Artikel top billede

It-chef vil erstatte medarbejder-bærbare med iPads

Hos Océ-Danmark er it-direktør Finn Mølgaard så begejstret for Apples iPad, at han vil lade den erstatte den bærbare computer.

Se også:
Galleri: Sådan ser ERP, CRM og BI ud på din smartphone

2011 kan meget vel blive året, hvor en ny mobilitets-bølge begynder at rulle ind over de danske virksomheder.

Efterhånden har de fleste vidensvirksomheder udrullet smartphones til medarbejderne, og en del er også begyndt at eksperimentere med tablet-pc'er.

De mobile enheder er ved at være så kraftfulde og brugervenlige, at mange it-chefer overvejer, hvordan de kan udnyttes til at optimere de daglige arbejdsgange i virksomhederne.

"For mig er det her ikke bare pop, men virkelighed, der kan være med til at effektivisere forretningen," fortæller Finn Mølgaard, der er nordisk it-direktør i Océ, som blandt andet forhandler printere og kopimaskiner.

Hvor mobilitet i de første mange år handlede om at føre kalender og mail over på smartphonen, er det nu ved at være tid til at overveje strategier, der også indebærer en mobil version af virksomhedens ERP-, CRM-, og BI-applikationer.

Hvem kan klare sig med en iPad?

Det gælder også hos Océ-Danmark, hvor Finn Mølgaard især har set sig varm på mulighederne for at få adgang til forretningskritiske informationer via Safari-browseren på iPhone og iPad.

"Med iPhone og iPad kan du lige pludselig med nogle små cowboy-trick få tilgang til virksomhedens administrations-systemer. Mange CRM-systemer og intranet er jo allerede webbaserede og derfor interessante på den her platform," forklarer han.

Océ er begyndt at udbrede iPhones i virksomheden, og samtidig er nogle af cheferne blevet udstyret med en iPad, der simpelthen erstatter den bærbare computer.

"Nu begynder vi at afdække behovene ned igennem organisationen. Kan cheferne klare sig med en iPhone og en iPad, så er der også mange medarbejdere, der synes, at de kan det samme," forklarer Finn Mølgaard.

Sådan bruger Océ iPad

IPad-løsningen består indtil videre af et dashboard til præsentation af forskellige salgsnøgletal, så man kan se informationer fra CRM-systemet via browseren.

"Den gamle løsning var, at man sad med sin bærbare og brugte 10 minutter på at få den startet op, men her er maskinen klar, så snart du trykker på knappen. På de bonede gulve er det facts, der tæller, så derfor er det vigtigt, at informationerne er klar med det samme," siger han.

Samtidig har det enkle dashboard den fordel, at Océ-medarbejderne får et ensartet kig på forretningsinformationerne hele vejen ned gennem organisationen fra divisionsdirektøren til salgschefen, account manageren og hos den enkelte sælger.

"Der er ikke lang vej herfra, og så til at man kan tage sit CRM-system med ud til kunden, tilgå det derfra og lave ordreregistreringen direkte ude hos kunden. Du kan meget hurtigt fremskynde salgsprocessen," siger Finn Mølgaard.

Oplagt til effektiviseringer

Hos konsulentfirmaet Devoteam vurderer man, at danske virksomheder indtil videre mest overvejer mulighederne med at føre forretnings-applikationer over på smartphones og tablet-pc'er.

En undersøgelse fra McAfee Trust Digital har imidlertid tidligere konkluderet, at omkring 75 procent af it-cheferne i de større amerikanske virksomheder har planer om at gøre CRM og ERP tilgængelig på medarbejdernes smartphones.

57 procent af deltagerne i undersøgelsen pegede på, at de smartphones nu handler om andet og mere end e-mail og kalender.

Herhjemme er de fleste it-chefer og eksperter enige om, at smartphones og tablet-pc'er er kommet for at blive i virksomhederne, og at deres anvendelsesmuligheder kun vil blive øget.

Hos Océ fortæller it-direktør Finn Mølgaard, at han ligefrem forventer, at iPad'en for mange af medarbejderne vil komme til at erstatte den traditionelle computer.

"Vi skal ikke ende i en situation, hvor vi pludselig har fire platforme at vedligeholde. I de her tider, hvor man skriger på effektivitet, er det ikke særligt smart," forklarer han.

Océ forventer at kunne spare penge på traditionelle computere og samtidig opnå mere effektive medarbejdere med tablet-pc'er og smartphones som løftestænger.

"Vi bruger sådan set ikke særligt meget tid på udvikling. Dataene og de bagvedliggende systemer har du jo allerede, og så skal du sådan set bare finde en leverandør, der kan interface informationerne i en browser," siger Finn Mølgaard.

Se også:
Galleri: Sådan ser ERP, CRM og BI ud på din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere