Artikel top billede

HP: Bestyrelsesfolk ryger ud efter Hurd-skandale

HP rydder op i den bestyrelse, der fyrede topchef Mark Hurd og bragte HP ud i alvorlig bølgegang. De ansvarlige bestyrelsesmedlemmer presses ud af døren

Læs også:

Derfor vælger HP tysk softwaremand som topchef.

Mark Hurd - kunsten at skifte loyalitet på to uger.

Hewlett-Packard rydder med et rent snit op i sin skandaleramte bestyrelse, der for et halvt år siden tog beslutningen om at fyre ellers succesfulde Mark Hurd på grund af en skandale med seksuelle undertoner.

HP meddeler, at hele fire af bestyrelsens i alt 12 medlemmer trækker sig, når selskabet afholder generalforsamling til marts. Her vil de ikke genopstille, meddeler virksomheden. Til gengæld vil bestyrelsen blive udvidet til 13 medlemmer.

Det er en usædvanlig stor udskiftning på én gang i et selskab af HP's størrelse.

10 af de nuværende bestyrelsesmedlemmer - og alle de fire afgående - var med at beslutte Mark Hurds fyring, ligesom to af dem har været involveret i flere af HP's store bestyrelsesskandaler, der blandt andet har involveret bestyrelsen i industrispionage. Det kan du læse mere om her.

De afgående medlemmer er Joel Hyatt, John Joyce, Bob Ryan og Lucille Salhany.

Ifølge amerikanske medier var Lucille Salhany og Bob Ryan de drivende kræfter i at få Mark Hurd fyret.

Skal beroliges

Udskiftningen sker ikke mindst i et forsøg på at berolige HP's mange vrede aktionærer, der har set sig godt gale på bestyrelsen på grund af dennes dispositioner, som de mener har skadet deres investering alvorligt.

Selskabet iværksatte for et par dage siden en ny undersøgelse af fyringen, der antændte mange aktionærers vrede.

Det skyldes, at bestyrelsen besluttede at betale Mark Hurd en meget stor millionsum i fratrædelsesgodtgørelse.

Samtidig strøg han lige over til konkurrenten Oracle, hvor han i dag er topchef.

Tilsammen fik det HP's aktiekurs til at stryge nedad. Det er aldrig gode nyheder at fyre en succesfuld topchef.

Og slet ikke når han tager sine evner og sin dybe indsigt i selskabets strategi med over til konkurrenten.

Udskiftningen i bestyrelsen kommer under tre måneder efter, at tyskeren Leo Apotheker overtog tømmerne i HP, mens Ray Lane - tidligere Oracle-chef - overtog posten som bestyrelsesformand. Det kan du læse mere om her.

HP vil indstille fem nye bestyrelsesmedlemmer til generalforsamlingen, der alle hører til den absolutte elite i amerikansk erhvervsliv.

De tæller den tidligere eBay-topchef, Meg Whitman og den tidligere topchef i Alcatel-Lucent, Patricia Russo.

De øvrige er Gary Reiner, tidligere CIO i General Electric, Dominic Senequier, topchef i AXA og Shumeet Banerji, CEO i Booz & Company.

Læs også:

Derfor vælger HP tysk softwaremand som topchef.

Mark Hurd - kunsten at skifte loyalitet på to uger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere