Nu kan du lave backup fra Exchange til Gmail

Gmail kan blive din backup-løsning, hvis Exchange-serveren er nede.

Computerworld News Service: Google fortsætter sin aggressive strategi, der sigter efter at snuppe Exchange-kunder.

Selskabet har lanceret en Gmail-baseret service til disaster recovery og business continuity til organisationer, der kører Microsofts e-mail-løsning på egne servere.

Google Message Continuity er udviklet og leveret af Postini-divisionen og fungerer ved at replikere al e-mailaktivitet på kundernes lokale Exchange-servere på den cloud-baserede Gmail.

Når Exchange-serveren har nedetid enten uventet eller på grund af planlagt vedligeholdelse, så kan slutbrugerne i stedet logge ind på Gmail med deres Exchange-loginoplysninger og således fortsat have adgang til deres e-mails, kontakter og kalendere via Googles webbrugergrænseflade.

Når Exchange-serveren er oppe at køre igen, kan de skifte tilbage til den igen og til det klientprogram, de plejer at bruge, mens alt, de har foretaget sig via Gmail, også vil blive afspejlet i deres Exchange-konti.

Det gælder blandt andet læste, sendte og slettede meddelelser og håndtering af mapper.

Lumske tanker bag tilbuddet
Udover at fungere som en cloud-baseret backup-løsning giver Google Message Continuity en mulighed for at præsentere Exchange-kunderne for Gmail og derved forbedre chancerne for, at en organisation vil foretage et komplet skift til Google Apps, siger Adam Swidler, der er produktmarkedsføringschef for Postini.

"Dette viser vejen til skyen," siger han.

Denne service er et "snedigt træk" til at tiltrække Exchange-kunder, som udgør langt størstedelen af e-mail-brugerne i store virksomheder, vurderer analytiker hos Gartner, Matthew Cain.

"Google er nødt til at tiltrække et stort antal Exchange-brugere for i nogen væsentlig grad at kunne øge antallet af erhvervskunder af Gmail," skriver han via e-mail.

"Hvis Gmail viser sig at være moden og funktionel, kan det, som tiden går, friste organisationer til helt at droppe Exchange," vurderer han.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Forebyg kritiske angreb med moderne autentifikation
Det er nemmest at forebygge kritiske cyberangreb, når medarbejderne kun tilgår data og systemer i sikkerhed bag firewall og øvrige sikkerhedsforanstaltninger. Virkeligheden er imidlertid, at medarbejderne – særligt siden foråret 2020 – i dramatisk stigende omfang arbejder hjemmefra, på alle tider af døgnet og fra enheder ejet af både dem selv og af virksomheden. Det sætter din sikkerhedsinfrastruktur under pres, og en af de mest effektive modforholdsregler er en moderne autentifikationsløsning, så kun rette vedkommende får adgang til forretningskritiske systemer og data. Det kan du læse mere om i denne hvidbog, som også går i dybden med, hvor, hvordan og under hvilke omstændigheder en sådan løsning kan indgå som et effektivt element i din samlede cybersikkerhedsindsats.