Visa og Mastercard hacket i bund i Wikileaks-protest

En gruppe hackere har ramt både Visa.com og Mastercard i stort hackerangreb i WikiLeaks navn.

Læs også: Hævnsyge hackere i krig mod WikiLeaks-fjender.

Computerworld News Service: Det er lykkedes en løst organiseret gruppe af såkaldte ‘internet hacktivister' at få både Visa.com og Mastercard.com til at gå ned.

Det sker i protest mod angrebene på Wikileaks, som du kan læse mere om her.

Gruppen, der er bedre kendt som Anonymous, har opfordret frivillige til at downloade en software kaldet LOIC (Low Orbit Ion Cannon), som gør det muligt at kontrollere systemerne lokalt og dirigere dem hen til et distribueret denial of service (DDoS)-angreb.

Pres på virksomheder
Meningen med angrebet er at lægge pres på de finansielle virksomheder, som gennem de seneste dage har afbrudt forbindelsen med WikiLeaks på grund af hjemmesidens planlagte læk af mere end en kvart million fortrolige, amerikanske statspapirer.

Da det var lykkedes gruppen at lægge Mastercard.com ned, besluttede den sig klokken 22 dansk tid for også at angribe Visa.com.

Siden blev hurtigt slået omkuld.

"DEN ER NEDE! BLIV VED MED AT SKYDE!!!" skrev gruppen i en Twitter-besked få minutter efter.

Mastercard røg offline
Mastercards hjemmeside røg offline, da omkring 400 computere begyndte at bruge LOIC-softwaren imod den.

Da målet blev ændret til Visa, var mere end 2.000 mennesker med i angrebet, vurderer Paul Mutton, som er sikkerhedsanalytiker hos Netcraft.

Visas hjemmeside var sværere at ramme, fordi den i modsætning til Mastercard.com bliver distribueret via Akamai Technologies-netværket.

Det betyder, at der var flere Visa-computere, som skulle rammes, før siden gik ned.

Da vi fik fat på ham kort tid efter angrebet kunne en repræsentant for Visa ikke umiddelbart kommentere på sagen.

Wikileaks-støtter har også ramt andre hjemmesider, der tilhører virksomheder, som har afbrudt forbindelsen med Wikileaks, heriblandt PostFinance, PayPal og EveryDNS.

Læs også: Hævnsyge hackere i krig mod WikiLeaks-fjender.


Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Per Kogut ser tilbage på halvt år med kontroltab: "Jeg havde håbet, at jeg kunne være mere i kontrol, end tilfældet har været"
Interview: NNIT-boss Per Kogut har udpeget tre nøglepunkter, der beskriver selskabets første seks månender i 2020. Problemet er bare, at han kun kan kontrollere et af punkterne. Det huer ikke topchefen. "Vi er hverken i kontrol med corona eller, hvad Novo Nordisk gør, så vi er kun i kontrol med vores nye strategi," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.