Artikel top billede

Hævnsyge hackere går i krig mod WikiLeaks-fjender

Cyberkrigen for og imod WikiLeaks er brudt ud med hackerangreb, hvor aktivister er begyndt at samle zombiekrigere til at lukke for webadgangen til Wikileaks' fjender.

Læs også:

Wikileaks-grundlægger Julian Assange anholdt

Piratparti under WikiLeaks-angreb efter spejling 

WikiLeaks-støttesider vælter frem

Efter WikiLeaks-stifter Julian Assange tirsdag blev anholdt i London, har folkene bag manga- og aktivist-sitet 4chan blæst til angreb og erklæret krig mod WikiLeaks tidligere partnere med PayPal som den helt store skurk. 

Under den militærklingende aktion "Operation Avenge Assange" (operation hævn Assange) har 4chan opfordret til datastorm og regulære DDoS-angreb (distribueret denial-of-service).

Opfordringer er skrevet i blogs og på undergrundssites, hvor 4chan opfordrer folk til at stille computerkraft til rådighed mod de virksomheder og tidligere Wikileaks-partnere, der i de seneste dage har trukket stikket fra det omstridte whistleblower-site. 

Omfattende kritik

Det er sket i takt med, at politiske mishagsytringer er haglet nedover Wikileaks efter sitets publiceringer af dokumenter fra amerikanske diplomater.
 
"Den første seriøse informationskrig er nu begyndt. Slagmarken hedder Wikileaks. I er soldaterne," tweetede den amerikanske digter og stifter af aktivistorganisationen Electronic Frontier Foundation, John Perry Barlow i sidste uge.
 
Netop det slogan bliver brugt i kampagnen mod de virksomheder herunder PayPal, som Wikileaks tidligere fik hjælp fra.
 
Har lagt de første sites ned
Sikkerhedsfirmaet CSIS Group fortæller, at 4chans planer om angreb skal tages alvorligt.
 
"CSIS følger med i en chat der netop nu foregår via IRC-serveren: irc.anonops.net og channel #OperationPayback, hvor det tydeligt fremgår at DDoS værktøjet LOIC (Lower Orbit Ion Cannon) skal bruges til formålet," skriver sikkerhedsselskabet i en pressemeddelelse.
 
Sikkerhedsselskabet oplyser desuden, at 4chan har distribueret LOIC-værktøjet, så alle Windows-, Mac- og Linux-brugere kan installere det og dermed blive en frivillig soldat i 4chans DDoS-angreb.
 
Udover PayPal er den svenske anklagemyndigheds site aklagare.se, der har udstedt arrestordren på Julian Assange som følge af to anmeldelser om voldtægt, og pengetransaktionssitet postfinance.ch udvalgte mål for web-aktivisterne.
 
Begge sites har ifølge CSIS flimret som følge af Ddos-angrebene.
 
CSIS fortæller også, at 4chans eget site pudsigt nok også har været lukket som følge af modangreb med DDoS.

Læs også:

Wikileaks-grundlægger Julian Assange anholdt

Piratparti under WikiLeaks-angreb efter spejling 

WikiLeaks-støttesider vælter frem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere