dag sker mellem alle parterne. Når DataHub'en sættes i drift i april 2012 kommer al kommunikation til at foregå via DataHub'en. For elforbrugere med elforbrug i flere netområder, eksempelvis sommerhusejere, betyder DataHub'en samlet adgang til egne forbrugsdata," siger elmarkedsdirektør Lene Sonne fra Energinet.dk i en pressemeddelelse.

Desuden skal DataHub'en gøres klar til at understøtte fremtidige visioner omkring SmartGrid, elbiler, samfakturering og sammenbygning med Energinet.dk's afregningssystem.

Udover DataHub'en skal der også udvikles en fælles webportal-løsning, hvor elforbrugerne får adgang til at se egne stamdata og tal for deres forbrug.

Logica skal både stå for design, udvikling, implementering, samt drift og vedligeholdelse af de nye systemer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Cyberkriminelle har fået et nyt våben - og det virker: Derfor vælger mange flere hackede virksomheder at betale hackerne
Interview: 2020 har været et hårdt år på cybersikkerhedsområdet. Og situationen spidser nu til, efter en ny kynisk tendens er eksploderet gennem året. Og den forsvinder ikke igen, spår sikkerheds-ekspert Peter Kruse.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.