Indhold på tusindvis af Gmail-konti fjernet ved uheld

En sjælden softwarefejl har fjernet alt indhold på tusindvis af Gmail-brugeres konti.

Læs også:

Gmail-nedbrud kan afskrække store virksomheder

Google-nedbrud sender din Gmail i sort


"Forestil dig suget i maven ved at logge sig ind på din Gmail-konto og se, at den er tom. Det er, hvad der skete for 0,02 procent af Gmail-brugerne i går, og det er vi meget kede af," skriver Googles Ben Treynor i i et blogindlæg.

Gmail har ifølge Wikipedia omkring 193,3 millioner brugere, hvilket vil sige, at de 0,02 procent svarer til 38.600 Gmail-brugere.

Google forsikrer de uheldige brugere om, at de mange email-data ikke er slettet for evigt, men derimod blot forsvundet fra overfladen.

"Selvom det måske kommer til at tage længere tid, end vi først ventede, gør vi fremskridt, og tingene bør snart være normale igen for alle," skriver Google.

Derfor gik det galt
Google, der stort set har baseret hele forretningen på cloud-tjenester, forsøger at tage brodden af den værste kritik ved at svare på, hvordan et problem som dette overhovedet kan opstå.

Selskabet har naturligvis spejlet data i de forskellige data-centre rundt omkring i verden.

Men ifølge blogindlægget opstod fejlen i forbindelse med en softwareopdatering.

"...i sjældne tilfælde kan software-fejl påvirke adskillige kopier af data. Det er, hvad der skete her. Nogle kopier af mails blev slettet, og i de seneste 30 timer har vi arbejdet hårdt på at bringe dem tilbage til de folk, der er ramt af problemet."

Det sker ifølge søgegiganten ved at finde data frem på båndmedier, der i sagens natur ikke er ramt af software-fejlen. Det er forklaringen på, at gendannelse tager længere tid, end først antaget.

I den seneste statusmeddelse til de uheldige Gmail-brugere skriver Google, at det nu kun er 0,012 procent af brugerne, der mangler deres emails.

Læs også:

Gmail-nedbrud kan afskrække store virksomheder

Google-nedbrud sender din Gmail i sort
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Sådan ser det intelligente drømmekontor ud: Her kæmper 240 mennesker om 150 siddepladser - og de elsker det
I Polys kontor er det lykkedes at klemme 240 ansatte i et kontor med 150 siddepladser. Aligevel er medarbejdertilfredsheden er i den absolutte superliga.
Computerworld
Her er Kinas næste stjernemobil: Huawei P30
Seneste lækkede detaljer om Huaweis næste toptelefon, Huawei P30, lader ikke meget tilbage til fantasien.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.