Artikel top billede

Sådan vil USA sikre sikker identifikation på nettet

USA er klar med plan for udvikling og udbredelse af teknologi til sikker identifikation på nettet.

Computerworld News Service: USA's regering vil koordinere initiativer i den private sektor om at skabe internet-baserede systemer til troværdig identifikation med det mål at give forbrugere og virksomheder flere valgmuligheder i forhold til autentifikation af online-identiteter, viser en plan offentliggjort af præsident Barack Obamas administration.

National Institute of Standards and Technology (NIST) vil samarbejde med private virksomheder om at fremme udviklingen og udbredelsen af teknologier til sikker identifikation, oplyser Det Hvide Hus.
Planen National Strategy for Trusted Identities in Cyberspace (NSTIC) offentliggjort fredag af USA's handelsministerium har som formål at beskytte internetbrugernes privatliv og sikkerhed ved at fremme et bredt marked i USA for online-autentifikation.
"Faktum er, at den gamle kombination af brugernavn og kodeord, som vi ofte anvender til at bekræfte identiteter, ikke længere er god nok," sagdehandelsminister Gary Locke ved en pressebegivenhed i forbindelsen af offentliggørelsen af NSTIC.

"Det efterlader alt for mange forbrugere, statslige myndigheder og virksomheder sårbare overfor identitets- og datatyveri."

Mange mennesker har ikke tillid til internettet på grund af risikoen for online-svindel, tilføjer Locke. "Nettet vil ikke opnå sit fulde potentiale - kommercielt eller ikke-kommercielt - før brugerne føler sig mere sikre online, end hvad der er tilfældet i dag," vurderer han.

Omtrent 8,1 millioner borgere i USA var i 2010 ofre for identitetstyveri, oplyser Locke. Det har en høj pris for erhvervslivet: En virksomhed med 500 ansatte bruger ifølge USA's handelsministerium gennemsnitligt 570.000 kroner om året på at håndtere medarbejdernes online-identitet.

De teknologier til sikker identifikation, der beskrives i NSTIC-rapporten, vil gøre det muligt for online-brugere at droppe kodeordet til fordel for brugeroplysninger, der kan anvendes på tværs af websites. Obama-administrationen håber, at det vil opstå flere forskellige teknologier til troværdig identifikation, påpeger embedsmændene.

Det vil være frivilligt som forbruger at anvende disse ID-teknologier, tilføjer de.

NIST vil fra juni være vært for tre seminarer, der vil handle om problemerne ved udvikling og udbredelse af teknologier til bekræftelse af identiteter på nettet, oplyses det. Virksomheder, forbrugerorganisationer, privacy-fortalere og andre interesserede vil blive inviteret til disse seminarer.

Planen er at lancere adskillige pilotprojekter i løbet af 2012 og regeringen håber, at der i løbet af tre til fem år vil være opstået et robust marked i USA for sikker identifikation på nettet.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?