Artikel top billede

Open source-folket raser: Vi er bombet 10 år tilbage

Ekspertudvalgets beslutning om at dumpe både ODF og OOXML har sat ild til lunten hos open source-folket, der mener, at Microsoft har vundet denne runde. Læs hvorfor.

Læs også: Ekspertudvalg dumper både ODF og OOXML

ODF-eksperterne slås indbyrdes efter afgørelse
 

Videnskabsministeriets ekspertudvalg om åbne standarder har hverken kunnet pege på ODF eller OOXML som åbent dokument-standard, da de fremlagde deres indstilling den 28. marts.

Den situation betegner den nye formand for open source-leverandørerne (OSL) som "det foreløbige anti-klimaks på et langt og besværligt arbejde med at sikre fri konkurrence i den offentlige sektor".

"Med ekspertudvalgets indstilling er vi i Danmark reelt slået tilbage til den situation, som var herskende før, hele arbejdet med at indføre åbne dokumentformater i den danske offentlige sektor blev indledt for mere end 10 år siden," siger Martin von Haller Grønbæk.

Til fordel for Microsoft

Han mener, at ekspertudvalgets udmelding kommer Microsoft til gode.

"Når ekspertudvalget ikke i enighed er i stand til at pege på en åben standard, er der i realiteten fortsat kun en spiller, der er i stand til at sælge office-applikationer til den danske offentlige sektor," siger Martin von Haller Grønbæk med henvisning til Redmond-firmaet.

"Dette er i dag som for 10 år siden til skade for den danske offentlige sektor, konkurrencen på markedet for office-applikationer og således til skade for hele Danmark," lyder det fra en skuffet OSL-formand.

Cloud er ingen løsning

Martin von Haller Grønbæk har heller ikke meget til overs for ekspertudvalgets forudsigelser om, at office-pakkerne ryger op i skyen.

"Som ekspertudvalget selv er inde på i sin indstilling, så vil den formodede forøgede anvendelse af office-applikationer på cloud-baserede løsninger desværre ikke løse problemet med den manglende konkurrence."

"Uanset om office-applikationer tilgås af brugeren via en browser, vil manglende interoperabilitet mellem dokumentformater stadig være et afgørende problem," tordner Martin von Haller Grønbæk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere