Artikel top billede

Nyt jobsite får 10.000 brugere på halvanden måned

Danske studerende står bag nyt jobsite, der gør det lettere for studerende og nyuddannede at finde job og studiepladser på tværs af landegrænser. Læs her, hvordan ideen opstod.

Graduateland.com er navnet på en ny jobportal, der gør det nemmere for unge studerende at finde job eller studieplads i et andet land.

Ideen startede hos Jens Reimer Olesen og Patrick Lund, som begge er i gang med deres kandidatgrad i økonomi på CBS. Patrick Lund var på udvekslingsophold i Paris, hvor Jens Reimer Olesen besøgte ham. 

Her kom de til at diskutere de dårlige muligheder for universitets- og jobsøgning internationalt, og på den måde fik de ideen til at samle det hele.
 
"Vi samler al informationen på et sted og gør det mere overskueligt for den jobsøgende. Det gør udvalget af job for de unge langt større, end hvis de søger på en traditionel jobportal," forklarer Jens Reimer Olesen.

Bots finder job

Hjemme i Danmark allierede de sig med tre it-iværksættere, Morten Petersen, Jonas Reeh og Jesper Reeh, der har drevet deres eget it-firma i tre år.

Teamet bestod nu af en forretningsdel og en it-del, og i januar 2010 gik teamet i gang med at udvikle deres koncept. Pengene til projektet har iværksætterne selv fundet gennem to anpartsselskaber, og det er Jens Reimer Olesen godt tilfreds med.

"Det er alt sammen selvfinansieret indtil videre, og vi har ikke haft brug for udefrakommende kapital. Det er vi meget stolte af," forklarer han.

Hjemmesiden er nyskabende på den måde, at den har vendt det traditionelle koncept på hovedet. På andre jobdatabaser skal virksomhederne selv uploade jobopslag og herved bruge tid og penge på det.

Hos Graduateland kan kommende arbejdsgivere gratis oprette en profil og få installeret en "bot", som automatisk synkroniserer graduateland.com med de informationer, virksomhederne slår op på deres egen hjemmeside.

Succesfuld opstart

Starten gik i midten af november 2010, og hjemmesiden har allerede 10.000 brugere fordelt på 144 forskellige lande. Men forventninger stopper ikke her.

"Vores mål for det næste år er, at vi gerne vil op på et pænt antal hundredetusinder brugere. Med den vækst, vi ser nu, tror jeg på, at vi nok skal nå det. Da det er en internetbaseret løsning, vil konceptet også hurtigt spredes, når vi har fået fodfæste i Danmark. De internationale firmaer skal ikke selv gøre en indsats for at blive set, det kører automatisk online," siger Jens Reimer Olesen.

Virksomheden arbejder mest på produktet her i starten og har ingen deciderede omsætningsmål. På længere sigt skal indtægterne komme, ved at virksomhederne betaler for fremhævninger af deres jobopslag, muligheden for at søge og kontakte kandidater og køre kampagner.

"Som det er nu, ligger vores fokus ikke så meget på at få et cash flow, men i stedet på at lave nogen systemer, der kan genere et cash flow senere," siger Jens Reimer Olesen.

Selvom målet på nuværende tidspunkt ikke er at tjene penge, fik virksomheden alligevel sin første indtægt inden for en måned efter opstart.

Du kan selv opleve Graduateland her: www.graduateland.com




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere