Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Microsoft-stifter: Her er det gået galt for Microsoft

Intern råddenskab og andre uhyrligheder har gjort, at Microsoft har tabt rollen som it-verdenens førerhund, mener Paul Allen, der stiftede selskabet sammen med Bill Gates. Se her, hvor det er gået helt galt.

Læs også:
Microsoft-stifter: Sådan forsøgte Gates at snyde mig.

Derfor vil vi snart vælte os i Windows-smartphones.

Microsofts medstifter, Paul Allen, der langer voldsomt ud efter medstifter Bill Gates i en kommende bog, har ikke meget tiltro til, at det mægtige selskab har en stor fremtid.

I sin kommende bog, som Financial Times har læst, skriver han, at grunden til Microsofts falmende rolle i den globale it-industri især skal findes i tre ting.

1) Microsoft har været ekstremt dårlig til at håndtere opbygningen af en organisation med mange afdelinger og mange ansatte.

2) Microsofts kultur er blevet forkalket og grå.

3) Microsoft ledelse med Steve Ballmer i spidsen har været for sløv og har ladet Google og Apple definere it-fremtiden.

Dårlig til at luge ud

Paul Allen mener, at Microsoft har været rigtig dårlig til at luge dårlige projekter og dårlige medarbejdere ud af selskabet.

"Skal man undgå middelmådighed, skal man være streng med at luge 'underperformers' ud. Det har Microsoft ikke været god til," skriver han.

Han mener, at Microsoft har for mange "semi-kompetente ledere," for meget internt politisk fnidderfnadder og for mange interne kongedømmer, ligesom selskabet ifølge ham har for mange isolerede produktlinier.

"Lavpunktet i denn udvikling var det stærkt forsinkede styresystem Vista," som Paul Allen betegner som "den døde kanariefugl i kulminen" - altså det tidligere varsel på den forestående katastrofe.

Han mener, at selskabets centrale styrke - som er udvikling og salg af software til erhvervslivet - ikke matcher med den store udfordring, nemlig overgangen til mobile platforme, der primært er afhængig af privatforbrugeren.

Derfor har Microsoft tabt kampen

Det er en kamp, der er dømt til at blive tabt, mener Paul Allen.

Han erkender dog, at Microsoft er nødt til at forsøge, fordi de mobile platforme står til at blive fremtidens hoved-platforme, der med tiden vil afløse de nuværende pc-platforme.

Hovedkonkurrenterne - Apple og Google - er imidlertid to af de mest dynamiske og innovative i nyere tid, og de har helt sat sig på agendaen, som Microsoft er tvunget til at halse efter.

Paul Allen kalder dem i bogen "high-tech helvedes-hunde".

Samtidig står Microsoft i et klassisk innovations-dilemma, mener Paul Allen:

Selskabet vil aldrig kunne opfinde en platform, der er ligeså profitabel som pc-platformen. Og derfor er der ikke meget incitament til at udvikle nye modeller.

Læs også:
Microsoft-stifter: Sådan forsøgte Gates at snyde mig.

Derfor vil vi snart vælte os i Windows-smartphones.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere