Artikel top billede

Indhold på tusindvis af Gmail-konti fjernet ved uheld

En sjælden softwarefejl har fjernet alt indhold på tusindvis af Gmail-brugeres konti.

Læs også:

Gmail-nedbrud kan afskrække store virksomheder

Google-nedbrud sender din Gmail i sort

"Forestil dig suget i maven ved at logge sig ind på din Gmail-konto og se, at den er tom. Det er, hvad der skete for 0,02 procent af Gmail-brugerne i går, og det er vi meget kede af," skriver Googles Ben Treynor i i et blogindlæg.

Gmail har ifølge Wikipedia omkring 193,3 millioner brugere, hvilket vil sige, at de 0,02 procent svarer til 38.600 Gmail-brugere.

Google forsikrer de uheldige brugere om, at de mange email-data ikke er slettet for evigt, men derimod blot forsvundet fra overfladen.

"Selvom det måske kommer til at tage længere tid, end vi først ventede, gør vi fremskridt, og tingene bør snart være normale igen for alle," skriver Google.

Derfor gik det galt

Google, der stort set har baseret hele forretningen på cloud-tjenester, forsøger at tage brodden af den værste kritik ved at svare på, hvordan et problem som dette overhovedet kan opstå.

Selskabet har naturligvis spejlet data i de forskellige data-centre rundt omkring i verden.

Men ifølge blogindlægget opstod fejlen i forbindelse med en softwareopdatering.

"...i sjældne tilfælde kan software-fejl påvirke adskillige kopier af data. Det er, hvad der skete her. Nogle kopier af mails blev slettet, og i de seneste 30 timer har vi arbejdet hårdt på at bringe dem tilbage til de folk, der er ramt af problemet."

Det sker ifølge søgegiganten ved at finde data frem på båndmedier, der i sagens natur ikke er ramt af software-fejlen. Det er forklaringen på, at gendannelse tager længere tid, end først antaget.

I den seneste statusmeddelse til de uheldige Gmail-brugere skriver Google, at det nu kun er 0,012 procent af brugerne, der mangler deres emails.

Læs også:

Gmail-nedbrud kan afskrække store virksomheder

Google-nedbrud sender din Gmail i sort
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.