Artikel top billede

TDC: Derfor sælger vi ikke Windows Phone 7

Danmarks største teleselskab har fravalgt Windows Phone 7 i sit sortiment. Læs her hvorfor.

Barcelona, Spanien: Windows Phone 7 har været på det danske marked siden oktober sidste år, men Danmarks største teleselskab, TDC, har endnu ikke taget platformen ind i porteføljen.

Og den kommer heller ikke ind, før en ny version er klar, fortæller mobildirektør Johan Kirstein Brammer fra TDC.

Han er i Barcelona for at se, hvad der rører sig på den internationale mobilscene.

Årsagen til platformens fravær er, at Windows Phone 7 endnu ikke er kommet i en dansk version.

"Vi lytter til, hvad forbrugerne efterspørger. Det betyder noget for danskerne, at der er dansk tastatur, ordbog og brugervejledning," siger Johan Kirstein Brammer.

I disse dage finder verdens største mobilkongres, Mobile World Congress, sted i Barcelona. Det var ved denne kongres, at Steve Ballmer for et år siden præsenterede Windows Phone 7, men her et år senere er en dansk version endnu ikke kommet.

"At der er gået så lang tid betyder, at det har stået stille, men når det kommer, må vi se, om det kan tage fra. Vi har ikke afskrevet det," siger Johan Kirstein Brammer.

Nokia ændrer billedet

Nokia meddelte i fredags forud for mobilkongressen, at selskabet indgår et samarbejde med Microsoft. Windows Phone 7 bliver som et led i aftalen det toneangivende styresystem i Nokias smartphone-portefølje.

"Det er en helt ny udvikling, der bliver spændende at følge," siger Johan Kirstein Brammer.

Han tror, at det kan give Windows Phone 7 et nyt rygstød.

"På den korte bane medfører det, at forbrugerne får tre globale styresystemer - Apples iOS, Googles Android og Microsofts Windows - at vælge imellem. Det er dog for tidligt at sige, hvem der vinder, og det er heller ikke min opgave. Kunderne kommer til at afgøre det, og nøglen til at vinde bliver de bedste app stores," siger mobildirektøren.

Han er selv spændt på, hvad samarbejdet mellem Microsoft og Nokia kommer til at betyde for den finske virksomheds smartphone-portefølje, der i de seneste år har været stærkt kritiseret for at halte efter konkurrenterne.

"Man skal passe på med at dømme Nokia ude. Nokia har ikke stået stille, selv om andre har været innovative i den mellemliggende periode," fortæller TDC-direktøren.

Mandag klokken 16 går Microsofts Steve Ballmer på talerstolen på Mobile World Congress. Her løfter han muligvis sløret for detaljerne i aftalen med Nokia.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?