Artikel top billede

Danske gigant-virksomheder sendt i sort på nettet

Mystisk fejl hos en dansk hosting-udbyder har flået firmaer som Vestas, Carlsberg og Egmont af internettet onsdag eftermiddag. Computerworld var også ramt.

Et indtil videre uforklarligt nedbrud hos hosting-leverandøren Solido Hosting (tidligere Armada Hosting) har onsdag eftermiddag sendt hjemmesider hos danske selskaber som Vestas, Carlsberg, justeat.dk og Egmont i sort.
 
Solido Hostings servere står hos colocation-virksomheden Interxion i Ballerup, der melder om, at alt hos Interxion har kørt, som det skal.
 
Computerworld, som også blev flået af nettet ved nedbruddet, har fået oplyst, at fejlen tilsyneladende er opstået i et switch band uden nærmere oplysninger om årsagen til, hvordan fejlen er opstået.
 
Det har endnu heller ikke været muligt at få en kommentar fra Solido Hostings stifter og administrerende direktør, Christer Hasse, om miseren.
 
Nedbruddet er i skrivende stund oplyst til at have haft en varighed på over to timer, hvoraf nogle hjemmesider er helt nede, mens andre tilsyneladende flimrer på nettet.
 
En lille kæp i møllehjulet
En af de berørte kunder er vindmøllegiganten Vestas, som får hostet firmaets hjemmeside hos Solido.
 
Hos Vestas fortæller pressechef Michael Holm, at firmaets hjemmeside gennem årene sammenlagt har været nede i en halv times tid.
 
Dermed er dagens nedbrud på over to timer tilsyneladende noget større, end hvad firmaet før har været udsat for.
 
Alligevel har nedbruddet hos Vestas leverandør ingen indflydelse på drift eller salg hos vindmøllegiganten, siger pressechefen. Hjemmesiden kører i sit eget lukkede system og fungerer som et udstillingsvindue, forklarer han.
 
"Vores hjemmeside er et sted, hvor vi oplyser om vores produkter, og hvor vi har en jobbank. Men det er jo ikke sådan, at der er nogen, som køber en vindmølle via hjemmesiden," siger Michael Holm
 
Ukendt omfang
Hvor mange hjemmesider, der i alt er ramt af nedbruddet, er i skrivende stund umuligt at danne sig et overblik over,.
 
Det skyldes, at Solido Hosting hele eftermiddagen kun har taget imod beskeder over telefonen - men endnu ikke afleverer nogen tilbage.
 
Derudover er Solido Hostings egen hjemmeside også nede.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?