Artikel top billede

Sådan fungerer JDeveloper til Java-programmering

Test: Eclipse, IntelliJ IDEA, NetBeans og Oracle JDeveloper er alle gode værktøjer for Java-programmører. Se fordele og ulemper ved de forskellige løsninger - i denne del JDeveloper.

Computerworld News Service: Oracles JDeveloper Studio skiller sig ud fra alle de andre produkter, der behandles her.

Det går sine egne veje og afspejler Oracles dagsorden frem for at imødekomme behov, der ligger uden for Oracles interesser.

I stedet for at se det som et gratis produkt med lukket kildekode, så er det mere præcist at se JDeveloper som Oracles interne udviklingsværktøj, som virksomheden gratis tilbyder enhver, der måtte finde det brugbart.

Oracles dagsorden giver produktet et snævert fokus, der derved er begrænset i visse henseender, men på andre områder også meget effektivt.

De stærke bånd til Oracles øvrige produkter ses i alle aspekter af udviklingsmiljøet selv ned til versionsnummeret, som umuligt kan overstige versionsnummeret af Oracles kerneprodukt, DBMS.

Med denne mur foran sig udvider versionsnummeret sig således i en anden dimension med stigende niveauer af decimaler. I denne proces forsvinder fuldstændigt enhver normalt forståelig information om hvilke udgivelser, der repræsenterer vigtige produktopgraderinger.

Installationen er enkel, men det endelige produkt er ejendommeligt registret på systemet, hvor det er installeret, med det sigende navn "Oracle Fusion Middleware."

Det kan JDeveloper

Det er de færreste mennesker, der anser udviklingsmiljøer som middleware, men denne kategorisering understreger JDevelopers væsentlige understøttelse af middleware-udvikling, som en del af dets omfattende enterprise-funktionalitet.

For eksempel leverer JDeveloper masser af understøttelse af ADF (Application Development Framework), som er Oracles foretrukne sæt af JSF-komponenter (Java Server Faces).

Det understøtter ligeledes TopLink (som er det persistenslag, som Oracle købte af BEA, før virksomheden opkøbte BEA helt), og det har omfattende Java EE-værktøjer inklusiv en indlejret version af WebLogic server, der kan startes og administreres fra selve udviklingsmiljøet.

Gode hjælpefunktioner

Den Oracle-fokuserede tilgang fungerer fint i JDeveloper, så længe man holder sig helt til Oracles løsninger fra top til bund.

Skifter man eksempelvis fra Oracles JSF-komponenter i ADF til nogle fra en anden leverandør, så begrænses ens evne til at foretage WYSIWYG-udvikling af brugergrænseflader.

Ikke desto mindre er JDeveloper mere lydhør overfor brugeren end de andre produkter, der her gennemgås, og har den bedste hjælpefunktion.

Tryk tastekombinationen for hjælp, og meget hurtigt fremkommer der en skærm med information om præcis den side eller det panel, man aktuelt arbejder i.

Denne kontekstfølsomme hjælp er hurtigere og bedre end dens modstykker i de andre udviklingsmiljøer. JDeveloper inkluderer også andre finesser såsom en indbygget profiler, der kan måle ydelsen eller hukommelsesforbruget.


Editor i JDeveloper med et panel i bunden til håndtering af en instance af WebLogic server.

Dens funktion til syntakskontrol fandt en fejl, som ikke blev fundet af IntelliJ IDEA's ellers højt besungne værktøjer til kodekorrektur. På de områder, som Oracle har fokuseret på, har virksomheden virkelig gjort et godt arbejde.

Svagt på plugins

Et område, som virksomheden dog ikke har fokuseret på - og det er her historien om JDeveloper løber ud i sandet - er oprettelsen af et økosystem af plugins. Ingen af de andre udviklingsmiljøer har færre plugins end JDeveloper og de fleste af dem er skrevet af Oracle selv.

Der er stort set ingen tredjeparter, der er værd at nævne. Jeg formåede for eksempel ikke at finde et eneste plugin til analyse af code-coverage, der fungerede sammen med JDeveloper. Dette er en afgørende begrænsning.

Oracle har gjort det klar, at det er hensigten, at JDeveloper skal fortsætte med at være virksomhedens primære udviklingsmiljø. JDeveloper er således et rimeligt valg til organisationer, der i forvejen kun anvender Oracles produkter.

Men alle andre kunder er sandsynligvis bedre tjent med et af de andre udviklingsmiljøer, der her er gennemgået.

Læs også:

Her er de gode værktøjer til Java-programmering

Test af Eclipse

Test af IntelliJ

Test af NetBeans

Oversat af Thomas Bøndergaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere