Artikel top billede

(Foto: Anatoly Vartanov (c) 2008 / Anatoly Vartanov aka UltraONE)

Nu kommer hackerne efter din Mac og din iPhone

Hackerne er for alvor ved at indlede jagten på Apples produkter, der er meget nemmere at angribe end Microsofts produkter. Se her hvorfor.

Computerworld News Service: Apple er efter mange år i relativ sikkerhed under hackernes radarer for alvor kommet i hackernes søgelys.

Det viser sikkerhedsselskabet McAfees forudsigelser for 2011, der indeholder massevis af profetier, kvalificerede gætterier og forudsigelser om, hvad it-industrien skal forvente på sikkerhedsområdet til næste år.

Undersøgelsen bygger på trends i 2010. Det er her tydeligt, at Apple i takt med sin stigende udbredelse og popularitet er blevet et af de nye hovedmål for malware-angreb.

Apple er blandt de førende leverandører på både smartphone- og tablet-markedet, og selskabets Mac OS X-platform udvider løbende sin markedsandel.

Mac OS X har vokset fra at være en niche-platform for de smarte med penge til at være et mainstream-styresystem, som anvendes bredt i både erhvervslivet og blandt private.

Udbredt opfattelse

Det er ellers en udbredt opfattelse blandt loyale Apple-brugere, at Mac OS X stort set er umulig at bryde igennem for hackere.

Og det er faktisk i stor udstrækning netop denne opfattelse, der gør Apple-computerne så sårbare.

Apple-platformen har nemlig aldrig været usårlig, som mange brugere tror.

Den er relativ nem at hacke og kompromittere, har forsøgsangreb på sikkerhedskonferencer vist.

Hidtil har sikkerhedsfordelen for Mac OS X været dens relativt lille udbredelse, der har gjort, at hackerne har vurderet, at 'byttet' har været for lille til, at de har gidet gå i kødet på det.

Det har ændret sig nu med Mac OS X' voksende udbredelse samt lanceringen af app-miljøet i den kommende Mac OS X Lion, der vil give hackerne noget guf at arbejde med.

Mere og mere kompleks

"McAfee Labs har i år set mere og mere kompleks malware, der har Mac som mål. Vi forventer, at denne trend vil blive forstærket yderligere i 2011. I søgelyset vil være brugere af iPad og iPhone i ikke mindst virksomheds-miljøer," skriver McAfee.

Der er fortsat meget få brugere af Mac OS X i forhold til antallet af Windows-brugere, men den falske følelse af sikkerhed og en udbredt mangel på forståelse for sikkerheds-problematikker gør Mac-miljøet meget nemmere at angribe for hackere end Windows-miljøet.

McAfee forventer også stigning i angreb på sociale tjenester, ligesom selskabet forventer, at hackere vil forsøge at udnytte lokationsbestemte data samt mobile platforme som smartphones og tavle-pc'er.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere