Open source-folket raser: Vi er bombet 10 år tilbage

Ekspertudvalgets beslutning om at dumpe både ODF og OOXML har sat ild til lunten hos open source-folket, der mener, at Microsoft har vundet denne runde. Læs hvorfor.

Læs også: Ekspertudvalg dumper både ODF og OOXML

ODF-eksperterne slås indbyrdes efter afgørelse
 

Videnskabsministeriets ekspertudvalg om åbne standarder har hverken kunnet pege på ODF eller OOXML som åbent dokument-standard, da de fremlagde deres indstilling den 28. marts.

Den situation betegner den nye formand for open source-leverandørerne (OSL) som "det foreløbige anti-klimaks på et langt og besværligt arbejde med at sikre fri konkurrence i den offentlige sektor".

"Med ekspertudvalgets indstilling er vi i Danmark reelt slået tilbage til den situation, som var herskende før, hele arbejdet med at indføre åbne dokumentformater i den danske offentlige sektor blev indledt for mere end 10 år siden," siger Martin von Haller Grønbæk.

Til fordel for Microsoft
Han mener, at ekspertudvalgets udmelding kommer Microsoft til gode.

"Når ekspertudvalget ikke i enighed er i stand til at pege på en åben standard, er der i realiteten fortsat kun en spiller, der er i stand til at sælge office-applikationer til den danske offentlige sektor," siger Martin von Haller Grønbæk med henvisning til Redmond-firmaet.

"Dette er i dag som for 10 år siden til skade for den danske offentlige sektor, konkurrencen på markedet for office-applikationer og således til skade for hele Danmark," lyder det fra en skuffet OSL-formand.

Cloud er ingen løsning
Martin von Haller Grønbæk har heller ikke meget til overs for ekspertudvalgets forudsigelser om, at office-pakkerne ryger op i skyen.

"Som ekspertudvalget selv er inde på i sin indstilling, så vil den formodede forøgede anvendelse af office-applikationer på cloud-baserede løsninger desværre ikke løse problemet med den manglende konkurrence."

"Uanset om office-applikationer tilgås af brugeren via en browser, vil manglende interoperabilitet mellem dokumentformater stadig være et afgørende problem," tordner Martin von Haller Grønbæk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.