Artikel top billede

Ingen flovhed hos hosting-firma efter gigant-nedbrud

Direktøren hos Solido Hosting er stolt af sit hardware-setup, selvom selskabets kunder røg af nettet i flere timer onsdag. Læs hans forklaring her.

Læs også:
Danske gigant-virksomheder sendt i sort på nettet

Omkring 75 selskaber, som blandt andre tæller Vestas, Egmont, Carlsberg, Information, Just-Eat og Computerworld, oplevede i går at blive hevet af nettet, da softwaren i en switch-stack hos hosting-selskabet Solido Hosting brændte sammen. 
 
Alligevel er det ikke en synderligt brødebetynget direktør fra Solido Hosting, som Computerworld fanger i telefonen dagen derpå.
 
"Vi har ikke røde ører eller er flove over i går, fordi vi i bund og grund er stolte over vores setup. Nu har vi kørt i 10 år, og det er altså første gang, at vi havner i avisen på denne måde," siger direktør Christer Hasse fra Solido Hosting.
 
"Vi ville dog rigtig gerne have været hurtigere oppe oven på nedbruddet, og ventetiden for kunderne var utilfredsstillende lang, hvor de oven i købet var uden informationer om nedbruddet i alt for lang tid," erkender han.
 
Forvirring om fejlen
Christer Hasse understreger samtidig, at Solido Hosting endnu ikke har fundet den helt nøjagtige årsag til, at kunderne blev flået af nettet i går mellem klokken 12.30 og 15-tiden.
 
"99 procent sikkert er det, at der var en softwarefejl i en switch-stack, der fik vores opsætning til at crashe," siger han. 
 
Solidos switch-opsætning er bygget med redundant strømforsyning i en ring, hvor det er meningen, at hvis én af switch-stackene i ringen dør, så skal en anden tage over. 
 
"Vores opsætning er over industri-standard, fordi mange hosting-selskaber ikke engang kører med redundante strømforsyninger på deres switche," siger Christer Hasse.  
 
Derfor vil han nu rette henvendelse til Dell for at finde ud af, om der skulle være en hidtil ukendt fejl med switch-leverandørens Powerconnect 6248-switch, som bliver benyttet i Solidos setup.  
 
Personlige opringninger fra direktøren
Da flere kundeoplysninger er lagt ind på en af de berørte servere, forsvandt kundernes telefonnumre og kontaktperson for en kort tid i nedbruddet.
 
Og det ærgrer Solido-direktøren sig også over, da kunderne var hensat til uvidenhed i flere timer. Da switchene og serverne kom op at køre igen lidt efter klokken 15, foretog han personlige opkald til samtlige berørte kunder for at fortælle dem om situationen.
 
"Kunderne går naturligvis ret meget op i, at deres web-services fungerer. Men vi har faktisk fået en stor opbakning og forståelse fra kundernes side," forklarer Christer Hasse.
 
Oven på nedbruddet vil Solido Hosting nu overveje, om der skal ændres i switch-opsætningen og i proceduren for, hvordan kunderne skal adviseres, hvis/når uheldet er ude.

Læs også:
Danske gigant-virksomheder sendt i sort på nettet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere