Artikel top billede

Arbejdsretten til CSC-strejkende: Kom i arbejde igen!

Arbejdsretten har afgjort, at CSC-ansattes arbejdsnedlæggelse er overenskomststridig.

Læs også: CSC-ansatte nedlægger arbejdet i vrede

Arbejdsretten afgjorde som forventet, at de CSC-ansatte, der onsdag gik i strejke, skal genoptage arbejdet.

"Arbejdsretten sagde det, som vi selv har sagt i forvejen, nemlig at de skal genoptage arbejdet. Det skal vi pålægge dem engang mere," forklarer næstformand i Prosa Hanne Lykke Jespersen.

Ifølge hendes oplysninger har det dog endnu ikke været muligt at få de strejkende til at genoptage deres arbejde.

Hanne Lykke Jespersen fortalte tidligere torsdag, at hun også gerne ville have retten til at tage stilling til CSC praksis om oplæring af vikarer, men det blev ikke en del af dagsordenen i arbejdsretten torsdag.

"Det kom ikke på programmet i dag. Det er kun arbejdsnedlæggelser, der får så høj prioritet som dette," siger Hanne Lykke Jespersen.

Samtidig er der tvivl om det antal, der reelt er i strejke. Tidligere torsdag nævnte CSC tallet 33, men det holder ikke ifølge Hanne Lykke Jespersen.

"Der er nogle, der er syge, og nogle, der er på en helt anden overenskomst, så vi er nede på et helt andet tal," siger Hanne Lykke Jespersen.

Hun siger, at der nu tales om et mellem 13 og 19, der decideret strejker. Prosa mener, at antallet er 13.

Læs også: CSC-ansatte nedlægger arbejdet i vrede




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere