Artikel top billede

Microsoft-stifter: Her er det gået galt for Microsoft

Intern råddenskab og andre uhyrligheder har gjort, at Microsoft har tabt rollen som it-verdenens førerhund, mener Paul Allen, der stiftede selskabet sammen med Bill Gates. Se her, hvor det er gået helt galt.

Læs også:
Microsoft-stifter: Sådan forsøgte Gates at snyde mig.

Derfor vil vi snart vælte os i Windows-smartphones.

Microsofts medstifter, Paul Allen, der langer voldsomt ud efter medstifter Bill Gates i en kommende bog, har ikke meget tiltro til, at det mægtige selskab har en stor fremtid.

I sin kommende bog, som Financial Times har læst, skriver han, at grunden til Microsofts falmende rolle i den globale it-industri især skal findes i tre ting.

1) Microsoft har været ekstremt dårlig til at håndtere opbygningen af en organisation med mange afdelinger og mange ansatte.

2) Microsofts kultur er blevet forkalket og grå.

3) Microsoft ledelse med Steve Ballmer i spidsen har været for sløv og har ladet Google og Apple definere it-fremtiden.

Dårlig til at luge ud

Paul Allen mener, at Microsoft har været rigtig dårlig til at luge dårlige projekter og dårlige medarbejdere ud af selskabet.

"Skal man undgå middelmådighed, skal man være streng med at luge 'underperformers' ud. Det har Microsoft ikke været god til," skriver han.

Han mener, at Microsoft har for mange "semi-kompetente ledere," for meget internt politisk fnidderfnadder og for mange interne kongedømmer, ligesom selskabet ifølge ham har for mange isolerede produktlinier.

"Lavpunktet i denn udvikling var det stærkt forsinkede styresystem Vista," som Paul Allen betegner som "den døde kanariefugl i kulminen" - altså det tidligere varsel på den forestående katastrofe.

Han mener, at selskabets centrale styrke - som er udvikling og salg af software til erhvervslivet - ikke matcher med den store udfordring, nemlig overgangen til mobile platforme, der primært er afhængig af privatforbrugeren.

Derfor har Microsoft tabt kampen

Det er en kamp, der er dømt til at blive tabt, mener Paul Allen.

Han erkender dog, at Microsoft er nødt til at forsøge, fordi de mobile platforme står til at blive fremtidens hoved-platforme, der med tiden vil afløse de nuværende pc-platforme.

Hovedkonkurrenterne - Apple og Google - er imidlertid to af de mest dynamiske og innovative i nyere tid, og de har helt sat sig på agendaen, som Microsoft er tvunget til at halse efter.

Paul Allen kalder dem i bogen "high-tech helvedes-hunde".

Samtidig står Microsoft i et klassisk innovations-dilemma, mener Paul Allen:

Selskabet vil aldrig kunne opfinde en platform, der er ligeså profitabel som pc-platformen. Og derfor er der ikke meget incitament til at udvikle nye modeller.

Læs også:
Microsoft-stifter: Sådan forsøgte Gates at snyde mig.

Derfor vil vi snart vælte os i Windows-smartphones.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.