Sådan kickstarter kommune 5.100 defekte desktoppe

Fredensborg Kommunes 5.100 virtuelle pc'er vil være oppe at køre igen inden for to måneder, lover kommunens it-chef. Læs her, hvordan de mange virtuelle desktoppe skal vækkes til live.

Læs også: 5.100 virtuelle skole-pc'er presset i knæ

Læs også: Atea tvunget til Citrix-stroppetur efter mega-bommert

Efter Fredensborg Kommune har have haft hostende og hakkende virtuelle desktoppe til tusindvis af skoleelever i et lille halvt år, har kommunens nytiltrådte it-chef, Flemming Lauemøller, i samråd med leverandøren Atea fundet frem til en løsning på problematikken med Citrix's XenDesktoppe.
 
"Projektet har simpelthen været dimensioneret forkert, og det skal vi have indkøbt mere hardware for at løse," siger Flemming Lauemøller til Computerworld.
 
Han peger specifikt på, at SAN'et (storage area network) skal være hurtigere for at få de 4.600 virtuelle desktoppe til kommunens folkeskoleelever og 500 desktoppe til administrativt personale, som eksempelvis lærere, til at spille optimalt.
 
"Jeg tror simpelthen ikke, at projektet er blevet vurderet ordentligt fra starten, fordi vi i Danmark ikke har den helt store erfaring med et system med så mange virtuelle desktoppe," forklarer Flemming Lauemøller fra Fredensborg Kommune om det knasende projekt. 

Kommunen havde ellers arbejdet tæt sammen med Atea om at pilotteste projektet i mindre skala i foråret 2010.
 
Lader vente på sig
Nu er den fornødne hardware blevet bestilt igennem Finansministeriets indkøbsaftaler, hvor der dog er en leveringstid på op mod en måned.
 
Derfor tør Flemming Lauemøller heller ikke at lægge hovedet på blokken for, hvornår de 5.100 virtuelle desktoppe kører fejlfrit for første gang siden udrulningen efter sommerferien i august 2010.
 
"Jeg vil skyde på, at det tager en måned eller to at fikse problemerne. Eleverne skal i hvert fald nå at have tillid til systemet igen, så de ikke sidder til eksamen i maj og er urolige for, om de nu også kan stole på det og på den måde have en ulempe i forhold til andre elever," siger Flemming Lauemøller, der har siddet som kommunens it-chef i blot tre uger.
 
Han er derfor ikke indgående inde i forløbet omkring kommunens indkøb og udrulning af de mange virtuelle desktoppe. Han har dog siden sin start været i løbende dialog med kommunens skoleledere, der er blevet frustrerede over, at systemet kun virker tilfredsstillende nogle steder.
 
"Jeg havde egentlig forventet, at Citrix havde deltaget mere aktivt i forløbet. Men måske har selskabet tænkt, at det måtte være nok, at vi fik de virtuelle desktoppe med kraftige rabatter," siger Flemming Lauemøller om prestigeprojektet for både Atea og Citrix.
 
Citrix har over for Computerworld tilkendegivet, at Atea stod for flere fejl i forhold til implementeringen.

Det har desværre endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Atea om Fredensborg-projektet.

Læs også: 5.100 virtuelle skole-pc'er presset i knæ

Læs også: Atea tvunget til Citrix-stroppetur efter mega-bommert
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.