HP: Bestyrelsesfolk ryger ud efter Hurd-skandale

HP rydder op i den bestyrelse, der fyrede topchef Mark Hurd og bragte HP ud i alvorlig bølgegang. De ansvarlige bestyrelsesmedlemmer presses ud af døren

Læs også:

Derfor vælger HP tysk softwaremand som topchef.

Mark Hurd - kunsten at skifte loyalitet på to uger.


Hewlett-Packard rydder med et rent snit op i sin skandaleramte bestyrelse, der for et halvt år siden tog beslutningen om at fyre ellers succesfulde Mark Hurd på grund af en skandale med seksuelle undertoner.

HP meddeler, at hele fire af bestyrelsens i alt 12 medlemmer trækker sig, når selskabet afholder generalforsamling til marts. Her vil de ikke genopstille, meddeler virksomheden. Til gengæld vil bestyrelsen blive udvidet til 13 medlemmer.

Det er en usædvanlig stor udskiftning på én gang i et selskab af HP's størrelse.

10 af de nuværende bestyrelsesmedlemmer - og alle de fire afgående - var med at beslutte Mark Hurds fyring, ligesom to af dem har været involveret i flere af HP's store bestyrelsesskandaler, der blandt andet har involveret bestyrelsen i industrispionage. Det kan du læse mere om her.

De afgående medlemmer er Joel Hyatt, John Joyce, Bob Ryan og Lucille Salhany.

Ifølge amerikanske medier var Lucille Salhany og Bob Ryan de drivende kræfter i at få Mark Hurd fyret.

Skal beroliges
Udskiftningen sker ikke mindst i et forsøg på at berolige HP's mange vrede aktionærer, der har set sig godt gale på bestyrelsen på grund af dennes dispositioner, som de mener har skadet deres investering alvorligt.

Selskabet iværksatte for et par dage siden en ny undersøgelse af fyringen, der antændte mange aktionærers vrede.

Det skyldes, at bestyrelsen besluttede at betale Mark Hurd en meget stor millionsum i fratrædelsesgodtgørelse.

Samtidig strøg han lige over til konkurrenten Oracle, hvor han i dag er topchef.

Tilsammen fik det HP's aktiekurs til at stryge nedad. Det er aldrig gode nyheder at fyre en succesfuld topchef.

Og slet ikke når han tager sine evner og sin dybe indsigt i selskabets strategi med over til konkurrenten.

Udskiftningen i bestyrelsen kommer under tre måneder efter, at tyskeren Leo Apotheker overtog tømmerne i HP, mens Ray Lane - tidligere Oracle-chef - overtog posten som bestyrelsesformand. Det kan du læse mere om her.

HP vil indstille fem nye bestyrelsesmedlemmer til generalforsamlingen, der alle hører til den absolutte elite i amerikansk erhvervsliv.

De tæller den tidligere eBay-topchef, Meg Whitman og den tidligere topchef i Alcatel-Lucent, Patricia Russo.

De øvrige er Gary Reiner, tidligere CIO i General Electric, Dominic Senequier, topchef i AXA og Shumeet Banerji, CEO i Booz & Company.


Læs også:

Derfor vælger HP tysk softwaremand som topchef.

Mark Hurd - kunsten at skifte loyalitet på to uger.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Forebyg kritiske angreb med moderne autentifikation
Det er nemmest at forebygge kritiske cyberangreb, når medarbejderne kun tilgår data og systemer i sikkerhed bag firewall og øvrige sikkerhedsforanstaltninger. Virkeligheden er imidlertid, at medarbejderne – særligt siden foråret 2020 – i dramatisk stigende omfang arbejder hjemmefra, på alle tider af døgnet og fra enheder ejet af både dem selv og af virksomheden. Det sætter din sikkerhedsinfrastruktur under pres, og en af de mest effektive modforholdsregler er en moderne autentifikationsløsning, så kun rette vedkommende får adgang til forretningskritiske systemer og data. Det kan du læse mere om i denne hvidbog, som også går i dybden med, hvor, hvordan og under hvilke omstændigheder en sådan løsning kan indgå som et effektivt element i din samlede cybersikkerhedsindsats.