Artikel top billede

Foto: Mikael Rieck.

Datatilsyn: Der er løsninger for Odense i Google-sag

Der kan være muligheder i Google Apps for Odense Kommune i fremtiden, mener Datatilsynet, der netop har sagt nej til kommunens brug af Google Apps. Det kræver blot, at nogle ting bliver ændret.

Læs også:

Odense Kommune får klart nej til brug af Google Apps.

Datatilsynet siger nej til Odense Kommunes ønske at om at bruge Google Apps. Men der er dog muligheder for kommende brug, mener Datatilsynet. Se her, hvad kommunen skal gøre.

Googles store buket af office-løsninger, Google Apps, er alt for usikker til, at en kommune kan bruge den til at gemme personfølsomme data.

Sådan lyder den klokkeklare besked fra Datatilsynet til Odense Kommune, der har ønsket at anvende Google Apps til kommunens lærere.

Trods den kontante afvisning er der dog måske muligheder i fremtiden, mener Sten Hansen, it-chef i Datatilsynet.

"Det er ikke en blank afvisning af Odense Kommune," siger han.

Kan snildt arbejde videre

Sten Hansen mener, at Odense Kommune snildt kan arbejde videre med forsøget på at bruge Googles Apps til håndteringen af elevernes personfølsomme data.

Datatilsynet har derfor også i sit svar beskrevet en række løsningsforslag til kommunen vedrørende, hvordan Odense får styr på sin cloud-løsning hos Google.

En anden vej er at presse Google væk fra selskabets one-size-fits-all-løsninger, men det Google tidligere afvist over for Computerworld med henvisning til, at det er selve konceptet og årsagen til store besparelser ved cloud computing.

"Der sker jo meget på feltet cloud computing, og måske får en cloud-udbyder som Google en interesse i at rykke sig efter kundernes behov," vurderer Sten Hansen.

Odense-sagen har både dansk og europæisk bevågenhed, da sagen er et af de allerførste tilfælde, hvor en offentlig myndighed forsøger at benytte Google Apps.

Blandt andet har IT- og Telestyrelsen vurderet, at alene på mails kan kommunerne spare en halv milliard kroner om året ved at benytte Googles kontorpakke.

Læs også:

Odense Kommune får klart nej til brug af Google Apps.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?