Mobilselskaber tvinges til at droppe flatrate

Teleselskaberne kan ikke hente deres investeringer i mobilnet hjem, hvis de kun investerer for at følge med data-efterspørgslen.

Datatrafikken i mobilnetværkene er de senere år røget i vejret.
 
Det hænger ikke mindst sammen med, at mange mobilt bredbånd-abonnementer er med frit forbrug eller et højt sat loft.
 
Men sådan kommer det formentlig ikke til at fortsætte, forudser aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank.

Han følger telebranchen, og ifølge ham står teleselskaberne over for en enorm udfordring.
 
"Teleselskaberne har problemer med at forsvare investeringer i nye netværk, når det kun er datamængden, der eksploderer, mens indtjeningen ikke følger med," siger han. 

Datatrafik stiger og stiger 
I Danmark viser de seneste tal fra IT- og Telestyrelsen, at datatrafikken i de danske mobilnet steg med 38 procent fra andet halvår 2009 til første halvår 2010.
 
Problemet for et teleselskab er, at når de tunge dataforbrugere kommer ind i et mobilnet, belaster det også resten af nettet.

Det vil sige, at de tunge brugere giver en dårligere oplevelse for de andre kunder i mobilnettet, med mindre teleselskabet øger kapaciteten i nettet for at kompensere for den tungere trafik. 

Det er dog ikke en bæredygtig model for teleselskaberne, vurderer Morten Imsgard.
 
"Teleoperatørerne skal arbejde med at lave lønsomme forretninger inden for data, hvor de skal væk fra 'all you can eat' og i stedet prisdifferentiere deres produkter," siger han og tilføjer:
 
"En operatør bliver nødt til at få noget indtjening for at kunne forsvare sin investering i netværket, ellers udbygger den bare nettet for at give omsætningen et boost, mens den taber på det." 
 
Ericsson kom tirsdag med årsregnskab, og det viste, at europæiske teleselskaber tøver med at skrue op for blusset i investeringer i nye mobilnet. Og behovet for at investere i nye mobilnet falder netop, hvis teleselskaberne formår at dæmpe kundernes dataforbrug.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Elbek & Vejrup lander tocifrede vækstrater trods coronakrisen
It-selskabet Elbek & Vejrup kan fremvise tocifret vækst på top- og bundlinje i det nye årsregnskab, der blev lukket 30. juni. fremgangen sker på trods af coronakrisen og landets nedlukning.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.