Artikel top billede

Apples iPad 2 genantænder debatten om pc'ens død

Ikke engang Apples andre produkter vil kunne holde skansen, når iPad 2 kommer på markedet, vurderer analytikere.

Computerworld News Service: Gartner sænkede torsdag sin vækstprognose for de globale pc-leverancer i 2011 og stiller sig dermed på linje med et stigende antal analytikere, der vurderer, at Apples iPad 2 i år vil slå bro over den resterende kløft mellem bærbare og tablet-pc'erne.

Markedsanalysefirmaets prognose lyder nu på, at de globale pc-leverancer vil vokse langsommere end forventet, da brugerne i stedet vil plukke fra et bredere udvalg af "pc-alternativer" såsom iPad'en for at tilfredsstille deres computerbehov.

Gartner vurderer, at pc-leverancerne i år samlet set vil nå op på 287,8 millioner enheder med en vækst på 10,5 procent i forhold til 2010. Den tidligere prognose lød på en vækst i år på 15,9 procent.

"Vi forventer at se en stigende entusiasme blandt forbrugerne for mobile pc-alternativer såsom iPad'en og andre medie-tablet-pc'er, der dramatisk vil sænke væksten for salget af bærbare pc'er til hjemmet særligt i modne markeder," siger analysedirektør hos Gartner, George Shiffler, i en pressemeddelelse.

Denne prognosejustering kommer kun en enkelt dag, efter Apple introducerede sin iPad 2, der bliver efterfølgeren til den voldsomt populære iPad, der kom i handlen for et års tid siden. Sidst i 2010 løb de globale leverancer af iPad op i nærheden af 15 millioner enheder og tablet-pc'ens popularitet skabte debat angående spørgsmålet, om markedet er på vej mod en "post-pc"-æra, hvor tablet-pc'erne i stigende grad bliver centrale.

Apples iPad 2 får en dual-core A5-processor på en gigahertz, hvilket effektivt fordobler regnekraften, mens den grafiske ydelse bliver ni gange så god som hos forgængeren. Apples nye tablet-pc vil kunne afspille HD video i 1080p, hvilket selv mange netbooks samt bærbare og stationære pc'er i den lave ende i dag har problemer med.

Leverancerne af netbooks får allerede tæv af tablet-pc'erne, da der er et stort sammenfald i forhold til hvilke anvendelsesmuligheder blandt forbrugere, disse to typer enheder konkurrerer om.

Der er dog også risiko for, at iPad 2 vil gøre indhug i salget af Apples egne Mac-computere og iPhones, skriver finansanalytiker Brian Marshall fra Gleacher & Company i et notat offentliggjort torsdag.

"IPad'en har med succes integreret funktionaliteten fra en neddroslet bærbar i en medieafspillers formfaktor og i praksis overflødiggjort ... en del af Mac-produktfamilien (og potentielt også iPhonen)," skriver Marshall.

I kalenderåret 2010 generede Macs og iPhones 64 procent af Apple samlede omsætning, bemærker Marshall.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere