Nyt jobsite får 10.000 brugere på halvanden måned

Danske studerende står bag nyt jobsite, der gør det lettere for studerende og nyuddannede at finde job og studiepladser på tværs af landegrænser. Læs her, hvordan ideen opstod.

Graduateland.com er navnet på en ny jobportal, der gør det nemmere for unge studerende at finde job eller studieplads i et andet land.

Ideen startede hos Jens Reimer Olesen og Patrick Lund, som begge er i gang med deres kandidatgrad i økonomi på CBS. Patrick Lund var på udvekslingsophold i Paris, hvor Jens Reimer Olesen besøgte ham. 

Her kom de til at diskutere de dårlige muligheder for universitets- og jobsøgning internationalt, og på den måde fik de ideen til at samle det hele.
 
"Vi samler al informationen på et sted og gør det mere overskueligt for den jobsøgende. Det gør udvalget af job for de unge langt større, end hvis de søger på en traditionel jobportal," forklarer Jens Reimer Olesen.

Bots finder job

Hjemme i Danmark allierede de sig med tre it-iværksættere, Morten Petersen, Jonas Reeh og Jesper Reeh, der har drevet deres eget it-firma i tre år.

Teamet bestod nu af en forretningsdel og en it-del, og i januar 2010 gik teamet i gang med at udvikle deres koncept. Pengene til projektet har iværksætterne selv fundet gennem to anpartsselskaber, og det er Jens Reimer Olesen godt tilfreds med.

"Det er alt sammen selvfinansieret indtil videre, og vi har ikke haft brug for udefrakommende kapital. Det er vi meget stolte af," forklarer han.

Hjemmesiden er nyskabende på den måde, at den har vendt det traditionelle koncept på hovedet. På andre jobdatabaser skal virksomhederne selv uploade jobopslag og herved bruge tid og penge på det.

Hos Graduateland kan kommende arbejdsgivere gratis oprette en profil og få installeret en "bot", som automatisk synkroniserer graduateland.com med de informationer, virksomhederne slår op på deres egen hjemmeside.

Succesfuld opstart

Starten gik i midten af november 2010, og hjemmesiden har allerede 10.000 brugere fordelt på 144 forskellige lande. Men forventninger stopper ikke her.

"Vores mål for det næste år er, at vi gerne vil op på et pænt antal hundredetusinder brugere. Med den vækst, vi ser nu, tror jeg på, at vi nok skal nå det. Da det er en internetbaseret løsning, vil konceptet også hurtigt spredes, når vi har fået fodfæste i Danmark. De internationale firmaer skal ikke selv gøre en indsats for at blive set, det kører automatisk online," siger Jens Reimer Olesen.

Virksomheden arbejder mest på produktet her i starten og har ingen deciderede omsætningsmål. På længere sigt skal indtægterne komme, ved at virksomhederne betaler for fremhævninger af deres jobopslag, muligheden for at søge og kontakte kandidater og køre kampagner.

"Som det er nu, ligger vores fokus ikke så meget på at få et cash flow, men i stedet på at lave nogen systemer, der kan genere et cash flow senere," siger Jens Reimer Olesen.

Selvom målet på nuværende tidspunkt ikke er at tjene penge, fik virksomheden alligevel sin første indtægt inden for en måned efter opstart.

Du kan selv opleve Graduateland her: www.graduateland.com
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.