Indhold på tusindvis af Gmail-konti fjernet ved uheld

En sjælden softwarefejl har fjernet alt indhold på tusindvis af Gmail-brugeres konti.

Læs også:

Gmail-nedbrud kan afskrække store virksomheder

Google-nedbrud sender din Gmail i sort


"Forestil dig suget i maven ved at logge sig ind på din Gmail-konto og se, at den er tom. Det er, hvad der skete for 0,02 procent af Gmail-brugerne i går, og det er vi meget kede af," skriver Googles Ben Treynor i i et blogindlæg.

Gmail har ifølge Wikipedia omkring 193,3 millioner brugere, hvilket vil sige, at de 0,02 procent svarer til 38.600 Gmail-brugere.

Google forsikrer de uheldige brugere om, at de mange email-data ikke er slettet for evigt, men derimod blot forsvundet fra overfladen.

"Selvom det måske kommer til at tage længere tid, end vi først ventede, gør vi fremskridt, og tingene bør snart være normale igen for alle," skriver Google.

Derfor gik det galt
Google, der stort set har baseret hele forretningen på cloud-tjenester, forsøger at tage brodden af den værste kritik ved at svare på, hvordan et problem som dette overhovedet kan opstå.

Selskabet har naturligvis spejlet data i de forskellige data-centre rundt omkring i verden.

Men ifølge blogindlægget opstod fejlen i forbindelse med en softwareopdatering.

"...i sjældne tilfælde kan software-fejl påvirke adskillige kopier af data. Det er, hvad der skete her. Nogle kopier af mails blev slettet, og i de seneste 30 timer har vi arbejdet hårdt på at bringe dem tilbage til de folk, der er ramt af problemet."

Det sker ifølge søgegiganten ved at finde data frem på båndmedier, der i sagens natur ikke er ramt af software-fejlen. Det er forklaringen på, at gendannelse tager længere tid, end først antaget.

I den seneste statusmeddelse til de uheldige Gmail-brugere skriver Google, at det nu kun er 0,012 procent af brugerne, der mangler deres emails.

Læs også:

Gmail-nedbrud kan afskrække store virksomheder

Google-nedbrud sender din Gmail i sort
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Customer engagement - sådan skaber succesfulde virksomheder en stærk kundeloyalitet

Der findes ikke mange virksomheder, der med succes er taget på rejsen mod den digitale transformation, der ikke har satset målrettet på at forstå deres kunder og udvikle forholdet til deres kunder med det mål at skabe den allerbedste kundeoplevelse. Med data kan man få en dyb forståelse for sine kunder og få indsigt i, hvordan de agerer, og hvordan de vil agere. Vi sætter fokus på nye forretningsmodeller der skaber loyale kunder.

09. juni 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Awareness og god it-sikkerhedskultur

Sikkerheds-awareness er en af de allervigtigste ting at få styr på for alle it-sikkerhedsansvarlige. For uanset hvor godt vi sikrer vores perimetre med avancerede digitale forsvarsværker, er og bliver medarbejderne et svagt led og et oplagt mål for hackerne.

10. juni 2020 | Læs mere


Digital CxO Lounge: Kom med forrest i kampen for bedre cybersikkerhed

Store danske virksomheder er blevet hacket med store tab til følge. Der kommer hele tiden nye cybertrusler til - senest har Corona-krisen vist sig at være arnested for nye måder at kompromittere borgernes og virksomhedernes it-sikkerhed på. Hvordan er vi som samfund gearet til at modstå en fjende, vi ikke kender? Og vil vi kunne modstå en cyberkrise parallelt med Corona-krisen?

16. juni 2020 | Læs mere


Premium
Staten blev advaret om store negative konsekvenser ved Netcompanys corona-app
Den corona-app, som Netcompany i øjeblikket udvikler for staten, baserede sig i første omgang på en dataindsamlingsmodel, der kunne få meget store negative konsekvenser for borgerne, lød advarslen fra en privacy-konsulent som styrelsen havde hyret.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.