Artikel top billede

Apples iPad 2 genantænder debatten om pc'ens død

Ikke engang Apples andre produkter vil kunne holde skansen, når iPad 2 kommer på markedet, vurderer analytikere.

Computerworld News Service: Gartner sænkede torsdag sin vækstprognose for de globale pc-leverancer i 2011 og stiller sig dermed på linje med et stigende antal analytikere, der vurderer, at Apples iPad 2 i år vil slå bro over den resterende kløft mellem bærbare og tablet-pc'erne.

Markedsanalysefirmaets prognose lyder nu på, at de globale pc-leverancer vil vokse langsommere end forventet, da brugerne i stedet vil plukke fra et bredere udvalg af "pc-alternativer" såsom iPad'en for at tilfredsstille deres computerbehov.

Gartner vurderer, at pc-leverancerne i år samlet set vil nå op på 287,8 millioner enheder med en vækst på 10,5 procent i forhold til 2010. Den tidligere prognose lød på en vækst i år på 15,9 procent.

"Vi forventer at se en stigende entusiasme blandt forbrugerne for mobile pc-alternativer såsom iPad'en og andre medie-tablet-pc'er, der dramatisk vil sænke væksten for salget af bærbare pc'er til hjemmet særligt i modne markeder," siger analysedirektør hos Gartner, George Shiffler, i en pressemeddelelse.

Denne prognosejustering kommer kun en enkelt dag, efter Apple introducerede sin iPad 2, der bliver efterfølgeren til den voldsomt populære iPad, der kom i handlen for et års tid siden. Sidst i 2010 løb de globale leverancer af iPad op i nærheden af 15 millioner enheder og tablet-pc'ens popularitet skabte debat angående spørgsmålet, om markedet er på vej mod en "post-pc"-æra, hvor tablet-pc'erne i stigende grad bliver centrale.

Apples iPad 2 får en dual-core A5-processor på en gigahertz, hvilket effektivt fordobler regnekraften, mens den grafiske ydelse bliver ni gange så god som hos forgængeren. Apples nye tablet-pc vil kunne afspille HD video i 1080p, hvilket selv mange netbooks samt bærbare og stationære pc'er i den lave ende i dag har problemer med.

Leverancerne af netbooks får allerede tæv af tablet-pc'erne, da der er et stort sammenfald i forhold til hvilke anvendelsesmuligheder blandt forbrugere, disse to typer enheder konkurrerer om.

Der er dog også risiko for, at iPad 2 vil gøre indhug i salget af Apples egne Mac-computere og iPhones, skriver finansanalytiker Brian Marshall fra Gleacher & Company i et notat offentliggjort torsdag.

"IPad'en har med succes integreret funktionaliteten fra en neddroslet bærbar i en medieafspillers formfaktor og i praksis overflødiggjort ... en del af Mac-produktfamilien (og potentielt også iPhonen)," skriver Marshall.

I kalenderåret 2010 generede Macs og iPhones 64 procent af Apple samlede omsætning, bemærker Marshall.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere