Artikel top billede

"Vi er blevet solgt, men både ledelse og medarbejderstaben fortsætter uændret," siger John Thomas, koncerndirektør, EET Nordic Group.

Succesramt it-distributør sælges videre

It-distributøren EET Nordic, som hidtil har været ejet af kapitalfonden Capidea, er blevet solgt videre til den svenske kapitalfond Alipes.

For tredje gang siden 1999 er it-distributøren EET Nordic blevet overtaget af en kapitalfond.

Denne gang er køberen den svenske kapitalfond Alipes, som ejes af Ikea-selskaberne Inter Ikea og Ikano samt investeringsvirksomheden Catella.

Sælger er Capidea, som selv overtog EET fra CVC Capital Partners tilbage i 1999.

Ifølge det centrale virksomhedsregister er EET's koncerndirektør John Thomas rykket ud og ind flere EET-relaterede bestyrelser og direktioner, men de mange ændringer er kun på papiret, forsikrer koncerndirektøren.

"Ledelsesmæssigt er der ingen forandringer 'what so ever', siger John Thomas.

Overskud otte år i rap

EET Nordic Group er en pan-europæisk nichedistributør af komponenter og reservedele. De sidste otte år i rap har selskabet forbedret indtjeningen og gennemført
adskillige opkøb.

"Tjekkiet, hvor vi åbnede i november sidste år, udvikler sig rigtig godt, og det gør vores ret nye forretning i Østrig også," siger John Thomas.
 
Koncernen er repræsenteret med kontorer i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Frankrig, Italien, Holland, Tyskland, Spanien, Polen, Schweiz, Portugal, Belgien, Tjekkiet, Østrig og Storbritannien.

Koncernens nettoresultat efter skat er steget fra seks millioner kroner til 34 millioner fra 2008/09 til 2009/10, og driftsresultatet er lige knap fordoblet til 75 millioner kroner.

"Vi er meget glade og tilfredse. 75 millioner på driften er et fantastisk resultat og et godt udgangspunkt for at fortsætte vores ekspansion rundt om i Europa," siger John Thomas.

Hvor meget Alipes har betalt for EET-koncernen oplyses ikke, men Dagbladet Børsen vurderer, at Capidea formentlig har fået mellem 350 og 550 millioner kroner for it-distributøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?