Artikel top billede

(Foto: Chris Perrett)

Windows Phone 7 får drøje hug af analysefirma

Microsofts satsning på Windows Phone 7 er slået fejl, mener analysefirma. Få forklaringen her.

Microsofts Windows Phone 7 var en af de absolut største nyheder på sidste års Mobile World Congress i Barcelona.

Selvom Redmond-selskabet generelt har opnået anerkendelse for at prøve noget helt nyt og anderledes med Windows Phone 7, er det langt fra alle, der mener, at selskabets mål om for alvor at deltage i smartphone-kapløbet er lykkes.

Analysefirmaet Greenwich Consulting siger i dag til Computerworlds svenske søstermedie, at Microsoft er mislykkedes med Windows Phone 7.

"Som vi ser det, er Windows Phone 7 Microsofts sidste chance. Vi ser ikke, at de indtil videre er lykkedes med at charmere hverken kunder, operatører eller applikationsudviklere," udtaler Magnus Rehle fra Greenwich Norden til Computersweeden.

"Enten trækker de sig ud af markedet, eller også fortsætter de som en marginal-spiller. Men det sidste tror jeg, at de har svært ved at acceptere," siger Magnus Rehle.

Sidste chance for Microsoft

I december meddelte Microsoft, at der nu var solgt 1,5 millioner Windows Phone 7-smartphones.

"Vi er klar over, at konkurrencen er hård, og der er tale om et helt nyt produkt. Vi er med i kapløbet - vi sprinter ikke, men vi har uden tvivl momentum, og vi går hele vejen," udtalte Achim Berg, der er vice president of business and marketing for Windows Phones, i den forbindelse.

Det er tidligt blevet debatteret livligt på Computerworld, hvad der kommer til at afgøre, om Windows Phone 7 får succes eller ej. Udbuddet af applikationer kan blive afgørende, mener mange.

Microsofts gamle styresystem, Windows Mobile, havde det overordentligt svært i konkurrencen med Android og iOS, og lanceringen af Windows Phone 7 bliver af mange set som Microsofts sidste chance for at få en betydelig del af det voksende smartphone-marked. Læs mere om det her.

Blandt kritikerne finder man blandt andre Gartners Nick Jones, der tidligere har sået tvivl om Microsofts app-model.

Også IDC's danske teleanalytiker Brian Troelsen spåede i forbindelse med lanceringen af det nye styresystem Microsoft en hård kamp mod konkurrenterne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?