Artikel top billede

Ingen flovhed hos hosting-firma efter gigant-nedbrud

Direktøren hos Solido Hosting er stolt af sit hardware-setup, selvom selskabets kunder røg af nettet i flere timer onsdag. Læs hans forklaring her.

Læs også:
Danske gigant-virksomheder sendt i sort på nettet

Omkring 75 selskaber, som blandt andre tæller Vestas, Egmont, Carlsberg, Information, Just-Eat og Computerworld, oplevede i går at blive hevet af nettet, da softwaren i en switch-stack hos hosting-selskabet Solido Hosting brændte sammen. 
 
Alligevel er det ikke en synderligt brødebetynget direktør fra Solido Hosting, som Computerworld fanger i telefonen dagen derpå.
 
"Vi har ikke røde ører eller er flove over i går, fordi vi i bund og grund er stolte over vores setup. Nu har vi kørt i 10 år, og det er altså første gang, at vi havner i avisen på denne måde," siger direktør Christer Hasse fra Solido Hosting.
 
"Vi ville dog rigtig gerne have været hurtigere oppe oven på nedbruddet, og ventetiden for kunderne var utilfredsstillende lang, hvor de oven i købet var uden informationer om nedbruddet i alt for lang tid," erkender han.
 
Forvirring om fejlen
Christer Hasse understreger samtidig, at Solido Hosting endnu ikke har fundet den helt nøjagtige årsag til, at kunderne blev flået af nettet i går mellem klokken 12.30 og 15-tiden.
 
"99 procent sikkert er det, at der var en softwarefejl i en switch-stack, der fik vores opsætning til at crashe," siger han. 
 
Solidos switch-opsætning er bygget med redundant strømforsyning i en ring, hvor det er meningen, at hvis én af switch-stackene i ringen dør, så skal en anden tage over. 
 
"Vores opsætning er over industri-standard, fordi mange hosting-selskaber ikke engang kører med redundante strømforsyninger på deres switche," siger Christer Hasse.  
 
Derfor vil han nu rette henvendelse til Dell for at finde ud af, om der skulle være en hidtil ukendt fejl med switch-leverandørens Powerconnect 6248-switch, som bliver benyttet i Solidos setup.  
 
Personlige opringninger fra direktøren
Da flere kundeoplysninger er lagt ind på en af de berørte servere, forsvandt kundernes telefonnumre og kontaktperson for en kort tid i nedbruddet.
 
Og det ærgrer Solido-direktøren sig også over, da kunderne var hensat til uvidenhed i flere timer. Da switchene og serverne kom op at køre igen lidt efter klokken 15, foretog han personlige opkald til samtlige berørte kunder for at fortælle dem om situationen.
 
"Kunderne går naturligvis ret meget op i, at deres web-services fungerer. Men vi har faktisk fået en stor opbakning og forståelse fra kundernes side," forklarer Christer Hasse.
 
Oven på nedbruddet vil Solido Hosting nu overveje, om der skal ændres i switch-opsætningen og i proceduren for, hvordan kunderne skal adviseres, hvis/når uheldet er ude.

Læs også:
Danske gigant-virksomheder sendt i sort på nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?