Artikel top billede

Danske gigant-virksomheder sendt i sort på nettet

Mystisk fejl hos en dansk hosting-udbyder har flået firmaer som Vestas, Carlsberg og Egmont af internettet onsdag eftermiddag. Computerworld var også ramt.

Et indtil videre uforklarligt nedbrud hos hosting-leverandøren Solido Hosting (tidligere Armada Hosting) har onsdag eftermiddag sendt hjemmesider hos danske selskaber som Vestas, Carlsberg, justeat.dk og Egmont i sort.
 
Solido Hostings servere står hos colocation-virksomheden Interxion i Ballerup, der melder om, at alt hos Interxion har kørt, som det skal.
 
Computerworld, som også blev flået af nettet ved nedbruddet, har fået oplyst, at fejlen tilsyneladende er opstået i et switch band uden nærmere oplysninger om årsagen til, hvordan fejlen er opstået.
 
Det har endnu heller ikke været muligt at få en kommentar fra Solido Hostings stifter og administrerende direktør, Christer Hasse, om miseren.
 
Nedbruddet er i skrivende stund oplyst til at have haft en varighed på over to timer, hvoraf nogle hjemmesider er helt nede, mens andre tilsyneladende flimrer på nettet.
 
En lille kæp i møllehjulet
En af de berørte kunder er vindmøllegiganten Vestas, som får hostet firmaets hjemmeside hos Solido.
 
Hos Vestas fortæller pressechef Michael Holm, at firmaets hjemmeside gennem årene sammenlagt har været nede i en halv times tid.
 
Dermed er dagens nedbrud på over to timer tilsyneladende noget større, end hvad firmaet før har været udsat for.
 
Alligevel har nedbruddet hos Vestas leverandør ingen indflydelse på drift eller salg hos vindmøllegiganten, siger pressechefen. Hjemmesiden kører i sit eget lukkede system og fungerer som et udstillingsvindue, forklarer han.
 
"Vores hjemmeside er et sted, hvor vi oplyser om vores produkter, og hvor vi har en jobbank. Men det er jo ikke sådan, at der er nogen, som køber en vindmølle via hjemmesiden," siger Michael Holm
 
Ukendt omfang
Hvor mange hjemmesider, der i alt er ramt af nedbruddet, er i skrivende stund umuligt at danne sig et overblik over,.
 
Det skyldes, at Solido Hosting hele eftermiddagen kun har taget imod beskeder over telefonen - men endnu ikke afleverer nogen tilbage.
 
Derudover er Solido Hostings egen hjemmeside også nede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere