Artikel top billede

Erik Damgaard: På vej tilbage mod tinderne

Erik Damgaards drøm om at vende tilbage til it-verdenen kan blive lang, men er ikke umulig, vurderer en professor i aktiehandel.

Læs også: Sådan kan Erik Damgaard vinde sit it-ry tilbage.

Ifølge Berlingske Tidende har den tidligere Navision-milliardær et helt nyt it-projekt på tegnebrættet.

Erik Damgaard har gennem de seneste år udviklet en platform til handel med valuta og aktier.

Foreløbig er der kun kommet ganske få oplysninger om selve systemet, men Erik Damgaard siger ifølge Berlingske Tidende, at systemet er beregnet til robot-handel, også kaldet algoritme-trading.

Ud fra fastsatte indikatorer og historiske data fra aktiemarkedet kan systemet automatisere handelsprocesserne.

Erik Damgaard vil levere platformen, hvor aktiehandleren så selv konstruerer de algoritmer, som vedkommende vil handle efter.

Kendt siden 80'erne

Ifølge Søren Hvidkjær, der er professor på CBS og specialist i finansiering og aktiemarkedet, har denne automatisering af aktiehandlerne fundet sted i mange år.

"Jeg kender ikke den omtalte løsning og kan derfor kun kommentere på automatiseringen som generel måde at handle aktier på," siger Søren Hvidkjær.

"Algoritme-handel er basalt set bare en computerhandel, der afvikles efter bestemte modeller, og det begreb har man kendt siden 80'erne," siger han.

"Det er en meget populær måde at handle på specielt til det, man kalder højfrekvente handler, hvor aktier handles over meget kort tid. Sådanne teknologier er eksempelvis inde over op mod to tredjedele af alle handler på Nasdaq," siger han.

"Helt generelt er der således en meget høj grad af automatisering i dagens aktiehandler."

Måske et fundament

Den populære handelsform giver måske et fundament, som Erik Damgaards løsning kan bygges på.

"Det handler meget om hastighed, og vi er derhenne, hvor afstanden til handelsstedet er af betydning, fordi man kun kan operere med lysets hastighed," siger Søren Hvidkjær.

"Der findes handelsløsninger i dag, men hvis der er tale om en god infrastruktur, der er nem at bruge, og hvor handlen kan eksekveres hurtigt, vil jeg ikke udelukke, at en ny platform kan blive en succes," vurderer han.

"Men den skal skabe nye muligheder for investorerne."

Læs også: Sådan kan Erik Damgaard vinde sit it-ry tilbage.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?