Artikel top billede

Styrelse: Vi er i dialog om ulovlige KMD-kontrakter

Et halvt år efter, Konkurrencestyrelsen kendte 28 kommuners KMD-kontrakter ulovlige, er kun en håndfuld opsagt. "Vi er i dialog," lyder det fra styrelsen.

Flere end 16 KMD-kontrakter, der for et halvt år siden blev kendt ulovlige af Konkurrencestyrelsen, kører videre.
Det viser en rundspørge, som Computerworld præsenterede i torsdags.

Konkurrencestyrelsen understreger, at styrelsen er i dialog med alle de kommuner, der ikke har opsagt de ulovlige kontrakter.

"Vi har en løbende dialog med en række kommuner om Opus-kontrakter, og så længe den dialog ikke er afsluttet, vil jeg ikke kommentere på, at der stadig er en række kontrakter, der ikke er opsagt," siger kontorchef Pia Ziegler fra Konkurrencestyrelsen.

Kontorchefen understreger, at styrelsen har fokus på sagen.

"Vi har fokus på at holde snor i denne her sag. Og de kommuner, der ikke er færdige med processen, dem har vi en løbende dialog med."

Frustrerede konkurrenter ærgrer sig måske over, at 4-årige ulovlige kontrakter får lov at køre et halvt år, efter de er kendt ulovlige - seks måneder hvor KMD scorer pengene. Har Konkurrencestyrelsen en holdning til det?

"Vores holdning og anbefaling er, at de her kontrakter bør bringes til ophør og konkurrenceudsættes så hurtigt, det er praktisk muligt."

"Men vi er også nødt til at erkende, at det ikke kan ske fra den ene dag til den anden. Der kan være nogle praktiske ting. Det betyder ikke, at vi ikke holder snor i det, eller de bare kan fortsætte i det skjulte."

Hvor lang tid det rimeligt at have en ulovlig kontrakt kørende, ifølge Konkurrencestyrelsen?

"Det vil jeg ikke kommentere på. Vi har dialog med kommunerne, og så længe den kører, vil jeg ikke kommentere på det yderligere."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere