Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Derfor skal Google gøre Android mindre åben

Androids åbenhed er en af grundene til Google-styresystemets succes, men manglen på kontrol kan komme til at udgøre en forhindring for Android. Se hvorfor.

Computerworld News Service: Googles styresystem Android er blevet en af de helt store mobile spillere. Smartphones med Android er hurtigt steget op øverst i fødekæden, og Android-tablet-pc'er er ved at vise sig som en solid konkurrent til Apples iPad.

Androids 'åbne' natur har været en medvirkende årsag til styresystemets succes, men manglen på kontrol over Androids økosystem som helhed skaber et forvirrende landskab for applikationsudviklerne og kan i sidste ende komme til at udgøre en forhindring for platformen.

En Appcelerator-undersøgelse fra januar fandt, at 88 procent af de adspurgte applikationsudviklere mener, at Android er den mest åbne mobile platform, og at 76 procent tror, at Android er "bedst positioneret til at køre et større antal sammenkoblede enheder i fremtiden".

Næsten to tredjedele af de adspurgte nævnte Android som den mobile platform med det største fremtidspotentiale. Men spørgsmålet er hvilken Android?

Androids popularitet gør det til et potentielt lukrativt marked for applikationsudviklere. Problemet opstår, når applikationsudviklerne skal svare på spørgsmålet om, hvilken Android de udvikler til: Smartphone Android eller tablet Android? Hvilken version af Android? Skal applikationen optimeres til at arbejde sammen med det hardware, der kører med den foretrukne version af Android? Hvilken app store skal applikationen distribueres igennem?

Analytiker hos IDC, Al Hilwa, er enig i, at fragmenteringen af Android-platformen er ved at blive et problem. De mange muligheder inden for både hardware og software øger bare kompleksiteten ved design og test af applikationer, og det gør det sværere at skabe en enkelt applikation, som fungerer på tværs af Android-økosystemet.

Al Hilwa mener dog, at et endnu større problem handler om, at udviklerne vil arbejde mod laveste fællesnævner i stedet for at investere kræfterne i at optimere en applikation til at udnytte de forskellige hardware-scenarier - og på den måde skaber de en dårligere oplevelse og formår ikke at udnytte Androids fulde potentiale.

Al Hilwa siger "Det er et problem, der kan løses, men det svarer til at styre en olietanker, forstået på den måde at det vil kræve en fast og vedvarende hånd fra Googles side at vende situationen."

Google har allerede mere eller mindre indrømmet, at 'åben' i højere grad er et marketingord end en kultur for Android. Det er 'åbent' sammenlignet med Apples styresystem iOS, men ikke åben i ordets egentlige forstand som et open source projekt, der er åbent for udviklerne. Google kontrollerer stadig kildekoden, og Google bestemmer, hvornår de nye versioner skal udkomme.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere